Trabzonspor Paraya Takıldı

Trabzon yönetimin Sarı-Kırmızılı ekibin kadro dışı bıraktığı Hasan Kabze, Necati Ateş ve Orhan Ak'a yönelik arzusu maddi engele takıldı.

Trabzonspor Paraya Takıldı

Trabzon yönetimin Sarı-Kırmızılı ekibin kadro dışı bıraktığı Hasan Kabze, Necati Ateş ve Orhan Ak'a yönelik arzusu maddi engele takıldı. Önümüzdeki hafta futbolculara ödenmesi gereken 8 trilyonluk borç yüzünden şimdilik bu transferin gerçekleşmesinin zor olduğu belirtildi.

8 trilyon için arayış sürüyor
Galatasaray'ın göndermeye karar verdiği Necati, Orhan Ak ve Hasan Kabze ile yakından ilgilenen Trabzonspor'da yönetim, bu futbolculara diğer kulüplerden gelen teklifler nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Önümüzdeki hafta içerisinde mevcut futbolculara peşinat ödemesi yapmaya hazırlanan yönetim, bu nedenle Galatasaraylı futbolcuların transferine maddi kaynak bulmakta zorlanıyor.

Milan Stepanov'u Porto'ya satarak ödenmesi gereken 8 trilyonluk peşinatın bir bölümünü karşılayan yönetimin, Musampa ve Tomas Jun'u bir an önce elden çıkarıp kalan miktarı da tamamlamak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Kulüp yönetimi, futbolculara ödenmesi gereken 8 trilyonluk peşinat için sıkıntı yaşadıklarını doğrularken, bu sorunu en kısa sürede çözeceklerini de söylediler.

Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, Musampa ve Tomas Jun'u bir an önce satıp kulübe maddi gelir sağlamak istediklerini söyledi.

Orhan Ak gelmek istiyor

Öte yandan yönetim dolaylı yollardan teklif yaptığı Necati, Orhan Ak ve Hasan Kabze ile şu ana kadar resmi bir görüşme başlatmadı. Dolaylı olarak bu futbolcuları ve Galatasaray kulübünü yoklayan yönetimin ilk hedefi Orhan Ak. Teknik direktör Ziya Doğan'ın da kadroda görmek istediği Orhan Ak, geçtiğimiz dönemlerde de Trabzonspor'un tranfser gündeminde yer almış, ancak Kocaelispor kulübünün Galatasaray ile anlaşması üzerine bu futbolcu sarı kırmızılı kulüple sözleşme imzalamıştı.

Orhan Ak ise, Trabzonlu olduğunu ve Trabzonspor'u çok sevdiğini belirterek, Kocaelispor'dan Galatasaray'a transfer olmam tamamen iki kulüp arasında gerçekleşen bir olaydı. O zaman Trabzonspor'un gündeminde de yer alıyordum ancak Kocaelispor kulübü Galatasaray ile anlaşınca oraya gittim'' dedi.

Orhan Ak, Trabzon'dan gelmesi muhtemel teklifin kendisini onurlandıracağını da belirterek, Trabzonspor'da oynamayı çok isterim. Memleketimin takımının başarısı için elimden geleni yaparım. Şu anda bu transfer için gelen bir teklif yok ancak olursa çok sevinirim ve seve seve gelirim'' dedi.

Kimler gönderilecek
Bordo mavili ekipte yönetim, teknik direktör Ziya Doğan'ın 30 kişilik futbolcu kadrosunu 26'ya indireceği raporu bekliyor.

İntertoto Kupası maçları sonrası bu futbolcuların isimlerini açıklaması beklenen Doğan'ın ise tercihini genç futbolculardan yana kullanması bekleniyor.

Kadroya bir iki takviye daha yapmayı planlayan Doğan'ın, mevcut kadrodan en az 5 futbolcuyu göndermesi bekleniyor. Bunların arasında Musampa ve Tomas Jun ilk sıralarda yer alıyor.

Bu futbolculara yeni sezonda idmanlarda dahi şans vermeyen Doğan'ın diğer gönderilecek isimlerin listesini de gelecek haftaya kadar yönetime teslim etmesi bekleniyor.

Bu listede sürpriz isimlerin de yer alabileceği öğrenilirken, tecrübeli çalıştırıcı bu konuda şu ana kadar hiçbir açıklama yapmadı.

Yönetim ise kadro şişkinliğinin hem maddi anlamda, hem de genç futbolcuların gelişimi anlamında olumsuzluk yaratacağını düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor