"Trabzonspor asla satılamaz!"

Trabzonspor Basketbol Kulübünün geçirdiği zor günlerin ardından satılması durumunun iddia edilmesi üzerine Trabzonspor Basketbol Kulübü Asbaşkanı Celil Hekimoğlu suskunluğunu bozdu. Hekimoğlu bugün yazılı bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama;Trabzo

"Trabzonspor asla satılamaz!"

Trabzonspor Basketbol Kulübünün geçirdiği zor günlerin ardından satılması durumunun iddia edilmesi üzerine Trabzonspor Basketbol Kulübü Asbaşkanı Celil Hekimoğlu suskunluğunu bozdu. Hekimoğlu bugün yazılı bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama;

Trabzonspor Basketbol Kulübü asla ve asla satılamaz.

Büyük emekle ve samimi duygularla Trabzonspor Basketbol Kulübü, 3. Bölgesel ligden önce 2. Lig’e ardından ise Beko Basketbol Ligine yükseltilmiştir. Gelinen noktada Trabzonspor Kulübü’nün satış sürecine getirilmiş olması, bu önemli serüvende payı olan biz eski idarecileri derinden üzmüş, şehrimiz ve camiamız adına önemli bir sorumluluğu yerine getirmemiz için teşvik unsuru oluşturmuştur.

Trabzonspor Basketbol kulübü 1. Lig’e yükselmesinin ardından taraftarlarının maçlarını izlemek için bilet bulamadığı günler yaşamış, önemli başarılara imza atmıştır. Altını çizerek belirtmek gerekir ki gelinen noktada mevcut basketbol yönetiminin basiretsiz ve beceriksiz tutumunu camia ve şehre mal edilmeye çalışılmaktadır. Sportif anlamda rakibimiz olan Fenerbahçe, bay ve bayan basketbol takımlarını her iki kulvarda da şampiyonluğu taşıyarak, 20 milyon doları aşan bütçeyi gözden çıkarmış ve spor kulübü olarak marka değerini yükseltmiştir.

Beko Basketbol liginde ilk 4 hariç takımların yıllık bütçesi 3-4 milyon TL’dir. Bizim ana sponsorumuz medikal park, iddaa, naklen yayın gelirleri ve diğer alt sponsor gelirleriyle garanti bir 4 milyon tl gelirimiz mevcuttur. Buna rağmen ligi 11’nci sırada bitiren takımımızın ayrıca 4 milyon tl daha borcu nasıl oluyor anlaşılır gibi değil. Basketbol yöneticileri yaptıkları israf ve becerisizliklerinin faturasını şimdi kulüpten alacağımız diye lanse etmektedir. Bu asla kabul edilemez. Hiç kimse israf ettiği parayı alacak hanesine yazamaz.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün 1.5 milyon bütçeyle modernize edeceği kapalı spor salonuna sırf Doğan Hakyemez’in şovlarıyla sponsora yatıracağım balonlarıyla kulübün 850.00tl sinin israf edilmesini unutmuş değiliz. İş böyle iken kulübün satılıyor duruma getiriliyor olması, kabul edilmez bir safsatadır.

Sezon başında bu takımı şampiyon yapan yöneticilere bedeli mukabilinde kombine bilet satmayan zihniyetten de aslında başka ne beklenebilirdeki?

Trabzon’da son dönemde 7500 kişilik olimpik bir spor tesisi ve gerekli alt yapılar hazırlanmış olmasına rağmen, daha bir yıl önceye kadar takım seyircisi ve camiasıyla bütünlemiş halde iken nasıl olmuştur da bugün bu aciz duruma getirilmiştir. Şehre ve camiaya mal olmuş bir kulübü hiçbir güç satmaya ve ya becerisizlikle batırmaya çalışamaz.

Görevde olduğumuz dönemde kulübün çıkarları için yönetimin Trabzonspor yönetimine aktif devrolunması konusunda ısrarlı tutumumuz bizleri yol ayrımına düşürse de, şehrimiz ve camiamız adına inandığımız doğrular bizleri asla ve asla bu yoldan vazgeçirmeyecektir. Ben her zaman büyük düşünen ve ufku büyük bir kişi olan SN TS Başkanı Sadri Şener’in basketboldan kurtulmak yanlışına düşmeyip basketbolu kurtaran kişi olarak tarihteki yerini almasını bekliyoruz. Biz bu uğurda kendisine her türlü desteği vermeye hazırız.

Saygılarla

Celil Hekimoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler