Trabzonspor Çalkalanıyor

Trabzonspor'un kendi evinde Romanya'nın Otelul Galati takımına 2-1 yenilerek Avrupa kupalarına henüz sezon başlamadan veda etmesi camiayı karıştırdı.

Trabzonspor Çalkalanıyor

Trabzonspor'un kendi evinde Romanya'nın Otelul Galati takımına 2-1 yenilerek Avrupa kupalarına henüz sezon başlamadan veda etmesi camiayı karıştırdı...

Yapılan transferler yanında sattığı futbolcularla da eleştirilen yönetim eleştirilerden en büyük payı alırken, yönetimin hedefindeki isim ise teknik direktör Ziya Doğan oldu.

Dün gece yapılan mini toplantıda bazı yöneticilerin Doğan'ın geleceğini masaya yatırdığı, ancak Başkan Nuri Albayrak'ın, Şimdilik bekleyelim'' önerisini getirdiği ifade edildi.

BAŞKAN SUSTURDU

Trabzonspor'un, Romanya'nın Otelul Galati takımına her iki maçta da 2-1 yenilerek çantada keklik'' olarak görülen turu kaybetmesi sezon öncesi camiada sinirleri gerdi. Taraftarların karşılaşmanın son dakikalarında yönetim ve Ziya Doğan aleyhine tepkileri üst seviyeye çıkarken, Başkan Nuri Albayrak'ın özellikle şahsına yönelik olumsuz tezahüratlara çok sinirlendiği belirtildi.

Karşılaşma sonrası Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun VIP salonunda mini bir toplantı yapan yönetimde, mağlubiyetin masaya yatırıldığı, bazı yöneticilerin de teknik direktör Ziya Doğan'ın geleceğini tartışmaya açtığı belirtildi.

Başkan Nuri Albayrak'ın konuşmaları dinledikten sonra, Şimdi bunların sırası değil. Sakin kafayla düşünmemiz gerekiyor. Şimdi dağılalım. Pazartesi veya salı günü toplanır etraflıca konuşuruz'' diyerek arkadaşlarını sakinleştirdiği öğrenildi.

ERMİŞ: OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOK

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş, ortada istifa edilecek bir durumun olmadığını belirterek, Sadace şansız bir mağlubiyet aldık. Olağanüstü bir durum yok. Ne bizim istifa etmemizi gerektirecek ne de hocayı gönderecek bir durum yok.

Elendiğimiz için gerçekten üzgünüz ancak takım sahada kazanmak için elinden geleni yaptı. Bir anda herşeyi yüzüstü bırakıp gitmektense devam edeceğiz. Zaten 17 Aralık'ta kongre var. Orada aday olacak olanlar varsa çıkar olur. Biz de Trabzonspor'un çıkarları için ne gerekiyorsa yaparız.

 Taraftarın tepkisini haklı buluyoruz ancak küçük bir taraftar grubunun yapmış olduğu davranışları esefle kınıyoruz. Bu tür oluşumlar Trabzonspor'a hep zarar verir. Ancak biz yine de yolumuza devam edeceğiz.

Yeni sezona seri galibiyetlerle başlayıp bu hatamızı telafi ederiz. Takıma takviye yapılması gerekiyorsa da bunu yaparız. Yarınki yönetim kurulu toplantısında bunlar en ince ayrıntısına kadar konuşulup, tartışılacak. Radikal karar bekleyenler olabilir ama şimdi bunun için birşey söylemek doğru olmaz'' dedi.

KİŞİSEL TEPKİLER ÜZÜCÜ
Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak'ın toplantıda ayrıca taraftarların şahsına yönelik tezahüratları konusundaki üzüntüsünü arkadaşları ile paylaştığı belirtildi. Başkan'ın yakın çevresine, Elimizden geleni yapıyoruz. Taraftarlar tepkilerinde haklı ama bu olayı kişiselleştirmek doğru değil. Hepimiz Trabzonspor için elimizden geleni yapıyoruz'' dediği belirtildi.

Başkan Albayrak'ın bu üzüntüsünü, maç sonu açıklama yapan Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas da dile getirerek, Bugün taraftarlarımıza teşekkür borçluyuz.

Maçın başından sonuna kadar bizi 12'nci adam gibi desteklediler. Hepsine teşekkür ediyoruz. Maç sonu yönetime olan tepkileri de böyle bir mağlubiyet sonrası için çok normal. Fakat bu tepkilerin kişiselleştirilmesini tasvip etmiyoruz. İçimiz acıyor'' dedi.

OPERASYON SÖZ KONUSU DEĞİL
Takımda şu anda bir operasyon yapılmasının söz konusu olmadığını belirten Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Şu anda ne yönetimin istifası, ne de takımda başka bir operasyon Trabzonspor'a bir şey kazandırmaz.

Zaten Aralık ayında kongre var. Bu yenilginin lige yansımayacağını düşünüyorum. Bu kaostan hep birlikte çıkmamız lazım. Kötü olan, bu hafta yapacağımız 40. yıl kutlamaları öncesi böyle bir sonuç almamızdı'' diye konuştu.

DOĞAN'IN İNCE HESABI
Teknik direktör Ziya Doğan da elendikleri için çok üzgün olduklarını, ancak ligde bunu lehlerine çevireceklerini vurguladı. Doğan, Eksikliklerimiz var. Ama lige kadar bunları tamamlayacağız. Bu durumu avantaja çevirebiliriz.

 Rakiplerimiz 3 kulvarda yarışırken, yani Avrupa'da da mücadele ederken, biz ligde haftada bir maç oynayacağız. Böylece olumsuzluktan, olumlu bir durum ortaya çıkarabiliriz'' dedi.

Doğan, çok pozisyon bulduklarını ancak şansın yanlarında olmadığını da vurgulayarak, Son vuruşlarda becerikli değildik. Şimdi lige motive olmamız gerekiyor. Lige kadar sıkı bir hazırlık dönemi geçirmemiz lazım'' diye konuştu.

TARAFTAR TEPKİSİ SÜRÜYOR
Otelul Galati karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyetin ardından büyük bir şok yaşayan Trabzonsporlu taraftarlar, yönetim ve teknik direktör Ziya Doğan'a ateş püskürüyor.

Karşılaşmanın son bölümlerinde Başkan Nuri Albayrak'ı istifaya çağıran taraftarlar, teknik direktör Ziya Doğan'a da tepki gösterdiler. Bu arada Trabzonspor taraftar sitelerinden Avniaker.net, yönetim ve teknik heyeti protesto etmek için 1 dakikalık ekran karartma yaptı.

Başkan Nuri Albayrak'a İstifa et'', teknik direktör Ziya Doğan'a da, Çek git, defol'' diyen Avniaker.net taraftar sitesindeki açıklamada, Sitemizi sizin sayenizde bir dakika karartıyoruz. Geldiğiniz günden beri ne sahada, ne de saha dışında hiç bir varlık gösteremediniz.

 Başarı denilebilecek hiç bir nokta yok. Daha önce adam gibi çek git dedik gitmediniz, daha sonra rica ettik gitmediniz, daha sonra da insanca dedik gitmediniz, şimdi daha ne diyelim kabalaşalım mı? Biraz yüzünüz kalmışsa lütfen zorlamayın ve çekin gidin artık'' ifadeleri kullanıldı.

Kalearkasi.net adlı taraftar sitesi ise, Büyük protesto'' başlıklı açıklamasında yönetim ve teknik direktör Ziya Doğan'a tepki gösterdi. 1967tsbirlik.com adlı internet sitesinde de Lütfen bırakın yakamızı'' ve Avni Aker'de taraftar ayakta, yönetime büyük tepki'' başlıklı açıklamalarında yönetimi istifaya çağırdı.

40. YIL ÜZÜNTÜSÜ
Bu arada Trabzonspor'un Otelul Galati karşısında yenilerek Avrupa'ya veda etmesi, 2 Ağustos'ta yapılacak 40. yıl etkinlikleri öncesi de moralleri bozdu. Kulübün 40. yılını 3 gün sürecek etkinliklerle kutlamaya hazırlanan yönetim, mağlubiyet nedeniyle taraftarların kutlamalara katılımın az olmasından endişe ediyor.

TRABZONSPOR İZİNLİ
İntertoto Kupası'nda Otelul Galati'ye iki maçta da 2-1 yenilerek Avrupa'ya veda eden Trabzonspor, günü izinli olarak geçirdi. Yeni sezon hazırlıklarına yarın 10.00'da başlayacak olan bordo mavililerde, futbolcuların ve teknik heyetin gözü yönetimin yapacağı toplantıda olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor