Trabzonspor taraftarı Akyazı için sokağa iniyor!

Akyazı Kompleksi’ne “Recep Tayyip Erdoğan Kompleksi” isminin verilmesinin ardından Trabzonspor taraftarları çok sert tepki gösterdiler ve sokağa ineceklerini ilan ettiler.Akyazı Kompleksi’ne dair yapılan isim tartışmaları ve bugün Büyükşehir Belediye Mecl

Trabzonspor taraftarı Akyazı için sokağa iniyor!

Akyazı Kompleksi’ne “Recep Tayyip Erdoğan Kompleksi” isminin verilmesinin ardından Trabzonspor taraftarları çok sert tepki gösterdiler ve sokağa ineceklerini ilan ettiler.

Akyazı Kompleksi’ne dair yapılan isim tartışmaları ve bugün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla yapılan isim değişikliği Trabzonspor taraftarlarından çok sert tepki koydu. Trabzonspor’un yer alacağı herhangi bir tesise siyasetçi isminin verilmemesini isteyen taraftarlar sokağa ineceklerini ilan ettiler. Bu konuda ilk açıklama ise Trabzonspor taraftar gruplarından Vira’dan geldi. Vira internet sitesinden yaptığı uzun bir açıklamayla Pazar günü yapılan bu isim değişikliğini protesto etmek amacıyla Meydan Parkı’nda toplanacaklarını açıkladılar. Açıklamalarında protesto gereçkerini de belirten Vira grubu kendileri gibi düşünün tüm Trabzonsporluları eyleme davet ettiler.

Yapılacak olan protestoda hiç bir siyasi simgenin yer almayacağı hassasiyetini belirten gerup açıklaması şöyle:

“Değerli Trabzonlular, Trabzonsporlular.

Siyasilerin Trabzonspor üzerinden bugüne kadar maddi veya manevi sayısız rantına şahit olduk…

Bu şehrin tek ortak değeri Trabzonspor’u kullananları, siyasete alet edenleri gördük…

Trabzonspor’u oyuncakları haline getirirken Trabzonsporluluğu da yok edenleri şehri, taraftarı bölenleri gördük…

Hakkı yenildiğinde, emeği çalındığında kaya gibi sert ve tek yumruk olan bu camiayı işte tam da böyle, bölerek yıldırdılar.

Şimdi de Rıdvan Dilmen’in deyimiyle “bu süreçte nasıl bir Fenerbahçeli olduğunu gördüğümüz” Recep Tayyip Erdoğan’ın adı sözde “vefa” için Akyazı’ya verilmek isteniyor.

* * *

Trabzon şehrini çok yıprattınız doğru ama Trabzonsporluluk bu şehirde henüz ölmedi!

Değerli Trabzonlular, Trabzonsporlular,
Gün sesimizi yükseltme günüdür.

Trabzonspor’un yeni stadı veya bulunacağı komplekse bu tip siyasi bir isim verilmesi Trabzonspor’un tarihi ve kapanmaz bir yarası olarak kalacaktır.

Eğer yarınlarınızda çocuklarınıza, torunlarınıza “Trabzonspor’un büyük kalması, Trabzonsporlular’ın bir arada kalması için ben de bir şey yaptım” demek istiyorsanız biz Pazar günü 15:00’da Meydan Parkı’nda olacağız.

Siyasi görüşünüz ne olursa olsun “önceliğim Trabzonspor” diyen herkesi, Trabzonspor’u ve değerlerini siyasetin önünde tutan herkesi bekliyoruz.

Düzenlenecek eylemde hiç bir siyasi partinin bayrağını, pankartını, logosunu istemiyoruz.

Tüm taraftar gruplarımızı, sivil toplum kuruluşlarını “Trabzonspor’un ortak değerimiz olarak kalması” adına çok önemli bir yol ayrımı olan bu kararın karşısında durmaya, bu eyleme destek olmaya davet ediyoruz.

Hangi siyasi görüşü benimserse benimsesin, Trabzonspor’un o partinin, bu başkanın, şu liderin Trabzonspor’u olarak değil, hepimizin Trabzonspor’u olarak kalması için “ortak ses” bekliyoruz.

Pazar günü sokakta kazanmak demek; Trabzonsporlular’ı bir kez daha ayrıştıracak, Trabzonspor’a yaşadığı tüm başarısızlıkların, kaybedilen şampiyonlukların ötesinde çok büyük zararlar verecek bu adıma engel olmak demektir.

Trabzonspor’un geleceğini kurtarmak demektir.

Güçlü Trabzonspor yürüyüşünü başlatmak, dirildiğimizi, konu Trabzonspor olunca hala tek yumruk olabildiğimizi göstermek demektir.

bu defa SUSMA!
en azından bir defa!

SOKAĞA!”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler