Trabzonspor neden başarılı değil?

Haber61.net – Haber Şükrü Üçüncü - Trabzonspor’da son yıllarda fazlalaşan yabancı oyuncu sayısı dikkatlerden kaçmıyor. Bu duruma Bordo Mavili kulübe destek veren taraftarlarda isyan ederken durumun hiç hoş olmadığını ifade ediyorlar. Konu ile alakalı araş

Trabzonspor neden başarılı değil?

Haber61.net – Haber Şükrü Üçüncü - Trabzonspor’da son yıllarda fazlalaşan yabancı oyuncu sayısı dikkatlerden kaçmıyor. Bu duruma Bordo Mavili kulübe destek veren taraftarlarda isyan ederken durumun hiç hoş olmadığını ifade ediyorlar. Konu ile alakalı araştırma yapan Haber61 ekibi taraftarın görüşlerini aldı.

TARAFTAR NELER SÖYLEDİ?

Trabzon’da bir inşaat şirketinde yönetici olan Yunus Emre Aktürk, “ Trabzonspor’un şampiyonluğuna baktığınız zaman hep yerli oyuncular vardı. Bunlarda kulübün asıl çocuklarıydılar. Sadece kendileri ve takımları için değil kent için oynuyordular. Başkan seçilmeden önce öze döneceğiz söylerken bizde umutlanmıştık gördük ki böyle bir durum olmadı.”ifadelerini kullandı.

BU DURUM HİÇ YAKIŞMIYOR

Ankara ODTÜ’de öğrenci olan Özerk Öncü’ye göre; takım tam bir fiyasko. Şöyle görüş bildiriyor Öncü, “ Ben İstanbul’da doğdum büyüdüm. Hiç başka takımı tutmadım. Ama görüyoruz ki futbol şehri Trabzon’da ne bir Gökdeniz nede Fatih Tekke yetişiyor. Nedenine gelince durum açıkça ortada amatöre her halde yeterince destek olunmuyor. Böyle düşünüyorum. Trabzonspor’a şu durum yakışmıyor ama onunda elinde değil onu yönetenler bu duruma getirdi.”şeklinde konuştu.

EN ANLAMLI TEPKİ

Trabzon’un futboluna hizmet veren Ferdi Serdar,    “ Trabzon insanı kendi değerine sahip çıkmayıp yabancı futbolculara hayranlık ile baktıkça milyon Euro ya alınanlar yürüse bile alkışlanıp çok az para alan kendi çocuklarına küfür edildikçe biz her zaman başarısız olmaya mahkumuz Trabzonspor tarihine bakıldığı zaman bu takım da yıldız olan yada Trabzonspor u bir yerlere taşıyan insanlar hep Trabzonlu dur. Gökdeniz, Fatih tekke, Hüseyin, Tolga Zengin ve en son olarak Mustafa Yumlu.”dedi. 

Şampiyon kadrolar… 

1975 – 1976 şampiyon kadro

75-76.jpg

Ayaktakiler : Tuncay, Hüseyin, Necati, Bekir, Şenol, Cemil

Oturanlar : Kadir, Turgay, Ali Kemal, Mehmet Cemil, Ali Yavuz 

1976 – 1977 şampiyon kadro

76-77.jpg

Ayaktakiler : Ali Yavuz, Engin, Şenol, Necati, Şener, Necmi, Ahmet Ceylan

Oturanlar : Hüseyi, Cemil, Turgay, Ali Kemal

1978 – 1979 şampiyon kadro

78-79.jpg

Ayaktakiler : Güngör, Mehmet Ekşi, Tuncay, Hüseyin, Şenol, Necati

Oturanlar : Mustafa, Ahmet Ceylan, Serdar, Turgay, Necdet

1979 – 1980 şampiyon kadro

79-80.jpg

Ayaktakiler : Necati, Hüsnü, Şenol, İskender, Cengiz, Güngör

Oturanlar : Mustafa, Yaşar, Selahattin, Tuncay, Turgay

1980 – 1981 şampiyon kadro

80-81.jpg

Ayaktakiler : Tuncay, Güngör, Arif, Hüsnü, Şenol, Necati

Oturanlar : Turgay, İskender, Cemil, Sinan, Ahmet,

1983 – 1984 şampiyon kadro

83-84.jpg

Ayaktakiler : Necati, Şenol, Tuncay, K. Şenol, K.Hasan, Güngör

Oturanlar : İskender, Osman, Kemal, B.Hasan, Turgay

2010 – 2011 Şampiyon kadro 

10-11.jpg

Ayaktakiler : Jaja, Burak, Giray, Egemen, Umut, Onur

Oturanlar : Engin, Serkan, Selçuk, Cale, Colman

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor