Trabzonspor onun peşini bırakmıyor

Trabzonspor'un, yaklaşık 2 yıl önce ön protokol imzalayan ama bundan cayan Hakan Çalhanoğlu'na yeni bir dava daha açtığı ortaya çıktıTrabzonspor, Bundesliga'daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken ve Milli Takım'la ilgili yaşadığı sıkıntılarla da gün

Trabzonspor onun peşini bırakmıyor

Trabzonspor'un, yaklaşık 2 yıl önce ön protokol imzalayan ama bundan cayan Hakan Çalhanoğlu'na yeni bir dava daha açtığı ortaya çıktı

Trabzonspor, Bundesliga'daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken ve Milli Takım'la ilgili yaşadığı sıkıntılarla da gündemden düşmeyen gurbetçi futbolcu Hakan Çalhanoğlu ve ailesinin peşini bırakmıyor. Amatör olarak formasını giydiği Karlsruher'deki çıkışı ile Trabzonspor'un dikkatini çeken futbolcu, o dönem 17 yaşında olduğu için bordo-mavililer ailesi ile ön protokol yaptı. Nisan ayında yapılan bu sözleşme gereği, ailesi ve menajerine 100 bin euro, futbolcuya da ayrıca 100 bin euro veren yöneticiler, sözleşmeye de 'Cayması durumunda 1 milyon euro tazminat öder" maddesi koydurdu.

GEREKÇE: AYNI ANDA İMZA

Ancak Hakan'ın Karlsruher ile aralık ayında profesyonel sözleşme imzalaması sonrası Karadeniz ekibi, ön protokole uyulmadığı gerekçesi ile "Futbolcuyu ön protokole uymama" kulübünü ise "Ayartan kulüp olması" iddialarıyla FIFA'ya şikayet etti. 2012 yılınd a açılan davanın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir ilerleme kaydedilemedi. Ancak bu davayı bir prestij davası olarak gören bordo-mavililerin, oyuncu ve kulübüne açtığı 1 milyon euro'luk tazminat davasıyla aynı anda, Çalhanoğlu'nun 6 ay futboldan men edilmesi için de bir dava açtığı ortaya çıktı. Trabzonspor bu davanın gerekçesini ise, "Oyuncunun o dönem iki kulübe aynı anda imza atması" olarak gösterdi. Yöneticiler ön protokol yapan ancak sonrasında Karlsruher ile profesyonel sözleşme imzalayan Hakan davasının üstünden 2 yıl geçmesine rağmen vazgeçmeyi düşünmüyor.

YANAL TAVSİYE ETTi

Hakan Çalhanoğlu'yla ön protokol imzalayan eski asbaşkan Nevzat Şakar, açılan davaları doğruladı. Şakar, Çalhanoğlu'nun o dönem yıldızının yavaş yavaş parladığını belirterek, "Biz de bir risk alarak kendisiyle ön protokol imzaladık. Biz o dönem Milli Takım'ı çalıştıran Ersun Yanal'dan da Hakan için bilgi almıştık ve o, Çalhanoğlu'ndan övgüyle bahsederek, 'Geleceğin yıldızı olacak' demişti. Ancak bu transfer gerçekleşmeyince biz de dava açtık" ifadesini kullandı.

PARAYI GERİ VERMEDİLER

Trabzon kulübü dava öncesinde de hem futbolcu hem de ailesiyle iletişime geçerek, yapılan ödemelerin iadesini talep etmesine rağmen, talepleri olumsuz karşılanmıştı. Birçok kez bu konu hakkında girişimde bulunan bordo- mavili idareciler bir türlü mutlu sona ulaşamayınca dava yolunu tercih etti. Hukukçular, kulübün bu davayı kazanacağını, şartların lehte olduğunu dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler