Trabzonspor tarihi böylesini görmedi

Trabzonspor, bu sezon tarihinin en çalkantılı ilk yarılarından birini yaşadı. Bordo mavili kulüp, teknik adam değişikliğinden, kavgalı genel kurullara kadar bir çok olayın meydana geldiği ilk yarıda, ligin en fazla gol yiyen 2'nci takımı da oldu.UMUTLA BA

Trabzonspor tarihi böylesini görmedi

Trabzonspor, bu sezon tarihinin en çalkantılı ilk yarılarından birini yaşadı. Bordo mavili kulüp, teknik adam değişikliğinden, kavgalı genel kurullara kadar bir çok olayın meydana geldiği ilk yarıda, ligin en fazla gol yiyen 2'nci takımı da oldu.

UMUTLA BAŞLADI

Sezona tam 22 futbolcu alıp teknik direktörlüğe de Boşhak çalıştınıcı Vahid Halilhodziç’i getirerek şampiyonluk umutlarıyla başlayan Trabzonspor, lig tarihinin en kötü başlangıcına imza attı. İlk 8 haftada sadece 1 galibiyet elde eden Trabzonspor, bu yüzden Vahid Halilhodziç’in görevine son verdi. Takımın başında ise 1 maç Halilhodziç’in yardımcısı Jacques Bonnavay yer aldı. 

YANAL'DAN SONRA DA ESKİ HALİNE DÖNDÜ

10’uncu haftadaki Galatasaray maçından önce göreve getirilen Ersun Yanal’ın takıma kattığı havayla sarı kırmızılı ekibi deplasmanda 3-0 mağlup eden Trabzonspor, bir süre sonra yine sezon başındaki haline döndü. Üst üste kaybettiği puanlarla gerileyen bordo mavililer, devreyi lider Fenerbahçe’nin 13 puan gerisinde, 23 puanla 6’ncı sırada kapattı.

KALE DÜŞTÜ


KALE DÜŞTÜ

Trabzonspor’un bu sezonki düşüşündeki en önemli etkilerden biri de kale ve defanstaki formsuzluk oldu. Kaleci ve takım kaptanı Onur Recep Kıvrak’ın sadece 8 lig maçında yer almasının ardından sakatlanarak 6 ay sahalardan uzak kalacağının açıklaması, bordo mavililer için adeta dönüm noktası oldu. Trabzonspor, Onur’dan kaleyi devralan Fatih Öztürk ve İbrahim Demir’den yeterli performansı alamadı.

Trabzonspor'da defans bloğu da sakatlıklar ve formsuzluk nedeniyle adeta çöktü. Sadece son 5 maçta kalesinde tam 14 gol gören Trabzonspor, 16’ncı haftalar itibarıyla, ligin 18 takımla oynanmaya başlandığı 1994–1995 sezonundan bu yana en fazla golü kalesinde gördüğü sezonu yaşadı. Trabzonspor geride kalan 16 maçta 28 gol yerken, 33 gol yiyen Balıkesirspor ve yine 28 golü kalesinde gören Kasımpaşa ile ligin en fazla gol yiyen takımlarından biri haline geldi.

Maç başına 1.75 gol yeme ortalamasıyla oynayan Trabzonspor, ayrıca aldığı 8 beraberlik ile Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile birlikte ligin en fazla beraberlik kazanan takımı oldu.

CAMİA KARIŞIK

CAMİA KARIŞIK

Trabzonspor, sahadaki başarısızlığın yanı sıra camiadaki çalkantılarla da hareketli bir ilk yarı yaşadı.

Divan toplantısında üyelerin yumruklu kavgasının yanısıra 20 Aralık’taki Olağan Genel Kurul’da yaşananlar Türkiye gündemine oturdu. Muhalefetin kongre divan başkanlığı seçiminde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle kürsüye yürümek istemesi üzerine salona polis girdi, yumruklaşmaya varan kavgalar yaşandı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na bir çok yönden eleştiri gelirken, kulübün borcunun 300 milyon liraya ulaşması da eleştirilerin odağındaki bir başka konu oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler