Trabzonspor Trabzon'un değeri!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzonspor'un, Trabzon'un değerlerinin başında geldiğini söyledi. Recep Kızılcık, beraberindeki Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, müdür yardımcıları Bülent Bakış, Akın Şener ve Yusuf Dündar ile birlikte, Ayasofya mahalles

Trabzonspor Trabzon'un değeri!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzonspor'un, Trabzon'un değerlerinin başında geldiğini söyledi.

Recep Kızılcık, beraberindeki Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, müdür yardımcıları Bülent Bakış, Akın Şener ve Yusuf Dündar ile birlikte, Ayasofya mahallesinde bulunan Trabzonspor Taraftarlar Derneği'nin çılgınlar grubunu ziyareti sırasında, taraftarların Trabzonspor'un en vefakar ve cefakar destekçileri olduğunu belirterek, ''Trabzonspor, Trabzon'un değerlerinin başında geliyor. Trabzonspor aynı zamanda bizim dışarıya açılan bir penceremiz. Buraya onun sayesinde diğer takımlar geliyor, televizyonlarda daha fazla gösteriliyor. Sizler de medeni destek yaparak Trabzon'u, ülkeyi temsil etmeye çalışıyorsunuz. Tabii aranızda bazen problemler çıkabiliyor, burada kimlerse bu sorunlular bu konuda daha iyi işbirliği yapalım ve Trabzon'umuzu daha iyi tanıtalım düşüncesindeyiz'' dedi.

Trabzonspor-Diyarbakırspor maçında gösterdikleri olgunluktan dolayı grup üyelerine teşekkür eden Kızılcık, ''Diyarbakırspor Kulübü Başkanı, hem Bursa olaylarından sonra hem de Gaziantep olaylarından sonra sizlere teşekkür ettiğini ifade etti. Bizlere yakışan da buydu. Biz, Trabzonsporlu olarak dün bu lige yükselmiş şehrin takımı değiliz. İstanbul'dan sonra şampiyonluğun tek yaşandığı vilayetiz. Bu olgunluğu diğerlerine göre çok önceden edindik ve diğer tribünlere de örnek olmak durumundayız, oluyoruz da'' diye konuştu.

Kızılcık, silah ruhsatı almak için yapılan başvuru dosyalarından gelecek payın bir kısmı da amatör kulüplere verdiklerini ifade ederek, ''Bunun gayesi sizin gibi gençlerin Trabzonspor maçlarına gitmesini temin etmek. Bu, amatör kulüplerimizin işini rahatlatmak hem de Trabzonsporumuz'a bir destek olsun, bir taşla birkaç kuşu vuralım diye böyle bir politika uyguluyoruz. Biz, hem sizlerin hem Trabzonsporumuz'un başarılı ve memnun olması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da desteğimiz sürecektir'' dedi.

Grup adına konuşan taraftar Osman Alemdar ise herhangi bir yerden kendilerine siyasal olarak yönlendirme yapılamayacağını, buna izin vermediklerini ve vermeyeceklerini vurgulayarak, ''Biz sadece Trabzonspor'un kötü gidişatında, bütün dünyanın genelinde olduğu gibi dayanamadığımız yerde protesto yaparız'' diye konuştu.

Daha sonra Kahramanmaraş Caddesi'ndeki Trabzonlu Gençler Grubu'nu ziyaret eden Kızılcık, kimi zaman olumsuz şeylerle karşılaşılabildiğini, ancak onların geçici olaylar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Trabzonspor'un iyiliği için uğraşmak bakidir. Sizler sezonun başından beri tezahürat yapıyorsunuz, sizleri tebrik ediyorum. Biz, Trabzon halkı olarak hem geçmişimizle hem sportif anlamda hem de diğer anlamlarda ülkemizin 81 vilayeti arasında misafirperverlik ve sevecenlik özelliğiyle nam salmış bir vilayetiz. Dolayısıyla sevgimizde de kızgınlığımızda da örnek olmamız gerekiyor. Yaptığımız her hareket Trabzonsporumuz'un menfaatine olmalıdır. Küçük düşürücü veya zora sokucu bir eylemde bulunmamalıyız. Bazı kötü tezahüratlarda ya da sahaya madde atıldığında ceza yeme durumu oluyor. Sizler bunları zaten yapmıyorsunuz, ama yapma durumunda olan arkadaşlarımızı da uyarmamız ve böyle bir şeye tenezzül etmemelerini sağlamamız gerekiyor.''
Grup başkanı Mehmet Fındıkçı, Kızılcık'a gruplarıyla ilgili bilgi sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler