Trabzonspor Avrupa'da ilki yaşayacak

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda 27 Kasım Perşembe günü sahasında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla karşılaşacak Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde bu sezon ilk kez art arda 3 resmi maçtan galibiyetle ayrılmış olacak.UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süpe

Trabzonspor Avrupa'da ilki yaşayacak

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda 27 Kasım Perşembe günü sahasında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla karşılaşacak Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde bu sezon ilk kez art arda 3 resmi maçtan galibiyetle ayrılmış olacak.

UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de olmak üzere bu sezon 17'nci resmi karşılaşmasına çıkacak bordo-mavililer, yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile yakaladığı çıkışı Metalist Kharkiv ile sürdürerek gruptan çıkmak istiyor.

Ligde teknik direktör Vahid Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından yardımcı antrenör Jacgues Bonnevay yönetiminde Torku Konyaspor'u 3-2 mağlup eden, ardından Yanal ile Galatasaray deplasmanından 3-0'lık sonuçla dönen Karadeniz ekibi, Metalist Kharkiv'i de yenerek istikrar sağlamak istiyor.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile çıktığı 14 resmi maçta sadece Mersin İdmanyurdu ve Lokeren maçları olmak üzere bir kez art arda 2 maç kazanabilen bordo-mavililer, üst üste 3 maç kazanma başarısı gösterememişti.

Aslan: "Tek hedefimiz galibiyet"

Kulüp başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Yakup Aslan, Galatasaray maçında aldıkları galibiyetle yakaladıkları havayı sürdürmek istediklerini söyledi.

Önlerinde yoğun bir maç programı olduğunu ancak Trabzonspor'un kadro kalitesiyle bunun üstesinden gelebileceğini ifade eden Aslan, "Bütün maçları kazanmak için oynuyoruz. Metalist Kharkiv maçı da böyle olacak. Tek hedefimiz galibiyet. Rakibimizi yenerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Aslan, teknik direktör Yanal'ın futbolculara verdiği mesajda beraberliği akıllarından çıkarmasını istediğini söyleyerek, "Galatasaray maçındaki çıkışımızı Avrupa'da da sürdürmek amacındayız. Seri galibiyetler bizi hedefimize ulaştıracaktır. Metalist Kharkiv'i yenerek gruptan çıkmak istiyoruz. Bunu sadece Trabzonspor için değil, ülke futbolu için de yapacağız" diye konuştu.

"Sözlerimizin arkasındayız"

Aslan, taraftarlara ihtiyaç duyduklarını kaydederek, "Onlardan takımı desteklemelerini istiyoruz. Onlara verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Ligde hedefimiz şampiyonluk, bunun en güçlü adaylarındanız. Avrupa'da da yeni başarılar sağlamak istiyoruz. Bu mücadelede taraftarlarımız bize destek olsun. Trabzonspor'un şampiyon olduğu dönemlerde tribünlerin tıka basa dolu olduğunu biliyoruz. Galatasaray maçı sonrası yakaladığımız coşkuyu sürdürelim. Taraftarlarımızın o dönemdeki gibi tribünleri doldurmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un şehrin itici gücü olduğunu ifade eden Aslan, "Herkes takımına sahip çıkmalı. Bizim başarısız olmamız adına takımlarının başarısızlığını benimseyecek insanlar da var. Trabzonspor bir şekilde başarısız olursa bundan kimse kazanç sağlamaz. Trabzonspor'un başında kim olduğu değil, önemli olan başarısıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor