Trabzonspor borcuna borç kattı

Toplam borçları 2 milyar lirayı aşan ve Türk Ticaret Kanunu'nun 376'ıncı maddesine göre yasal olarak 'borca batık' durumunda bulunan futbol kulüpleri, bu yıl da rekor transferlere imza attı. 4 büyük kulüp, şu ana kadar 200.7 milyon euro (582 milyon TL) bo

Trabzonspor borcuna borç kattı

Toplam borçları 2 milyar lirayı aşan ve Türk Ticaret Kanunu'nun 376'ıncı maddesine göre yasal olarak 'borca batık' durumunda bulunan futbol kulüpleri, bu yıl da rekor transferlere imza attı. 4 büyük kulüp, şu ana kadar 200.7 milyon euro (582 milyon TL) borca imza attı

Bu yıl özellikle Trabzonspor'un transferde çok hızlı olduğu gözleniyor. Kadrosuna 18 futbolcu katan Trabzonspor, toplam 62.2 milyon euro borca imza attı. Trabzonspor'un en pahalı futbolcusu Oscar Cardozo oldu. Trabzonspor Olcan Adın, Adrian Mierzejewski ve Paulo Henriqe'nin tranferlerinden toplam 11.2 milyon euro borservis bedeli aldı. Borcu 240.4 milyon TL ve yıllık geliri 106.9 milyon TL olan Trabzonspor'un özsermayesi 74.3 milyon TL eksi oldu. 

ESKİLERE HARCADI 

Bu yıl teknik direktörünü değiştiren Galatasaray, transfer döneminde 79.1 milyon euroluk borca imza attı. Yeni hocası Prandelli'ye iki yılda 4.6 milyon Euro ödeyecek olan Galatasaray'ın Trabzon'dan transfer ettiği Olcan Adın'ın bonservis dahil toplam maliyeti 11 milyon euro oldu. Galatasaray'ın sözleşme yenilediği Muslera, Semih Kaya, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz için 48.7 milyon euroluk borca imza attı. Toplam borcu 711 milyon TL, zararı ise 117.5 milyon TL olan Cimbom'un özsermayesi eksi 15.5 milyon TL seviyesinde bulunuyor. 

EN PAHALISI DEMBA BA 

Futbol kulüpleri içerisinde 143 milyon TL ile en fazla zarar eden, özsermayesi ise eksi 364 milyon TL olan Beşiktaş, bu transfer döneminde 48.9 milyon euro borca imza attı. Demba Ba'nın maliyeti 16 milyon euro olurken, sözleşme yenilenen Gökhan Töre'nin maliyeti ise 12.5 milyon euro oldu. Bu yıl transferde frene basan Fenerbahçe ise kadrosuna kattığı Dieo'ya sözleşme süresi boyunca 10.5 milyon euro ödeyecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor