Trabzonspor benim için şans oldu

Trabzonspor’un Çek futbolcusu Ondrej Celustka, Trabzonspor’un kendisi için büyük şans olduğunu vurguladı.Slavia Prague takımında gösterdiği performans sonrasında Almanya’nın Stuttgart ve Werder Bremen takımlarının kendisiyle ilgilendiğini belirten Celustk

Trabzonspor benim için şans oldu

Trabzonspor’un Çek futbolcusu Ondrej Celustka, Trabzonspor’un kendisi için büyük şans olduğunu vurguladı.

Slavia Prague takımında gösterdiği performans sonrasında Almanya’nın Stuttgart ve Werder Bremen takımlarının kendisiyle ilgilendiğini belirten Celustka, “Daha sonra Trabzonspor’un da benimle ilgilendiğini ve diğer takımlara oranla daha istekli olduğunu gördüm. Tabi ki Bundesliga’nın iki güçlü ekibinin benimle ilgilenmesine memnun oldum ama somut bir şekilde hareket eden kulüp Trabzonspor’du. Ben de artık ülke dışına çıkmam gerektiğini hissettim. Trabzonspor’un ilgisi ve takımın başında Şenol Güneş’in olması transferimde önemli rol oynadı. Eski kulübüme bana futbol anlamında kazandırdığı deneyimler için çok teşekkür ederim. Oradaki günleri hep güzel hatırlayacağım” dedi.

Trabzon’un küçük, mütevazi ve güzel bir yer olduğunu belirten Çek oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kız arkadaşım için Türkiye tercihi sürpriz oldu fakat Hollanda kampı sonrası sakin bir şekilde oturup konuştuğumuzda çok doğru bir karar aldığımı O da onayladı. Trabzon’daki evimizi beğendik. Kız arkadaşım da 1 yıl sonra okulundan mezun olacak. Türkiye benim için gerçekten büyük bir okul. Türkçe kelimeler de öğrendim. Neredeyse ekipteki herkes yeterli derecede İngilizce biliyor. Burada Polonyalı ve Slovak oyuncularla Lehçe konuşabilen tercüman var. Dillerimiz birbirine yakın olduğu için Polonyalılarla anlaşmakta bir sıkıntı yaşamıyorum. Diğer takım arkadaşlarım da çok iyi ve bana her konuda yardımcı oluyorlar. Gerçekten burada sağlıklı, verimli ve iyi işleyen bir ekiple karşılaştım”

 

 

Teknik Direktör Şenol Güneş’in çok önemli bir teknik adam olduğunu vurgulayan başarılı oyuncu, “Şenol Güneş bana göre çok büyük bir hoca. Kariyerinde önemli başarıları var. 2002 Dünya Kupası’nda üçüncülük elde ettiğini hatırlıyorum. Bu gerçekten harika bir kartvizit. Kendisine büyük bir saygı duyuyorum. Bunun dışında pozitif ve çok açık bir insan. Bunu her yerde gösteriyor. Hocamızın güvenini kazandım ve çok mutluyum. Bu güveni boşa çıkarmamak için elimden gelenin en iyisini yaparak Trabzonspor’un başarılarında pay sahibi olmak istiyorum” diye konuştu.

Trabzonspor’un kendisi için büyük bir şans ve sıçrama noktası olduğunu dile getiren Celustka, “Trabzonspor ülkenin önde gelen kulüplerinden biri ve dolaysıyla hedef her zaman yüksek. Böyle olunca olabilecek en büyük hedefleri koymalısınız. Benim içimde taşıdığım, büyüklerimden öğrendiğim bir sloganım var. İkinci sıradan saldırmak birinci sıradan saldırmaktan daha iyidir. Kim bilir! Avrupa’da daha olumlu ve yeni sürprizler yapmak için gayretli olmamız lazım” yorumunu yaptı.

Taraftarlara da değinen Celustka, “Dünyanın her yerinde oyuncu güzel işler yaptığında herkes arkasından güzel konuşur. Ben de bunu kabul ediyorum. Zaten korksaydım evde kalırdım. Taraftarlarımızı daha önceden duymuştum. Şimdi onları yakından tanıyorum. Harikalar, her yerdeler ve inanılmaz bir coşkuya sahipler” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor