Trabzonspor katakülliye geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanı merhum Hasan Doğan'ın ölümünün ardından Mahmut Özgener'in başkan olmasıyla birlikte Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Koordinatörlüğü'nde yapılan yeni düzenleme sonrası görev alamayan Taylan Üner, Kulüpler Birliği Başka

Trabzonspor katakülliye geldi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanı merhum Hasan Doğan'ın ölümünün ardından Mahmut Özgener'in başkan olmasıyla birlikte Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Koordinatörlüğü'nde yapılan yeni düzenleme sonrası görev alamayan Taylan Üner, Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım'a tepki gösterirken, bundan sonrası içinde Trabzonspor Yönetim Kurulu'nu uyardı.

Trabzonspor eski Asbaşkanı Avukat Taylan Üner, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) Kulüpler Birliği Vakfı tarafından atanan 5 üyeden biri olmasına rağmen, Mahmut Özgener'in TFF Başkanı olmasının ardından, kurulda yapılan yeni düzünleme sonucu tekrar göreve atanmamıştı.

Kendisi hakkında yapılan iddialara ve çıkan spekülasyonlara yanıt vermek için Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi. Bir yere atandığınız gibi oradan alınmanız kadar doğal bir şey yoktur diyen Üner, "Ama bunu bazı gerçekçi dayanakları olması gerekir. Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ortaya atıldığını düşündüğüm gerekçe, benim toplantılara katılmadığım, bazı toplantılarda agresif davranarak, münakaşa ettiğim yönündedir.

Ben oraya başta Trabzonspor olmak üzere tüm takımların haklarını savunmak üzere atandım. Bazı oyunları çözmek için orada bulunuyordum. İleri sürülen bazı iddialara karşı çıktım ve buda tabiki birilerinin hoşuna gitmedi" dedi.

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Koordinatörlüğü görev süresinin TFF Başkanın görev süresiyle uyumlu olduğunu ifade eden Taylan Üner, "Yeni TFF Başkanı göreve gelince üyelerin yenilenmesini istedi. Antrenörler Derneği, Futbolcular Derneği temsilcilerinde bir değişiklik yapılmadı.

Sadece iki üye değişti. Bir arkadaşımızı özel nedenleriyle ayrıldı. Adnan Polat bunun üzerine Galatasaraylı bir kişiyi görevlendirdi. Benim yerime Kulüpler Birliği Vakfı tarafından önerilen kişinin Trabzonspor olmadığı kesin. Hatta
Fenerbahçeli olduğu bile söyleniyor" diye konuştu.

Taylan Üner, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Koordinatörlüğü'nde yeniden yapılanmaya geçildiği zaman Trabzonspor yönetimini uyardığını belirterek, "Yapılanların tezgah olabileceğini, uyanık olmalarını ve dikkatli olmalarını istedim.

Bu kurul benim için kişisel bir kurum değil. Buradan ayrılmak bana kişisel olarak bir şey kaybettirmiş değildir. Yapılan dedikodular ve söylemler beni üzdü. Kuruldan dışlanmamın sucu benimmiş gibi bir hava oluşturuldu. Ben katıldığım her toplantıda hukuk kurulları içinde elimden geleni yaptım.

Bir yere atanırsınız ve o atamanın sonucunda görevden alınmanız kadar da doğal bir şey olamaz. Çünkü seçimli oralara gelmiyorsunuz ama beni atayanlar görevden almadı. Kulüpler Birliği'nin Aziz Yıldırım imzası ile TFF'ye gönderdiği yazıda benim olmadığım görüldü.

Benim burada anladığım Trabzonspor bir katakulliye geldi. Benim Trabzonspor'u suçlama gibi bir amacım yok. Belki işin takipçisi olmuştur. Belki olmamıştır. O kurulda Trabzonspor'u savunacak bir kişi olduğunu sanmıyorum" dedi.

Taylan Üner toplantı sırasında Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı Sait Yalazay imzasını taşıyan "Taylan Üner Bey, kurumumuzda resmi olarak çağrıldığı tüm toplantılara katılmıştır" ifadelerinin yer aldığı yazı basın mensupları ile paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor