Trabzonspor HES'e rakip çıktı

Aslen Trabzonlu olan ve AK Parti ile iç içe olduğu bilinen hemşehrimiz işadamı Hasan Kalyon'a ait Kalyon İnşaat'ın başvurduğu kaydedildi. Kente Rağmen Süreci İşletecek mi? Trabzon kamuoyunun yakından tanıdığı işadamı Hasan Kalyon'un Trabzon'daki sivil top

Trabzonspor HES'e rakip çıktı

Aslen Trabzonlu olan ve AK Parti ile iç içe olduğu bilinen hemşehrimiz işadamı Hasan Kalyon'a ait Kalyon İnşaat'ın başvurduğu kaydedildi.

Kente Rağmen Süreci İşletecek mi?
Trabzon kamuoyunun yakından tanıdığı işadamı Hasan Kalyon'un Trabzon'daki sivil toplum örgütleri ve gönüllü kuruluşların bu proje hakkındaki kanaatini bilmediği, Trabzon'da yaşanan ve Trabzonspor'a angaje edilen projeden çekilebileceği ileri sürüldü. Kalyon İnşaat'ın ihale sürecinden çekilmezse Trabzonspor'la yarışacağı ifade edildi.

Bu iş çok su kaldırır

Durumu cumartesi günü öğrendik. Cuma akşamı mesai bitimine 5 dakika kala dosya verilmiş. Dosya verilirken projenin Trabzonspor'a ait olduğu ilgili müdüre ifade edilmiş. Kalyon İnşaat'ın birim müdürü ise, "Önemli değil, bizim patron da zaten Trabzonlu. Bu proje onun köyünün projesi" demiş.
Trabzonspor camiası Hasan Kalyoncu ismini hemen hemen hiç tanımaz.

Aslında Kalyoncu'nun Trabzonspor'la hemen hiç ilgisi yok gibidir. O daha çok siyasetin içindedir. Abdulkadir Aksular, Cemil Çiçekler, Korkut Özallar kadim dostudur. Şimdi ise sıkı bir AK Parti taraftarıdır.

Sade bir müteahhit olsaydı bu başvuruyu yapar mıydı, bilmiyoruz. Sade bir müteahhit olsaydı Trabzon'da yeni bir tartışmanın kapısını bu kadar aralar mıydı, onu da bilmiyoruz ama şimdi Trabzon yeni bir tartışmanın arefesindedir. Trabzonspor daha önce limana talip olmuştur.

Limanı Trabzonspor'dan Başbakan'ın yakın arkadaş çevresinden olduğu bilinen Albayrak Grubu almıştır. Bu kez durum daha farklı. Uzungöl HES 1, Bordo-Mavi Enerji tarafından planlanmıştır. Trabzon'daki 7'den 70'e tüm sivil toplum örgütleri bu projenin Trabzonspor'un olmasını istemektedir. Halbuki Liman'da, başta TTSO olmak üzere şehir ikiye bölünmüştü. Şimdi durum farklıdır.

Trabzonspor'un Uzungöl HES 1 adlı başvurusunu bu kez de yine Başbakan'ın yakın arkadaşı olduğu bilinen Sayın Hasan Kalyoncu mu akamete uğratacaktır. Biz zannetmiyoruz. Trabzonspor'a rağmen yapılan başvuru yanlıştı.

Ancak bu yanlıştan dönme şansı vardır. Biz Sayın Kalyoncu'nun Trabzon'un bu kadar angaje olduğunu bilmediğine inanıyoruz. Yoksa koca bir kenti karşısına alıp elinde çok sayıda HES varken, bunlara sorunlu bir HES ekleyeceğine inanmıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor