Trabzonspor genel kurulu öncesi yeni gelişme

Haber61/Spor ServisiTrabzonspor’un 2013 yılı mayıs ayında yaptığı genel kurula yapılan itiraz 3. kez Yargıtay’ın gündeminde… Dosyayı eksik evrak gerekçesiyle iki kez iade eden Yargıtay, avukat Murat Başman’ın müracaatı üzerine dosyayı yeniden ele aldı. Ka

Trabzonspor genel kurulu öncesi yeni gelişme

Haber61/Spor Servisi
Trabzonspor’un 2013 yılı mayıs ayında yaptığı genel kurula yapılan itiraz 3. kez Yargıtay’ın gündeminde… Dosyayı eksik evrak gerekçesiyle iki kez iade eden Yargıtay, avukat Murat Başman’ın müracaatı üzerine dosyayı yeniden ele aldı. Kararın yılbaşından önce çıkabileceği belirtildi. Öte yandan Başman’ın Yargıtay’a sunduğu dilekçe tüm ayrıntılarıyla yayınlandı.
“Trabzonspor Kulübü Derneği’nin elinde bir hazirun cetveli bulunmamaktadır” bildirimiyle gönderilen ‘öne alma talebinde’ şu ifadelere yer verildi; “Yargıtay geri çevirmesinden sonra dosyaya sunduğumuz 24.10.2014 tarihli dilekçemi ve Yargıtay ilamı birlikte değerlendirildiğinde Yargıtay’ın dosyada eksik olarak gördüğü hazirun listesi hala dosyada yoktur.

Hazirun listesi olarak sunulan listede sandık teslim tutanakları eklenmek süratiyle bunların hazirun listesi haline gelemeyeceği aşikardır. Bu sebeple Trabzonspor Kulüp Derneği’nin elinde hazirun listesi olmadığı aşikardır.
…. Şeklinde bir hazirun cetvelinin olup olmadığı sorulup cevabı alınmadan dosyanın tekrar Yargıtay’a gönderilmesi doğru değildi.
Ancak geri çevirme kararından sonra Trabzonspor Kulübü Derneği’nden başlıca bir belge sunulamadığından neticede Genel Kurul yapılması mümkün olmayıp yapılan Genel Kurul yok hükmündedir. Bir an için sunulan liste kabul edilse dahi hangi güne ait olduğu belli olmadığından /sandık listeleri ile ilgili kuruldan 26.05.2013 ) kabul edilse bile 25.05.2013 tarihli toplantının hazirun listesinin bulunmadığı Trabzonspor Kulübü Derneği’nce de açıkça kabul edilmiş bulunmaktadır.

Yasa, tüzük, yönetmelik hükümlerine açıkça aykırı bir seçimle göreve gelen tüm kurulların halen görevde olması, Yargıtay kararına kadar da bunun devam etmesiyle birlikte tüzük değişikliğinin FİİLEN UYGULANMIŞ olacağı, Trabzonspor Kulübü Derneği’nin Kamuya Yararlı Dernek statüsünde olduğu ve bunun gereği daha da dikkatli yönetme mecburiyetine sevk etmesi Dernek davalarına re’sen araştırma ilkesi uygulandığından ve kamu düzenine ilişkin olduğundan yasaya aykırı seçimle oluşturulan Yönetim Kurulu’nun ve Denetleme Kurulu’nun görevlerinin tedbirden durdurulmasına karar verilmesi, İNCELEMENİN, İLİŞKİN ÖNEMİ, ARŞİV DOSYANIN GÜNDEME ALINANA KADAR YEREL MAHKEME KARARININ HÜKMÜNÜ KAYBEDECEĞİ, BÜYÜK BİR CAMİAYI İLGİLENDİRDİĞİ, gerekçeleriyle dosyanın incelemesinin öne alınarak karar verilmesini arz ederim.
Av Murat Başman

Kaynak: Günebakış

 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor