Trabzonspor tekrar ve indirim istiyor

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, sezonu Avrupa hedefiyle kapatmak istediklerini söyledi. Güney, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının tekrarı yönünde beklentileri bulunduğunu da vurguladı.  Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Mehmet Ali Yıl

Trabzonspor tekrar ve indirim istiyor
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, sezonu Avrupa hedefiyle kapatmak istediklerini söyledi. Güney, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının tekrarı yönünde beklentileri bulunduğunu da vurguladı. 
 
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
 
Güney, sezonu Avrupa hedefiyle kapatmak istediklerini belirterek, "Her zaman olduğu gibi bu sezonda Avrupa Kupalarına katılma hedefini gerçekleştirmek istiyoruz. Kasımpaşa ve Elazığspor maçları bizi rahatlatacakken, alınan beraberliklerle işimizi zora soktuk. Fakat önümüzde Gençlerbirliği maçı var. Futbolcularımız istekli, arzulu. Onlar da sezonu Avrupa hedefini gerçekleştirerek kapatmayı çok istiyorlar. İnanıyorum ki Gençlerbirliği maçıyla birlikte kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz. Avrupa yolunda önemli bir galibiyet alacağız. Ondan sonra da lig sonuna kadar kalan maçlarımızı en az puan kaybıyla yerimizi sağlamlaştırıp en azından taraftarlarımızı Avrupa hedefiyle sevindirmek istiyoruz" dedi.
 
TAHKİM KARARI
Güney, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Trabzonspor'a vermiş olduğu 6 maçlık cezanın ağır olduğunu vurgulayarak, "Biz o zaman da söyledik. Fenerbahçe maçında seyircimiz sahaya inmedi. Ne bir polis arabası yaktık, ne de sokaklarda büyük taşkınlıklar yaptık. Tabi ki yaşananları onaylamıyoruz. Bu bir mazeret değil. Sahaya yabancı madde atılması centilmenliğe aykırı, tasvip edilmez ama hep şunu söyledik. Daha önce ki maçlarda yaşanan olaylarla ilgili emsalleri göstererek, bize verilen cezanın ağır olduğunu düşündük. Bir defa kesinlikle Tahkimden cezanın indirilmesi konusunda beklentimiz var. Çünkü bunun emsalleri var. Hatta sahaya inilen maçlarda 4 maç ceza alınırken, Avni Aker'de sahaya inilmemesi ne rağmen verilen 6 maçlık cezanın ağır olduğunu düşünüyoruz. Tahkimden inşallah bir indirim alacağız" diye konuştu.
 
Maçın tekrarı yönünde beklentilerin de bulunduğu söyleyen Güney, sözlerini şöyle tamamladı:
"Aynı şartlar, aynı mazeretlerle bu konuyu da gündeme getirdi başkanımız. Özellikle maçın tekrarı yönünde beklentimiz var. Neden olmasın. Sahaya inilmedi ve futbolculara karşı bir eylem olmadı. Yabancı madde atılması bütün maçlarda oluyor. Öyle olsa yabancı madde atılan bütün maçların tatil edilmesi lazım. Ama dediğimiz gibi taraftarlarımızın yaptığını Trabzonspor’a hiçbir zaman yakıştıramıyoruz. Daha duyarlı olmalarını onlardan takıma destek vermelerini istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor