Trabzonspor Kayseri'yi yener mi

Cevat Ocak, Süper Lig'in 13. hafta maçlarının tahminin yaptı.  İşte Ocak'ın maç tahminleri. Kayserispor-TrabzonsporÖncelikle şunu belirtmek isterimki, yönetim kurulunun “Futbol konseyi” adı altında Özkan Sümer, Ersun yanal, Sadi Tekelioğlu ve İhsan Dereli

Trabzonspor Kayseri'yi yener mi

Cevat Ocak, Süper Lig'in 13. hafta maçlarının tahminin yaptı.  İşte Ocak'ın maç tahminleri.

 

Kayserispor-Trabzonspor

Öncelikle şunu belirtmek isterimki, yönetim kurulunun “Futbol konseyi” adı altında Özkan Sümer, Ersun yanal, Sadi Tekelioğlu ve İhsan Derelioğlu'nu bir araya getirmesini çok olumlu buluyorum.Keşke Trabzonspor'a 4 şampiyonluk kazandıran A. Suat Özyazıcı'da o karede olabilseydi.

 

 Bugüne kadar ne yazıkki A takım hocası, altyapı hocası ve izleme komiteleri hep birbirinden bağımsız çalıştılar. Herkes kendi Cumhuriyetini kurmuş vaziyette idi. Bundan dolayı ne altyapıdan, ne izleme komitesinden ne de bunlara bağımlı olarak çalışan üst yapıdan istenilen başarı elde edilemiyordu.Şimdi 4 Teknik Direktörün bilgi, birikim ve tecrübeleriyle futbola yön verilecek. Dileğim odur ki, bu olumlu adım, “Birilerine yer açma veya birilerini yerinden etme” niyetiyle yapılmış olmaz.

                      

HES projesi ihalesini Trabzonspor kazandı. Bu iyi bir haber. Bu işi Trabzon'un ve Trabzonspor'un gündemine ilk getiren Tufan Aydoğan, Necmettin Aytekin ve Önder Karaduman olmak üzere emeği geçen, destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.

 

Ancak bu proje Trabzonspor'un bugününü kurtarmaz. Sadece yarınları (En az 3 yıl sonra gelir getirecek) için çok önemli bir gelir kaynağıdır.Oysa bugünü kurtarmak için de Trabzonspor'un şampiyon olması veya şampiyonlar ligine katılması gerekiyor.

 

HES projesi kazanıldı diye şampiyonlukta gevşek davranılmasın.Çünkü, şampiyonluk veya şampiyonlar ligi bugünün HES'i dir..

             

Maçlara girerken taraftarların  üzerlerindeki bozuk paralar güvenlik gerekçesiyle kapılarda toplanıp alınıyor. Bu gayet normal.

Peki ya stad içerisindeki büfelerden alış veriş yapan taraftarlara bozuk para verilmesine ne demeli? Yoksa o paraların üzerine “Sahaya atılmaz” ibaresi mi  yazıyor.

 

Geçen haftaki yazımda Sivasspor maçı hakemi Selçuk Dereli'ye dikkat çekmiş ve “İnşallah maçın sonucuna tesir etmez” diye yazmıştım. Ve ne yazıkki o Selçuk Dereli Trabzonspor'un açık bir penaltısını vermeyerek üç puanı resmen gasp etmiştir.

 

Sivas maçı ve Selçuk Dereli gösterdi ki, Trabzonspor'un hızlı yükselişi ile birlikte rakiplerinin hızlı düşüşünü durdurma çalışmalarına start verildi. Bu sezon 11. haftaya kadar hakemler lige pek müdahalede bulunmadı. Böyle olunca da İstanbul'un üç büyükleri beleş penaltılar, elle  ve ofsayttan atılan  gollerle fazla puan alamadılar. Alamadıkları için de hızlı bir düşüş içerisine girdiler. Oysa onların her sezon bu haftalara kadar en az 7-8 puan hakem ikramları vardı.

Aynı şekilde Trabzonspor da her sezon bu haftalara kadar en az 7-8 puanı hakemler tarafından gasp edilirken bu sezon Sivas maçına kadar bu pek yaşanmadı. Bu durum birilerini rahatsız etmeye başladı ki,  Selçuk Dereli ile Sivas maçına müdahale edildi. Şimdi Kayserispor maçı var.

 

Trabzonspor'un ligin en az gol atan iki takımdan biri olan  Kayserispor'a  karşı, golcüleri Turgay, Aghaowa ve Puroviç gibi eksik futbolcularının da olmasıyla galip geleceğine inanıyorum. Ama bu maça tayin edilen hakem Halis Özkahya'nın(En çok güvendiğim hakemlerden biridir) geçen hafta Fenerbahçe lobisi tarafından Ankaragücü-Fenerbahçe maçına atanan ve Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın itirazı ile değiştirilen  hakem olması, beni “Acaba bu maça da Fener lobisi mi atadı?” endişelerine sevketti.İnşallah bu endişelerim yersiz olur ve Kayseri de yeni bir hakem faciasıyla karşılaşmayız.

 

Bu arada Ersun Yanal'ın da her maçın ikinci yarısında Yattara'yı oyundan alması rakiplerinin ekmeğine yağ sürmek gibi oluyor. Sahada birçok kötü oynayan futbolcu varken sadece Yattara'ya çengel atılması, bu futbolcunun performansını olumsuz etkiliyor. Maçların 60. dakikalarında Yattara'nın kafası hep oyundan çıkarılmaya odaklanıyor. Oysa Yattara kötüde olsa sonuna kadar sahada tutulmalı.Bu bir üstünlüktür. Bir hocanın takımı adına bu üstünlüğü kullanamamasına aklım ermiyor. (Tahmin:2)

 

Fenerbahçe-Beşiktaş

Fenerbahçe bir ara yakaladığı çıkışını erken durdurdu. Bunda Alek'in sakatlıktan kurtulup takıma yeniden katılımının etkisi varmı bilinmez ama, son haftalarda tıpki ilk haftalardaki gibi Aleks'le gelen kötü oynayan bir Fenerbahçe var karşımızda.Galatasaray'ı geniş alan bularak oynadığı oyun ve uzaktan attığı şutlarla birazda kaleci hatası ile yendiler. Ama bu kez karşılarında dev gibi bir Rüştü olacağı gibi, rakibine alanı daraltan çok iyi bir Beşiktaş takımı var.Ayrıca, Beşiktaş'ın defansı Galatasaray'a göre çok daha iyi ve disiplinli. İyi defans yapan Beşiktaş ile zor pozisyon bulan Fenerbahçe mücadelesi berabere biter. Beraberliği bozarsa an Beşiktaş bozar.(Tahmin: %65:0 %35:2)

 

Galatasaray-Hacettepe

Galatasaray zayıf rakibi karşısında hem de Ali Sami Yen'de rahat kazanır(Tahmin:1)

 

Sivasspor-Gaziantep

Sivasspor sahasında iyi oynayıp iyi sonuçlar alıyor. Bu sezon bir tek Kayserispor'a puan verdiler. Bu sıralar sahasında puan verecekleri bir takım daha varsa bu da Gaziantep olur (Tahmin:%65:1  %35:0)

 

Gençlerbirliği-İstanbul Büyükşehir

Gençlerbirliği istikrarsız bir tablo çiziyor. İyi oynuyor ama sonuca gidemiyor. Zor gol atıp kolay gol yiyor.İstanbul Büyükşehir takımı özellikle deplasmanda tipik bir beraberlik takımı ama, buradan bir puan almalarını  zor görüyorum(Tahmin: 1)

 

Bursaspor-Antalya

Bu maç kaybetmeyen ile kazanamayan iki Teknik adamın mücadelesine sahne olacak. Antalyaspor Mehmet Özdilek ile kaybetmiyor. Bursaspor da Güvenç Kurtar ile kazanamıyor.Bence Mehmet Özdilek yine kaybetmez (Tahmin:%60:0  %40:2 )

 

Kocaelispor-Konyaspor

Konyaspor deplasmanlarda daha iyi sonuç alıyor. Üç ihtimale de açık bir maç(Tahmin:%35:2  %35:0 %30:1)

 

Ankaraspor-Ankaragücü

İki Ankara takımının mücadelesinde daha iyi futbolcu kadrosuna sahip Ankaraspor'un kazanmasını bekliyorum(Tahmin: 1)

 

Eskişehir-Denizlispor

Eskişehirspor son haftalarda düşüşte. Denizlispor yeni hocası Ümit Kayıhan ile çıkışa geçti. Her iki takımda yenilmemeyi yeğleyecektir.(Tahmin:0)

 

Dikkat:

Meteoroloji hafta sonu hava tahminlerinde kar ve soğuk gösteriyor. Bu durumda Sivas, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Bursa'daki maçlara hava ve saha şartlarının müdahalesi olabilir

 

cevatocak@hotmail.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor