Trabzonspor için 2014 böyle geçti

Trabzonspor'da, 2014 yılı iyi geçmedi. Bordo-mavililer söz konusu yılda 4 teknik adamla çalışırken, oynadığı 45 resmi müsabakada 16 galibiyet, 19 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Karadeniz ekibinin 2014 yılında yaptığı kongreler ise olaylı geçti.Yeni yıl

Trabzonspor için 2014 böyle geçti

Trabzonspor'da, 2014 yılı iyi geçmedi. Bordo-mavililer söz konusu yılda 4 teknik adamla çalışırken, oynadığı 45 resmi müsabakada 16 galibiyet, 19 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Karadeniz ekibinin 2014 yılında yaptığı kongreler ise olaylı geçti.

Yeni yıla yeni umutlarla ve hedeflerle girmeye hazırlanan Trabzonspor'a 2014 yılı yaramadı. Söz konusu yılda geçtiğimiz sezonu 53 puan ile 4. sırada tamamlayarak Avrupa Kupaları'na katılmaya hak kazanan Karadeniz ekibi için 2014 yılı hareketli geçerken, hedeflerini gerçekleştirme adına ise olumsuz bir yıl oldu.

 

"TRABZONSPOR'UN ACI YILI" 2. SAYFADA

TRABZONSPOR'UN ACI YILI

2014 yılında Trabzonspor'un ilk başkanı ve aynı zamanda kurucu üyesi olan İli Osman Ulusoy hayatını kaybetti. Kurucu üyeleri Refik Karaağaçlı ile Eyüp Sabri Uğurbaş da hayata gözlerine yuman diğer isimler oldu. Trabzonspor 3 kurucu üyesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

 

"TRABZONSPOR 4 TEKNİK DİREKTÖRLE ÇALIŞTI" 3. SAYFADA
 

TRABZONSPOR 4 TEKNİK DİREKTÖRLE ÇALIŞTI

Trabzonspor, 2014 yılında Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde 4 teknik direktör ile çalıştı. Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic ve Ersun Yanal söz konusu yılda bordo-mavili takımı çalıştıran isimler oldu. Akçay döneminde bordo-mavililer 33 maç,Mandıralı döneminde 16 maç, Vahid Halilhodziç döneminde 14 maç ve son olarak takım başında bulunan Ersun Yanal döneminde ise Trabzonspor 11 maça çıktı.

 

"ŞİKEYLE MÜCADELEYE DEVAM EDİLDİ" 4. SAYFADA

ŞİKEYLE MÜCADELEYE DEVAM EDİLDİ

Trabzonspor, 3 Temmuz 2011'de başlayan şike süreciyle ilgili olarak 2014 yılında da mücadelesini sürdürdü. Taraftarlar, Trabzonspor'un haklarının teslim edilmesi noktasında birçok eyleme imza atarken UEFA ve FİFA'yı faks ve telefon yağmuruna tuttu. Son olarak UEFA Disiplin Kurulu'nun, "Fenerbahçe ve TFF aleyhine" yapılan başvuruyu reddetmesinin ardından UEFA Temyiz Kurulu'na başvuruldu. Olumsuz cevap gelirse konu FIFA ve CAS'a taşınacak. FIFA’nın da bu sürece dahil edilmesi için girişimlerde bulunulduğu belirtildi.

 

"HACIOSMANOĞLU İLE YILDIRIM ARASINDAKİ GERGİNLİK MAHKEMEYE TAŞINDI" 5. SAYFADA

HACIOSMANOĞLU İLE YILDIRIM ARASINDAKİ GERGİNLİK MAHKEMEYE TAŞINDI

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na hakaret ve tehdit gerekçesiyle dava açtı. Şike süreci boyunca Aziz Yıldırım'a ağır eleştirilerde bulunan Hacıosmanoğlu, açılan davalara rağmen Yıldırım'a karşı yapmış olduğu eleştirilerini sürdürdü.

 

"SADRİ ŞENER'E DAVA AÇILDI" 6. SAYFADA

SADRİ ŞENER'E DAVA AÇILDI

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisinde önce görev yapan eski başkan Sadri Şener hakkında, 'güveni kötüye kullanma' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla dava açıldı. Aralarında dönemin asbaşkanı Nevzat Şakar ve genel sekreter Hasan Yener’in de bulunduğu eski yöneticiler, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında, açılan davaya tepki gösterdi. Hacıosmanoğlu ve Şener arasındaki gerginlik son yapılan Olağan Genel Kurul'a da yansıdı.

 

"TRABZONSPOR 2014 YILINDA ÇIKAN OLAYLAR NEDENİYLE BİR MAÇINI TAMAMLAYAMADI" 7. SAYFADA

TRABZONSPOR 2014 YILINDA ÇIKAN OLAYLAR NEDENİYLE BİR MAÇINI TAMAMLAYAMADI

Trabzonspor, 3 Mart 2014 yılında sahasında oynadığı Fenerbahçe maçını çıkan olaylar nedeniyle tamamlayamadı. Bordo-mavili takımın 1-0 yenik sürdürdüğü müsabakada çıkan saha içi olayları nedeniyle karşılaşma tatil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trabzonspor 3-0 hükmen mağlup sayarken, PFDK ise 6 maç seyircisiz oynama ceza verdi. Bordo-mavili kulübün itirazları sonrası ceza 3 maça indirildi.

 

"YÖNETİMDE KAN KAYBI DEVAM ETTİ" 8. SAYFADA

YÖNETİMDE KAN KAYBI DEVAM ETTİ

Trabzonspor'da daha önce yönetim kurulu üyeleri İrfan Coşkun, Osman İlyas, Yaşar Aşçıoğlu, Çetin Kansız'ın istifalarına 2014 yılında Sebahattin Çakıroğlu, Mehmet Uğur Bozoğlu ve Engin Kara isimleri de eklendi. Yedek yönetim kurulu üyesi kalmayan Hacıosmanoğlu'nun mevcut yönetiminde ise kendisiyle birlikte 15 asıl yönetim kurulu üyesi yer alıyor.

 

"VAHİD HALİLHODZİC, MALOUDA İLE KAVGA ETTİ" 9. SAYFADA
 

VAHİD HALİLHODZİC, MALOUDA İLE KAVGA ETTİ

Trabzonspor'da 2014 yılına damga vuran olaylar arasında teknik direktör Vahid Halilhodzic ve Florent Malouda kavgası da yer alıyor. İki isim şu an takımda yer almazken yaşanan kavga olayı gündemdeki yerini almıştı. Bu olayın ardından Fransız oyuncuyla Trabzonspor yollarını ayrıldı.

 

"TRABZONSPOR 2014 YILINDA TRANSFER ŞAMPİYONU OLDU" 10. SAYFADA
 

TRABZONSPOR 2014 YILINDA TRANSFER ŞAMPİYONU OLDU

Yeni sezon öncesi kadrosuna birçok isim katan Trabzonspor, bombayı ise Benfica'dan Oscar Cardozo'yu transfer ederek yaptı. En pahalı transfer ise 6 Milyon Euro ile Waris'le yaptı.

Yerli ve yabancı önemli isimleri kadrosuna katan Trabzonspor; İngiltere'nin Watford takımından Essaid Belkalem, Monaco'dan sözleşmesini fesheden Carl Medjani, Fransa'nın Guingamp takımından Fatih Atik ve Mustapha Yatabare, Spartak Moscow'dan Waris Medjeed, Olympiakos'dan Avraam Papadapulos, Antalyaspor'dan Musa Nizam, Kardemir Karabükspor'dan İshak Doğan, Milan'dan Kevin Constant ve Kayserispor'dan Sefa Yılmaz'ı renklerine bağladı.

Hacıosmanoğlu, Vahid Halilhodzic'ten önce ise Galatasaray'dan Salih Dursun, Wolfsburg'dan Ferhat Yazgan, Bandırmaspor'dan Kurtuluş Yurt, Gaziantepspor'dan Turgut Doğan Şahin, Altınordu'dan Gökhan Karadeniz, Orduspor'dan Anıl Taşdemir, Ajax'tan Serhat Çakmak, Elazığspor'dan Serdar Gürler, Deniz Yılmaz ve 1461 Trabzon'dan Yusuf Erdoğan olmak üzere 10 futbolcuyla anlaşmıştı.

Trabzonspor'un 2014 yılında transfere harcadığı rakamın 85 Milyon TL olduğu belirtiliyor.

GİDENLER

Trabzonspor'da 2014 yılında giden oyuncular arasında Olcan Adın, Henrique ve Adrian para kazandırarak takımdan ayrıldılar.

Bu oyuncular bordo-mavili kulübe 11 milyon 200 bin Avro gelir elde getirdi. Şahin Aygüneş, Florent Malouda, Marc Janko, Celustka, Bamba, Zokora, Colman, Alanzinho, Jebrin, Turgut Doğan Şahin, Anıl Taşdemir, Serhat Çakmak, Bora Sevim, Hüseyin Yahyaoğlu sözleşmelerini fesh ederken, Abdulkadir Özdemir, Göksu Alhas, Gökhan Alsan, Zeki Ayvaz, Kadir Keleş, Caner Osmanpaşa ve Bourceanu gibi isimleri de kiralık olarak gönderdi.

 

"MUSTAFA YUMLU VE ZEKİ YAVRU KADRO DIŞI BIRAKILDI" 11. SAYFADA

MUSTAFA YUMLU VE ZEKİ YAVRU KADRO DIŞI BIRAKILDI

Trabzonspor'da futbolculardan Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu'nun süresiz olarak kadro dışı bırakıldığı açıklandı. Kararın teknik değil idari olduğu belirtildi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğl'da , teknik direktör değişimine gidilmesine rağmen bu oyuncuların geri dönmeleri noktasında yeşil ışık yakmadı.

 

"TRABZONSPOR KALECİ ONUR ŞOKUNU İKİNCİ KEZ YAŞADI" 12. SAYFADA
 

TRABZONSPOR KALECİ ONUR ŞOKUNU İKİNCİ KEZ YAŞADI


Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde konuk ettiği Legia Warszawa maçında kaleci Onur'un sakatlanması şok etkisine neden oldu. Legia Warszawa maçında sol diz ön çapraz bağlarından sakatlanan Onur Kıvrak, daha önce de aynı problemi yaşamıştı. 2010- 2011 sezonunda Kasımpaşa ile oynanan mücadelede çıktığı hava topunda sağ diz ön çapraz bağlarını yırtan milli kaleci bu kez diğer ayağından sakatlandı. Trabzonspor, Onur'un yokluğunu ise his ediyor.

 

"TRABZONSPOR SON 40 YILIN EN KÖTÜ STARTI BU YIL VERDİ" 13. SAYFADA
 

TRABZONSPOR SON 40 YILIN EN KÖTÜ STARTI BU YIL VERDİ

Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde son 40 yılın en kötü startını Bu yılda yaptı. Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig'de ilk 5 haftayı galibiyet alamayarak kapatan iki takımdan biri oldu.



"TRABZONSPOR KONGRELERİ GERGİN GEÇTİ" 14. SAYFADA

TRABZONSPOR KONGRELERİ GERGİN GEÇTİ

Trabzonspor'da 2014 yılında yapılan kongreler gergin ve kavgalı geçti. 33. Divan Olağan Genel Kurulu toplantısında gerginlik yaşandı. Bütçe rakamlarının çarpıtıldığını ileri süren Özkan Sümer’in, "Rakamlar ve olaylar kumarbaz maharetiyle çarpıtılarak sunuluyor" sözleri salonu karıştırdı. Genel sekreter Köksal Güney salonu terk ederken, üyeler arasındaki kavga son anda önlendi.

 

"69. OLAĞAN GENEL KURUL'DA ORTALIK KARIŞTI" 15. SAYFADA
 

69. OLAĞAN GENEL KURUL'DA ORTALIK KARIŞTI

Trabzonspor'un 69. Olağan Genel Kurulu kavgalı başladı. Bordo-mavililerin, Bin 100 kapasitesi bulunan 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleşen 69. Olağan Genel Kurulu'nda, seçim maddesi bulunmazken, genel kurul öncesi karşılıklı yapılan atışmalar nedeniyle kongre farklı bir boyuta taşındı. Önceki genel kurullara göre katılım yüksek olurken, Divan Kurulu seçiminde sağlıklı oylama yapılmadığı için salon da kargaşa çıktı. Üyeler bir birine girdi. 2014 yılında yaşanan bu olay Trabzonspor tarihinin unutulmazları arasındaki yerini aldı.

 

"TRABZONSPOR’UN BORCU 288 MİLYON 647 BİN 972 TL" 16. SAYFADA
 

TRABZONSPOR’UN BORCU 288 MİLYON 647 BİN 972 TL

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, bordo-mavili kulübün 30 Kasım 2014 tarihi itibariyle borcunun 288 milyon 647 bin 972 TL olduğunu açıkladı.

 

 

"HACIOSMANOĞLU, FARUK ÖZAK DÜŞMANI İLAN ETTİ" 17. SAYFADA
 

HACIOSMANOĞLU, FARUK ÖZAK DÜŞMANI İLAN ETTİ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetimin mali ve idari açıdan ibra edilmesinin ardında kürsüye çıkarak eski bakan ve Trabzonspor eski Başkanı olan Faruk Özak'ı düşmanı olarak ilan etti. Hacıosmanoğlu, Hayatında kimseye düşmanlık yapmadığını ama bu saatten sonra Faruk Özak'ın, kendisinin en azılı düşmanı olduğunu söyledi.

 

"KUPADA TARİHİ’NİN EN FARKLI GALİBİYETİNİ ALDI" 18. SAYFADA

KUPADA TARİHİ’NİN EN FARKLI GALİBİYETİNİ ALDI

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. Hafta maçında sahasında konuk ettiği Manisaspor karşısında tarihinin en farklı galibiyetini elde etti. Rakibini 9-0’lık gibi farklı bir skor ile yenen Karadeniz ekibi 2014 yılında kulüp tarihine geçecek farklı skora imza attı.

 

"TRABZONSPOR YÖNETİCİSİ KÖKSAL GÜNEY’E SALDIRI YAPILDI" 19. SAYFADA
 

TRABZONSPOR YÖNETİCİSİ KÖKSAL GÜNEY’E SALDIRI YAPILDI

Trabzonspor adına 2014 yılının son olayı ise Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney’e yapılan saldırı oldu. Güney, görev yaptığı Fatih Devlet Hastanesi yakınlarında 2 kişinin saldırısına uğradı. Demir çubuklarla darp edildiği iddia edilen Güney, Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler