Trabzonspor Es Es’i geçer mi?

Trabzonspor Es Es’i geçer mi?

 Trabzonspor-Eskişehirspor

Trabzonspor bir kez daha beni yanılttı. Geçen haftaki tahminlerimde 9 maçın 8'ini doğru bilmeme rağmen Bursaspor-Trabzonspor maçında yanıldık.Acaba diyorum Trabzonspor'un maçlarına biraz da duygumuzu mu katıyoruz. Bu duygusal bakış mı beni yanıltıyor? İnsanın tuttuğu takımına güvenmesi önemlidir ama güvendiği insanların onu yanıltabileceğini de hesaba katmasını kavramış olması gerekirdi.

Hak aranmaz, alınır!

Trabzonspor son haftalarda bilinçli bir şekilde hakemler tarafından resmen katledilmektedir. Bunun ilk örneğini Galatasaray maçında Servet'in elle attığı golle gördük.

Daha sonra Sivas, Kayseri ve son olarak da Bursa maçları, Trabzonspor'un şampiyonluktaki rakipleri ile arasındaki 7-9 puanlık farkı kapattırdı. Tabi bu arada Sivasspor'a geçen yıldan beri süregelen kıyaklar da devam ediyor.

En büyük kıyakta hep Trabzonspor maçlarında yapılıyor. Geçen yıl hükmen mağlubiyet, bu yıl penaltının verilmemesi Trabzonspor Sivasspor'un gizli bir güç tarafından korunduğunu göstermektedir. Şimdilik Sivasspor'u lider yaptılar ama yarın o da yarışmacı kimliğini sürdürdüğü zaman onu da alaşağı yapacaklardır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Bütün bunlar futbolumuzdaki doğrular ve Trabzonspor üzerine oynanan oyunlar.

Peki bu oyunların bozulması için Trabzonspor ne yaptı?

Hasan Doğan Federasyonunda Uyuşmazlık kurulunda Trabzonspor'un üyesi olarak bulunan Taylan Üner, daha sonraki Mahmut Özgener döneminde bu kurula alınmadı. Nedeni de oradaki ayak oyunlarına direnmesi, özellikle Fenerbahçe lobisini rahatsız etmiş olması idi. Ama ne yazık ki, Trabzonspor kendi üyesine sahip çıkıp yeniden kurulda görev almasını sağlayamadı. Böylece kurullarda Trabzonspor önemli bir kozunu kaybetmişti.

Geçmiş maçlara bakıldığı zaman Trabzonspor sicilinin ne kadar bozuk olduğu bilinen ve benimde bu köşeden maç öncesi uyardığım Selçuk Dereli'nin Sivasspor maçına verilmesine seyirci kalınmamalıydı.

Fenerbahçe lobisi tarafından atandığı gerekçesiyle Ankaragücü-Fenerbahçe maçı görevi elinden alınan hakem Halis Özkahya'nın hemen bir hafta sonra Kayseri maçına verilmesine kayıtsız kalınınca işte o zaman tehlike “geliyorum” dedi ve ansızın geliverdi.

Şimdi başkan Sadri Şener ve yönetim seslerini yükseltip geç kalınmış tepkilerini dışa vurmaya başladılar.Unutulmasın ki, Hak aranmaz alınır!

Bu anlamda Bordo Mavili taraftarların İstanbul'da bir araya gelip TFF ve MHK'yi protesto etmeleri çok anlamlıydı. Kısa bir zaman aralığında bu derece kararlı insanlar topluluğunun tuttukları takımın haklarını başka bir kentte arayıp ilgilileri protesto için bir araya gelmeleri Trabzonspor'un gücünü yansıtmaktadır ki, izleyenlere “İşte Trabzonspor, işte taraftar” dedirtti. Bravo sizlere...

Trabzonspor'un hamsi şöleni de yönetici, teknik kadro, futbolcular, taraftar ve camianın kenetlenmesi açısından son derece yararlıydı. Düşünenlere de bravo...

Tek suçlu hakemler mi?

Bütün bu hakem hatalarını bir kenara koyup biraz da kendi gerçeklerimize bakalım. Bıraktık Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı Fenerbahçe'yi..Sen nasıl bir takımsın ki, Sivas'ı, Kayseri'yi, Antep'i, Bursa'yı yenemiyorsun.

Sen nasıl teknik adamsın ki, Trabzonspor'a, maddi ve manevi önemli hedeflerinden biri olan Türkiye Kupasına geçen yıl olduğu gibi bu yılda daha iki maçta havlu attıracaksın.

Kayseri'de üç golçü oyuncusunun yokluğunda 2-3 gol atıp yenemiyorsan, Bursa'da Yusuf gibi bir organizatörün, Sercan gibi bir golcünün(son 10 dakikaya kadar) oynamaması fırsatından yararlanamıyorsan, hakemlerin arkasına sığınarak kurtulamayız. Trabzonspor'un kurtuluşu bu gerçekleri görmekten geçer.

Rakip takım teknik direktörleri her Trabzonspor maçı öncesi en çok Yattara konusunda futbolcularını uyarırlar. Yattara oyunda kaldığı sürece hep başına iki oyuncu dikerler.Yani bir eksikle oynarlar. Ama Trabzonspor'un teknik direktörü bu avantajını kullanamayıp çoğu zaman dezavantaja çeviriyor.

Yattara oyundan alındıktan sonra rakip futbolcular psikolojik olarak rahatlıyorlar ve daha bir özgüvenle oynamaya başlıyorlar. Bu oyuncunun oyundan alındıktan sonra Trabzonspor'un gol yediği, yenildiği birçok maçta ispatlanmışken hala daha oyundan alınmasına bir anlam veremiyorum. Dolayısıyla Bursa'da mağlubiyeti önce Ersun Yanal, sonra hakem hazırladı. Ama bugün hakemi konuşarak Ersun Yanal'ı kurtarmış olduk.

Peki ya yarın!

Gelelim Eskişehir maçına.

Eskişehir takımı defans ağırlıklı bir oyun oynuyor. İleride Youla müthiş bir kontratak futbolcusu. Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında olduğu gibi büyük maçlarda daha büyük oynuyor. Trabzonspor bu futbolcuyu durdurabilirse maçı kazanır. Aksi halde iki puan bırakır(Tahmin:%70:1 %30:0)

Galatasaray-Beşiktaş

Takımların son haftalardaki oyunlarına ve aldığı sonuçlara bakıldığı zaman bu maçın kesin favorisi Cim-Bom'dur. Ancak, daha önceki tecrübelerimizden de biliyoruz ki derby maçlarda favoriler hep kaybediyor. Bunu Fenerbahçe-Galatasaray(favori Galatasaray idi), Fenerbahçe-Beşiktaş(favori Beşiktaş idi), Galatasaray-Trabzonspor(favori Trabzonspor idi) net bir şekilde gördük. Onun için Galatasaray kesin kazanır demek doğru olmaz. Her iki takımda öncelikli olarak yenilmemek için oynayacaktır. Bunun için beraberliğe yakın bir maç. Bunu bozarsa ev sahibi takım bozar. Beşiktaş'ın en önemli kozu Tello'nun oynaması ve performansı da önemli(Tahmin:%60:0 %40:1 )

Konyaspor-Fenerbahçe

Konyaspor sahasında kazanamıyor. Fenerbahçe lige ağırlığını koydu. Kazanır(Tahmin:2 )

Gençlerbirliği-Sivasspor

Sivasspor'un büyükler dışında deplasmanlarda ciddi maçı yok. Daha çok kendi sahasında etkili. Gençlerbirliği'ni ciddi bir rakip olarak görüyorum. Liderlik de rehavet getirebilir(Tahmin:1 )

Gaziantep-Bursaspor

Puan sıralamasında birbirine yakın iki takımın maçı beraberliğe yakın duruyor(Tahmin:%65:0 %35:1)

Hacettepe-Kayseri

Kayseri az gol atıp, az yiyor. Hacettepe az atıp çok yiyor. Bu formül berberlik getirir.(Tahmin:0 )

İstanbul Byükşehir-Kocaelispor

Kocaelispor deli dolu oynuyor. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz(Tahmin:%40:0 %30:1 %30:2)

Denizlispor-Ankaragücü

Bu maçı da üç ihtimalli maç olarak değerlendiriyorum (Tahmin:%40:0 %30:1 %30:2)

Antalyaspor-Ankaraspor

Ankaraspor ne kadar galibiyet için oynarsa, Antalyaspor da o derece yenilmemek için oynar. (Tahmin:0)

Bank Asya 1.Lig tahminlerim

Karşıyaka-Rizespor(Tahmin: %60:0  %40:2)

Manisa-Ordu(Tahmin:%65:1 %35:0)

Gaziantep BŞB- Diyarbakır(Tahmin:%40:0 %30:1 %30:2)

Erciyes-Altay(Tahmin:2)

Adana-Samsun(Tahmin:1)

Giresun-Malatya(Tahmin:%60:1 %40:0)

Kartal-Karabük(Tahmin:1)

Sakarya-Kasımpaşa(Tahmin:2)

Güngören Belediyesi-Bolu(Tahmin:%50:1 %50:0)

cevatoca@hotmail.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor