Trabzonspor öksüz kaldı

Trabzonspor-Sivasspor Önce Kazım Koyuncu, sonra Osman Yağmurdereli, şimdi de Erkan Ocaklı..Trabzonsporlu sanatçılar arka arkaya göçtüler bu dünyadan. Erkan Ocaklı bizim çocukluk yıllarımızın idolü idi. Onun türküleriyle büyüdük.Türküleriyle, mezralarından

Trabzonspor öksüz kaldı

Trabzonspor-Sivasspor
Önce Kazım Koyuncu, sonra Osman Yağmurdereli, şimdi de Erkan Ocaklı..Trabzonsporlu sanatçılar arka arkaya göçtüler bu dünyadan. Erkan Ocaklı bizim çocukluk yıllarımızın idolü idi. Onun türküleriyle büyüdük.Türküleriyle, mezralarından yaylalarına, köylerinden beldelerine, ilçelerinden, önemli simalarına kadar Trabzon'u ve Karadeniz'i tüm dünyaya anlattı.
Her şeyden önemlisi de Trabzonspor'un 6 şampiyonluğunu yaşayıp bu şampiyonlukları türkülere yazdı. Bugün artık Erkan Ocaklı yok. Trabzonspor şampiyonluk yolunda öksüz kaldı. Çünkü, sezon sonunda yaşanacak şampiyonluk türküsü belki de hiç onun kadar seslendirilemeyecek.
Bu kent, kendi insanına vermediği değeri, ne yazık ki sağlığında Erkan Ocaklı'ya çok da hak ettiği halde veremedi. Ölümünün üzerinden 4-5 gün geçmesine rağmen bile 20.11.2008 tarihi itibariyle Trabzon Genç İşadamları Derneği dışında gazetelerde bir tek ölüm ilanı bile göremedim. Öldükten sonra bile vefasızlığımız devam ediyor. Üzüntümüz bundandır. Erkan Ocaklı öldü ama, onun bıraktığı eserler Trabzonla, Trabzonsporla birlikte ebediyete kadar yaşayacaktır.
Ruhu şad olsun. Tüm Trabzonsporluların başı sağolsun. Allah İbrahim Can, Volkan Konak, Fuat Saka, İsmail Türüt, Adnan Yılmaz, Mehmet Akyıldız, Kamil Sönmez, Ümit Tokçan, Süreyya Davulcuoğlu gibi sanat değerlerimize sağlık versin.

Gelelim haftanın yorumuna
Trabzonspor 11. hafta da Gençlerbirliğine karşı yine oynamadan 8. galibiyetini aldı. Kötü oynayıpta bu kadar galip gelen bir başka takım herhalde yoktur. Trabzonspor kötü oynarken kazanabiliyorsa bravo doğrusu.
Evet, Trabzonspor oynamıyor ama kazanma adına müthiş bir hırs ve mücadele örneği sergiliyor. Kötü oyunu ne kadar eleştiriyorsak, bunu da takdir etmemiz lazım. Ayrıca, bir çok konuda eleştirdiğim Ersun Yanal'a da bir konuda hakkını teslim etmek istiyorum. Trabzonspor'un diğer rakiplerine göre sakatlarla boğuşmaması belki de onun idman programının bir sonucudur.

Trabzonspor'un rakiplerinin sırasıyla Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Sivas, Kayseri ve Gaziantepspor'un olduğunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Bakıyorum da bu rakiplerden Beşiktaş, Galatasaray ve Gaziantep'i geçemedik. Yani Trabzonspor bu takımlara karşı henüz daha rüştünü ispat etmiş değil. Lider takımın bu durumu sanırım benim gibi tüm taraftarda da bir güvensizlik yaratmaktadır. Trabzonspor'un rüştünü ispat edebilmesi ve güvensizlik ortamını gidermesi için Sivas maçı yeni bir fırsattır.
Bu maçı kazanırsa, sanırım benim gibi tüm taraftarlara da “Tamam işte Trabzonspor her takımı yenebilir” dedirtecek.

Sivasspor, ligin en istikrarlı ve en iyi futbolunu oynayan bir takım. Özellikle büyük takımlara karşı bir başka oynuyor. Mehmet Yıldız gibi çok etkili bir golcüye sahip.

Ancak her şeye rağmen, Bordo Mavili futbolcuların geçen yıl yaşanan olayların motivasyonu ve tribünlerin coşkusu ile bu maçı kazanmalarını bekliyorum.Buna birde 4 maçlık prim sisteminin son maçı olması eklenince futbolcuların iştahı kabaracaktır.Pazartesi gününden beri bu maçın hakeminin Selçuk Dereli olacağı yönünde kuşkularım vardı.Kuşkularım gerçeğe dönüştü. Eski hakemlerin bilinçaltlarında hep birşeylerin saklı olduğunu düşünürüm. Buna Selçuk Dereli de dahildir. Ne zaman ne yapacağı hiç belli olmayan bu hakem inşallah maça tesir etmez(Tahmin: 1)

Beşiktaş-Eskişehir
Beşiktaş'ta Mustafa Denizli rüzgarı erken dindi. Son haftalarda kötü oynamaya başladı. Eskişehirspor takımı deplasmanlarda başarılı bir takım değil. Tek avantajı takımın başında Beşiktaşlı Rıza Çalımbay'ın olması ve kontratak futbolunu iyi uygulayan Youla gibi bir futbolcuya sahip olmasıdır.Ancak, bunların da puan almaya yeteceğini pek sanmıyorum (Tahmin:1)

Ankaraspor-Galatasaray
Ankaraspor ligin dişli takımlarından biri. İyi futbol oynuyorlar. Fenerbahçe maçında biraz da hakem kurbanı oldular. Bu maçta Özer Hurmacı'nın cezalı olması işlerini zorlaştıracak.Galatasaray takımında Baros cezalı, Arda ve Kewel'in durumu belli değil.Ama her şeye rağmen yerlerine oynayacak olan Mehmet Topal, Ümit Karan, Nonda ve Aydın gibi futbolcularda yabana atılmamalı.(Tahmin: %40:2 %35:0 %25:1)

Ankaragücü-Fenerbahçe
Fenerbahçe yavaş yavaş lige ısınmaya başladı. Eski görüntüsünden uzak, daha sağlam yere basıp daha garanti oynuyor. Hem bireysel, hem de takım oyununda büyük aşama kaydettiler. Futbolcular kaybedilecek her maçta ligin de kaybedileceğinin farkına varmaya başladılar.Onun için bu maçı kazanırlar (Tahmin:2)

Konyaspor-Kayserispor
Konyaspor istikrarsız bir görüntü sergiliyor. Kendi sahasındaki maçlarda oldukça zorlanıyor. Kayserispor da deplasmanlarda iyi oynuyor. Ligin en az gol yiyen takımı.Kendi iç bünyelerinde önemli sıkıntılar yaşadığı basına yansıyor. Bu sıkıntılar onları etkileyebilir(Tahmin:%50:0 %25:1 %25:2)

Gaziantep-Gençlerbirliği
Futbolu iyi oynayan iki takımın mücadelesi daha çok beraberlik kokuyor. (Tahmin:0)

Denizlispor-Bursaspor
Denk kuvvetler şeklindeki iki takımın mücadelesinden beraberlik daha ağır basıyor. (Tahmin:0)

Antalyaspor-Kocaelispor
Mehmet Özdilek ile büyük bir çıkış yakalayan Antalyaspor bu maçı kazanır(Tahmin:1)

İstanbul Büyükşehir-Hacettepe
İstanbul Büyükşehir takımı kadro olarak da sonuca gitme olarak da rakibinden daha iyi durumda. (Tahmin:1)

İletişim adresi:cevatocak@hotmail.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor