Trabzonspor dalya diyecek

Yeni sezon öncesi önemli transferlere imza atan Trabzonspor, bugüne kadar 99 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirirken, 100. yıldızın kim olacağı ise merakla beklenmeye başlandı. Bordo-mavililer bugüne kadar 43 ülkeden transfer gerçekleştirirken, Cardozo

Trabzonspor dalya diyecek

Yeni sezon öncesi önemli transferlere imza atan Trabzonspor, bugüne kadar 99 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirirken, 100. yıldızın kim olacağı ise merakla beklenmeye başlandı. Bordo-mavililer bugüne kadar 43 ülkeden transfer gerçekleştirirken, Cardozo ilk Paraguaylı oldu. Medjani ve Belkalem ise bordo-mavililerin ilk Cezayirli oyuncuları olarak tarihteki yerlerini aldılar. 

İdmanocağı, İdmangücü, Karadenizgücü ve Martıspor'un birleşmesi ile ortaya çıkan Trabzonspor 1. lige çıkmadan önceki ilk yabancı futbolcusu Romen Reculen Koska oldu. Bordo-mavililer 1. lige çıktıktan sonra şampiyonluklara ambargo koyduğu yıllarda ise yabancı oyuncuları bünyesinde barındırmıyordu. Trabzonspor'un o yıllarda elde ettiği 6 şampiyonlukta yerli futbolcuların imzası bulundu. Trabzonspor'un, 1. lige çıktıktan sonraki ilk yabancı oyuncusu 1985-86 sezonunda o zamanki adıyla Batı Almanya’dan transfer edilen Jürgen Groh oldu.

İLKLER YAŞANDI 2.SAYFADA



 İbrahim Hacıosmanoğlu yabancı transferlerinde bu sezon ilklere imza attı. Cardozo, bordo-mavili takımın ilk Paraguaylı oyuncusu oldu. Medjani ve Belkalem da Karadeniz ekibinin transfer ettiği ilk Cezayirli oyuncular olarak tarihteki yerlerini aldı. Geçtiğimiz sezon transfer edilen Jose Bosingwa da Karadeniz ekibine transfer edilen ilk Portekizli oyuncuydu.Hacıosmanoğlu, göreve gelmesiyle birlikte 7 yabancı oyuncu transfer etti. Malouda, Bosingwa, Bourceanu, Cardozo, Belkalem, Medjani ve Constant, Hacıosmanoğlu'nun transfer ettiği yabancı isimler oldu.

EN ÇOK YABANCI TRANSFERİ BREZİLYA'DAN YAPILDI

Trabzonspor bugüne kadar gerçekleştirdiği dış transferlerin en çoğunu Brezilya'dan gerçekleştirdi. Bu ülkeden 12 transfer gerçekleştiren bordo-mavililer; Belçika, Polonya ve Gürcistan'dan 6'şar yabancı oyuncu transfer etti. Trabzonspor Gana'dan 4, Almanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Mekadonya, Fransa ve Slovakya'dan 3'er yabancı oyuncu transfer ederken; Romanya, Kamerun, Bulgaristan, Nijerya, Gine, Mısır, Fildişi Sahili ve Cezayir'den 2'şer futbolcu transfer etti. Danimarka, Azerbeycan, İngiltere, Rusya, Norvec, Peru, Arnavutluk, Güney Kore, Beyaz Rusya, Avusturalya, Karadağ, Sırbistan, Senegal, Hollanda, İsveç, Arjantin, Burundi, Namibya, Kolombiya, Avusturya, Portekiz, Paruguay'dan ise 1'er oyuncu transfer eden Karadeniz ekibinde 99 yabancı oyuncu bordo-mavili formayı giydi.

TRABZONSPOR 100. YABANCISI KİM OLACAK

Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in raporu doğrultusunda transfer faaliyetlerini sürdüren Trabzonspor, yerli ve yabancı olmak üzere bünyesine iki oyuncu daha katmayı hedefliyor. Bordo-mavili takımın transfer etmeyi planladığı yabancı oyuncu ise bordo-mavili kulübün bugüne kadar transfer ettiği 100. yabancı oyuncu olacak. Birçok yıldızı bünyesine katan ve önemli transferler yaparak şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olacağının sinyalini veren Trabzonspor'da, bu açıdan takıma katılacak 100. yabancı oyuncunun da ismine büyük bir önem veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler