Trabzonspor destek bekliyor

Trabzonspor Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, lisans işlemleri başlama aşamasına gelen “Uzungöl Regülatörü ve HES Projesi” için destek istedi. Kulüpten yapılan açıklama şöyle:Kulübümüz bünyesinde yer alan şirketlerden Bordo-Mavi Enerji'nin uzun süreden be

Trabzonspor destek bekliyor

Trabzonspor Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, lisans işlemleri başlama aşamasına gelen “Uzungöl Regülatörü ve HES Projesi” için destek istedi.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

Kulübümüz bünyesinde yer alan şirketlerden Bordo-Mavi Enerji'nin uzun süreden beri takip ettiği ve yapımını büyük bir kararlarlılıkla gerçekleştirmek istediği söz konusu projenin DSİ Genel Müdürlüğü'nce talep edilen tüm işlemlerinin tamamlanarak Enerji Şube Müdürlüğü'ne iletildiğini kaydeden Hacısalihoğlu, bu anlamda maddi değil manevi destek belediklerinin altını çizdi.

Uzungöl Regülatörü ve HES Projesi'nin 24 MW elektrik üretimi sağlayacak, yaklaşık 25 milyon ABD Doları keşifle yapılacak bir proje olduğunu dile getiren Asbaşkanımız Hacısalihoğlu, bu projenin her türlü öz fizibilite ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Söz konusu proje Trabzonspor Kulübü'nün gelirlerinden hiçbir bedel ödenmeden, tamamen finans kuruluşlarından sağlanacak kredilerle realize edilecektir. Bu kredi görüşmelerinde de büyük ölçüde mesafe kaydedilmiştir. Trabzon DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından Çaykara İlçesi Haldizen Deresi üzerinde planlanan Uzungöl Regülatörü ve HES Projesi rantabilitesi yüksek bir proje olup, yıllık 12 milyon YTL. civarında gelir sağlaması planlanmaktadır. Bu nedenle DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerine değerli hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz”

Projenin Trabzospor'un ekonomik anlamda en önemli gelir kaynaklarından birisini oluşturacağının tartışılmaz bir gerçek olduğunu da dile getiren Hacısalihoğlu, “Hayati bir önem taşıdığından yönetim kurulu olarak projenin gerçekleştirilmesi için çok kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu sözlerini şöyle tamamladı: ”Kendi şehrimizde, kendi akarsuyumuz üzerindeki bu HES projemizin bir an önce yapımına başlamak için Trabzonspor'u seven herkesten destek bekliyoruz. Özellikle DSİ Genel Müdürlüğü ve EPDK Başkanlığı yetkililerinin işlemlerimizin hızlı yürütülmesi konusunda gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyor, hiçbir engelle karşılaşmayacağımızı umuyoruz. Her zaman kulübümüzden desteğini esirgemeyen eski başkanımız, Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Faruk Nazif Özak başta olmak üzere Trabzon ve meclisteki Trabzonlu milletvekillerimizden de vereceklerinden hiç şüphe etmediğimiz yardımlarını bekliyoruz. Trabzonspor olarak Uzungöl Regülatörü ve HES Projesi için maddi değil manevi destek istiyor, bu doğrultuda şimdiden herekse teşekkür ederken, projenin Trabzon'a ve Trabzonspor'a hayırlı olmasını diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor