Trabzonspor - CSKA ile ilk kez!

Trabzonspor ile CSKA Moskova tarihlerinde ilk kez karşılaşacaklar.CSKA daha önce Avrupa kupalarında 3 Türk takımıyla eşleşti. UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Beşiktaş’la karşılaşan CSKA deplasmanda sahadan 2-1 galip ayrıldı. Rusya’daki maç da aynı s

Trabzonspor - CSKA ile ilk kez!

Trabzonspor ile CSKA Moskova tarihlerinde ilk kez karşılaşacaklar.

CSKA daha önce Avrupa kupalarında 3 Türk takımıyla eşleşti. UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Beşiktaş’la karşılaşan CSKA deplasmanda sahadan 2-1 galip ayrıldı. Rusya’daki maç da aynı sonuçla tamamlandı.

2007-2008 sezonunda da Fenerbahçe ile karşılaşan CSKA Moskova Türkiye’de 3-1 kaybettiği maçın rövanşında 2-2 berabere kaldı.

1971/72 Sezonunda ise Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk raundunda CSKA Galatasaray’ı kendi evinde 3-0 mağlup etti ve toplamda rakibine 4-1’lik üstünlük sağlayarak turu geçen taraf oldu.

Trabzonspor'un kadrosunda bulunan Róbert Vittek 2006 Dünya Kupası elemelerinde Slovakya Milli takımla Rusya’ya karşı mücadele etti. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Trabzonspor'dan Celustka ile CSKA’lı Tomáš Necid SK Slavia Prag’da birlikte forma giydiler. Ayrıca Didier Zokora ile Doumbia de Fildişi Sahili Milli Takımı’nda yan yana mücadele ediyorlar.

Ayrıca yine Zokora, Sevilla formasını giyerken 2009-2010 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’nde CSKA’ya karşı oynadı. Moskova’da 1-1 biten maçın ardından CSKA ikinci karşılaşmayı 2-1 kazandı.

İki takımın Brezilyalı oyuncuları Paulo Henrique ile Vágner Love 2010’da Brezilya’da farklı takımlarda mücadele ettiler. Love CR Flamengo’da oynarken, Paulo Henrique'nin forma giydiği SE Palmeiras’a karşı 2 Haziran 2010’deki maçta 1 gol kaydetti.

2006-2007 UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme Turu’nda Marek Sapara’nın forma giydiği MFK Ružomberok CSKA ile eşleşti iki maç aonunda toplamda 5-0’lık üstünlük sağlayan Rus ekibi rakibini saf dışı bıraktı.

Yine CSKA’lı oyunculardan Necid, Çek Cumhuriyeti’nin UEFA 19 Yaş Altı Şampiyonası elemelerinde, 5 Kasım 2006’da, Türkiye’yi 2-0 yendiği karşılaşmada 2 golü de atan isim olmuştu.

Bu mücadelede Onur Kıvrak da milli takım kadrosunda yer almış ancak forma giymemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor