Trabzonspor centilmenlik istiyor

Trabzonspor’dan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde taraftara yönelik duyuru yayımlandı. İşte o duyuru;Spor da Düzensizliğin Önlenmesine dair yeni çıkarılan 6222 Sayılı konunla çok önemli cezalar gündeme geldi.Buna göre yeni kanunla birlikte s

Trabzonspor centilmenlik istiyor

Trabzonspor’dan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde taraftara yönelik duyuru yayımlandı. İşte o duyuru;

Spor da Düzensizliğin Önlenmesine dair yeni çıkarılan 6222 Sayılı konunla çok önemli cezalar gündeme geldi.

Buna göre yeni kanunla birlikte statlara sokulması yasaklanan meşale, yanıcı, yakıcı maddeleri sokanlar ile bunları ve bunun gibi çakmak, pet şişe, bozuk para, konfeti gibi maddeleri sahaya atanlar, sahaya girenler para cezası ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerdir.

6222 Sayılı Sporda Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun ve TFF Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır.

Bu kanunun uygulamasından Emniyet Müdürlükleri sorumlu olup, cezaları yeni kanuna göre İl Spor Güvenlik kurulları tarafından verilmektedir.

Bunun dışında koltuk kırılması, bu kırılan koltukların sahaya veya rakip taraftara atılması, meşale yakılması başta olmak üzere sahaya konfeti, yabancı madde atılması (çakmak, bozuk para, pet şişe), küfürlü tezahürat yapılması ve merdiven boşluklarına oturulması hususları ayrıca TFF Talimatlarına aykırı olduğu için kulüpler TFF tarafından da önemli miktarda para cezalarıyla cezalandırılmaktadır.

Öncelikle taraftarlarımızın yeni çıkan 6222 Sayılı Sporda Düzensizliğin önlenmesine dair kanuna aykırı davranarak Emniyetle karşı karşıya kalmamaları açısından ve kulübümüzün maddi –manevi zarara uğratılmaması için tüm taraftarlarımızdan konuya hassasiyet göstermelerini, meşale yakmamalarını, sahaya başta konfeti olmak üzere yabancı madde atmamalarını, sahaya girmemelerini, koltuklara zarar vermemelerini, kötü tezahüratta bulunmamalarını ve merdiven boşluklarına oturmamalarını istiyoruz.

H. Avni Aker Stadı'nda oynayacağımız Büyükşehir Belediyespor müsabakasında taraftarlarımızın çok dikkatli olmalarını, etraflarında olabilecek her türlü provokasyona karşı hassas olmalarını ve tüm müsabaka boyunca sadece bilinen tezahüratlarımızla takımımızı desteklemelerini, hiçbir kurum veya kuruluşa karşı provoke edecek hareket ve söylemlerde bulunmamalarını rica ediyoruz.

Tüm taraftarlarımızdan konuya hassasiyet göstermelerini ve takımımızı tüm maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor