Trabzonspor tahkime başvurdu

Bu amaçla hazırlanan dilekçe Başkanımız Sadri Şener imzasıyla Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanlığı'na gönderildi. Dilekçede kulüpler adına hareket eden Türkiye Futbol Federasyonu'nun, “el birliğiyle mülkiyet hakkı”na dayalı olarak, hak sahi

Trabzonspor tahkime başvurdu
Bu amaçla hazırlanan dilekçe Başkanımız Sadri Şener imzasıyla Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanlığı'na gönderildi.

Dilekçede kulüpler adına hareket eden Türkiye Futbol Federasyonu'nun, “el birliğiyle mülkiyet hakkı”na dayalı olarak, hak sahiplerinin tamamının rızası ve muvafakatı olmadan yayın hakkı gelirlerini farklı kriterlere ve paylaşım oranlarına bağlamasının Anayasa'yla güvence altına alınan mülkiyet hakkına tecavüz sayılacağına dikkat çekildi.

Ayrıca dağıtım kriterlerinin kulübümüzün muvafakatı alınmadan belirlendiğine işaret edilirken, “Kulüp olarak Futbol Federasyonu'na verdiğimiz 31.08.2005 tarihli taahhütnamede 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları naklen yayın gelirleri dağıtım modelini kabul etmediğimizi belirtmiştik.

TFF'nin almış olduğu karar bünyesinde halka açık bir şirketi barındıran kulübümüzün gelirlerinde büyük oranda bir azalmaya yol açacağından bu durumun yatırımcılar açısından doğuracağı sonuçlar da ortadadır.

Sonuç olarak TFF'nin yalnızca şampiyonluk sayılarını esas alarak ayrıcalık tanıdığı bu dağıtım modelini kesinlikle kabul etmediğimizi, dört kulüp için şampiyonluk sayıları yanında naklen yayın havuzunun oluşmasında çok büyük etkisi olan taraftar potansiyellerinin de mutlaka göz önünde tutularak 2007-2008 sezonu sonuna kadar uygulanan modelin sürdürülmesini ve 03.09.2008 tarihli toplantıda alınan kararın iptalini arz ve talep etmekteyiz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor