Trabzonspor İsrail Basınında

Trabzonspor-Sivasspor maçının son dakikada bazı seyircilerin sahaya girip konuk takımın oyuncularına saldırması nedeniyle tatil edilmesi, İsrail'de de büyük yankıya neden oldu.Ev sahibi takımın Mısırlı Arap futbolcusu Ayman Abdelaziz'in 90. dakikada Sivas

Trabzonspor İsrail Basınında

Trabzonspor-Sivasspor maçının son dakikada bazı seyircilerin sahaya girip konuk takımın oyuncularına saldırması nedeniyle tatil edilmesi, İsrail'de de büyük yankıya neden oldu.

Ev sahibi takımın Mısırlı Arap futbolcusu Ayman Abdelaziz'in 90. dakikada Sivasspor'un İsrailli golcüsü Pini Felix Balili'ye kasti tekme atmasıyla ateşlenen olaylar, İsrail basınında da geniş yer buldu.

Ülkenin en çok okunan gazetelerinden Haaretz, olaylar sonrası maçın tatil edildiğini belirterek, Arap futbolcuların Balili'ye maç boyunca tekmeler savurduğunu yazdı. Haberde Balili'nin, "Benim Türk futbolcularla hiçbir sorunum yok ama o iki Mısırlı; Ayman ve El Saka her maçta bana kasti tekme atıp küfür ediyor" şeklindeki açıklamalarına yer verildi.

Ülkede İngilizce yayımlanan Jerusalem Post gazetesi ise 2006 yılında da Saka'nın Balili'ye yine tekme attığı hatırlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) maçla ilgili bu hafta karar vereceği yazdı. İsrail Milli Futbolcusu Balili'nin olayı "antisemitistçe" olarak nitelendirdiği belirtilen haberde İsrailli golcünün, "Ben İsrailliyim, o Arap. Bu biraz problem olabilir; ama neticede profesyonel futbolcuyuz" dediği belirtildi. Haberde, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın açıklamaları da yer aldı.

İnsanların birbirine anlayış ve saygıyla bakması gerektiğini söyleyen Shloma Shibar isimli İsrailli, "İnsanlar birbirini anlamak zorunda. Hiçbir şey birinin diğerini yaralamasını yada vurmasını gerektirmiyor. Evet, bu futbol içinde de böyle ancak; şu anda din anlamında da dünyada insanlar birbirine zarar veriyor" dedi.

Kudüs'te fotoğrafçılık yapan Yissachar Rvas da, herkesin Balili'ye yapılan hareketi gördüğünü belirterek, "Gördüğüm kadarıyla bir sorun yaşandı ama Balili'nin takımındaki arkadaşları onu korudu" şeklinde konuştu.
"Meydan savaşı" değerlendirmesinde bulunan Maariv gazetesi ise Balili ile Ayman arasında başlayan gerilim sonrası Trabzonspor-Sivasspor maçının olaylar nedeniyle tamamlanamadığını belirtti.

Yedioth Ahronot gazetesi de "Neredeyse Balili'yi dövüyorlardı" başlığıyla Trabzon'daki olaylara yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor