Trabzonspor Koleji kuruluyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Çelik, Trabzonspor Koleji'nin mutlaka kurularak, bu kolejde futbol veya diğer sporlarda yetenekli olan öğrencilerin hem okutulması hem de futbolcu yapıl

Trabzonspor Koleji kuruluyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Çelik, Trabzonspor Koleji'nin mutlaka kurularak, bu kolejde futbol veya diğer sporlarda yetenekli olan öğrencilerin hem okutulması hem de futbolcu yapılması gerektiğini söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un bir marka olduğunu ve bu markanın değerinin son günlerde sürekli olarak yükseldiğini ifade etti.
Futbolu futbolcuların oynadığını, ama o futbolcuları alan, değerlendiren, teknik direktörünü seçen, onlara parasını bir yerlerden bulup verenin yönetim kadrosu olduğunu belirten Prof. Dr. Çelik, şöyle devam etti:

''Bir takım düşünün ki dünyanın en iyi futbolcularından oluşuyor. Dünya karması gibi. Eğer onlara iyi bir teknik direktör bulunmazsa ve iyi yönetilemezse kısa sürede çöker. Trabzonspor yönetimi az zamanda, kıt kaynaklarla çok büyük işler yapmıştır. Bunu herkes söylüyor. Yönetime herkes destek oluyor.

Benim izlenimlerime göre başkan ve diğer yöneticiler artık birinci işleri olarak Trabzonspor'u görüyor. Trabzonspor markasından çıkan ve o markayı ömür boyu gururla taşıyacak olan futbolcular hangi takıma giderse gitsin, Trabzonspor'un vitrinidir. Benim futbolcum değildi, iyi olmadığı için sattık gibi laflarla onları inkar edemezsiniz.''

-''FUTBOL OYNAMAYA ZAMAN KALMIYOR''-

'Profesyonel futbolcu olmak, sadece para karşılığı oynamak anlamında mıdır? Bu kadar basit midir?' diyen Çelik, şunları kaydetti:
''Yetiştirdiğiniz futbolcuların kafasının içi de profesyonel olmalıdır. Sadece ceza veririz korkusuyla, kafaların içini düzeltemezsiniz.

Gerçek profesyonel futbolcuları yetiştirmek, eğitimlerine yatırım yapmaktan geçer. Türkiye'de Anadolu lisesi veya üniversite kazanmak için akşam sabah, okulda veya dershanelerde test çözmek zorundasınız. O zaman futbol oynamaya zaman kalmıyor. Futbolu tercih edenler de eğitimine devam edemiyor.

O halde Trabzonspor ikisini bir araya getirmeli. Trabzonspor kolejini mutlaka kurmalıdır. Bu kolejde futbol veya diğer sporlarda yetenekli olan öğrencileri hem okutmalı, hem de futbolcu yapılmalıdır. Trabzonspor'a ve bu yönetime de yakışan budur.''

-''TRABZONSPOR GİBİ BİR MARKADA TÜRKİYE'NİN EN İYİ ÖĞRETMENLERİ GÖREV YAPAR''-

Koleji kurmak için maddi sorunun olacağını sanmadığını belirten Çelik, ''Geriye öğretmen kadrosu kalıyor. Trabzonspor gibi bir markaya ve ciddi bir kurumun kolejine en iyi öğretmenleri, Trabzon'dan veya başka illerden alabilirsiniz. Tüm öğretmenlere bir yılda ödeyeceğiniz para, Kiki Musampa'ya verdiğiniz para kadar olmaz'' dedi.

Koleje gelecek öğrencilerin, özel okul paralarını da ödeyeceklerini ifade eden Çelik, şunları ifade etti:

''Paralı bir kolej olacak. Bunların yanında ücretsiz okutacağınız başarılı öğrenciler de olacaktır elbette. Hatta Anadolu liselerini kazananlar bile, parasız okutursanız bu koleje gelebilir. Kolej, Trabzonspor için çok büyük olmasa bile, kendi çapında para da kazandırır. Bu koleje yerli veya yabancı çok iyi ve çok sayıda spor hocaları alabilirseniz, işte o zaman gerçek profesyonel sporcuları yetiştirirsiniz.

Trabzonspor'da pek çok ilke imza atmış başkana da bu yakışır. Bu atılımı bu yönetim atamazsa, bir daha böyle bir kolej kurulmayacak demektir. Sonuçta, hem çok futbolcu yetiştirirsiniz, hem de yetiştirdikleriniz gerçek profesyonel olur. Böyle futbolcuları takıma alırsanız şampiyon olursunuz. Fazlasını satarsanız, çok para kazanırsınız. Sattığınız bu futbolcular final maçında size gol atsa bile, gurur duyarsınız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor