Trabzonspor Antep'e patlar mı?

Cevat Ocak, haber61.net okuyucuları için bu hafta sonu oynanılacak olan maçları değerlendirdirdi, tahmin yaptı.İşte Cevat Ocak'ın maç tahminleri:Trabzonspor Antep'e patlar mı? Trabzonspor yenemezdi, çünkü arada kaleci farkı vardı.. Trabzonspor yenemezdi,

Trabzonspor Antep'e patlar mı?

Cevat Ocak, haber61.net okuyucuları için bu hafta sonu oynanılacak olan maçları değerlendirdirdi, tahmin yaptı.

İşte Cevat Ocak'ın maç tahminleri:

Trabzonspor Antep'e patlar mı?

Trabzonspor yenemezdi, çünkü arada kaleci farkı vardı..
Trabzonspor yenemezdi, çünkü, arada sistem farkı vardı..
Trabzonspor yenemezdi, çünkü arada golcü oyuncu farkı vardı...
Trabzonspor yenemezdi, çünkü arada gol pası verecek oyuncu farkı vardı
Trabzonspor yenemezdi, çünkü arada kenar oyuncu farkı vardı
Trabzonspor yenemezdi, çünkü arada Teknik direktör farkı vardı..
Trabzonspor yenemezdi, çünkü arada “büyük düşünce!” farkı vardı..
Evet Trabzonspor Galatasaray'a sadece kalecisi ile yenilmedi. Defansı, orta sahası, forveti ve yedek kulübesiyle topyekün yenildi.
Onun için yenilgiyi sadece kaleci Tolga'ya bağlamak, Trabzonspor'un kurtuluşunu Tony Silva'da aramak gibi bir şey olur ki, bu ileride vahim sonuçlar doğurur.

Trabzonspor galip geldiği maçlarda da iyi oynamadığını sürekli söyledik. Bordo mavililerin orta sahadaki Selçuk-Colman ikilisi hiç bir şey üretmiyor. Sezon başından beri takımın en iyileri arasında sürekli Hüseyin varsa gerisini siz düşünün.

İlerideki Umut-Gökhan ikilisi bir santrafor etmezler. Aynı özelliklere sahipler. Top önlerine atılırsa oynuyorlar. Topu almak, topu tutmak ve de kullanmak için çabaları yok. Bu bölgenin tek farklı adamı ısaek.. Ayaklarına daha hakim bir futbolcu. Ama gel gör ki, Gökhan-Umut dururken o oyundan alınıyor.
Ya Ersun Yanal'a ne demeli..?
Hani kontrollü oyun?
Hani takımın sistemi?
Hani taktik anlayış?
23 transfere rağmen hani yedek kulüben?
Hani Bilgisayarlı oyun taktiklerin?
Bu takımın galip geldiği Antalya ve Konya maçlarında yenen 2'şer golün dersine iyi çalmışmış olsaydı benzer golleri Ali Sami Yen de yenmezdi.Ama nasıl olsa galip geldik havasıyla hatalar görmezlikten gelinmiş. Galatasaray yenilgisi bu açıdan belki hayırlı olmuştur, tabiki ders çıkarılırsa..
Trabzonspor-Gaziantep

Şimdi önümüzde Gaziantep maçı var. Trabzon'un hamsisi, Antep'in baklavasını yer mi? Yerse nasıl yer?

Gaziantep deplasmanlarda daha iyi oynuyor. İki galibiyetleri var. İstanbul'da Beşiktaş'a karşı çok iyi oynadılar ama haksız bir yenilgi aldılar. Tam Trabzonspor'un istediği gibi açık oynuyorlar.

Bordo Mavili futbolcular ve Teknik Direktör üst üste “zor-bela” kazanılan maçlardan sonra havaya girmişlerdi. Şimdi biraz da kendilerine geleceklerdir. Havaları alınmış bir şekilde Antep karşısına çıkacaklar. Daha disiplinli, daha derli toplu ve daha kontrollü oynamak zorundalar. Ersun Yanal bu maçta başta kalede olmak üzere küçük çaplı bir operasyona gidebilir. Ama ne yaparsa yapsın Yattara-Isaek ikilisinden vazgeçmesin. Serkan Balcı'nın orta sahada oynatılması hücum gücünü artırır. Çünkü bu futbolcu tıpki Gökdeniz gibi rakip defansı göbekten yarıyor ve defansın arkasına sarkıp pozisyon üretiyor.

Bu maç taraftar açısından da çok önemli. Galatasaray yenilgisi insanların umutlarını kırmamalıdır. Trabzonspor'un kadrosu doğru yerde ve doğru zamanda kullanılırsa hamsi baklavayı rahat yer.Ancak, burada baklavanın yenmesi sadece Bordo Mavili futbolculardan beklenmemeli. Taraftar da onlara eşlik edip ağızlarını tatlandırmalıdır.

Şu iyi bilinmeli ki, Trabzonspor bu maçı alamazsa çok sıkıntılara gebe. Bir kere Ersun Yanal'ın daha önce çalıştırdığı takımlarda olduğu gibi “lige iyi başlayıp iyi götüremediği” tezi ortaya atılarak daha ağır eleştirilere hedef olacak..Ayrıca, yapılan transferler ve harcanan paralar masaya yatırılacak. Belki de Tolga'dan sonra kaleci Silva'ya tartışılmaya başlanacak. İnşallah bunlar olmaz ve Trabzonspor Avni Aker'den galip ayrılır(Tahmin: 1)

Beşiktaş-Sivasspor
Sivas takımı bir kendi sahasında iyi, birde İstanbul'da.. Bu maç ta İstanbul'da olması Sivas için bir dezavantaj olmasa gerek. Beşiktaş takımı geçen hafta Gençlerbirliği'ne ilk 12 dakikada attığı üç golün dışında hemen hemen sahada yoktu. Sadece yeni hoca rüzgarı ile maça başladılar ve kısa sürede sonucu alınca durdular. Sivasspor'un geçen yıllardaki İstanbul maçları hiçte kötü değil. Hem iyi futbol oynuyorlar, hem de sonuç alıyorlar. Buradan da puan veya puanlarla dönebilirler. Sivas defansını sağlam tutarsa Beşiktaş'a ilk mağlubiyeti tattırır.(Tahmin:%45:0, %30: 2, %25:1)

Fenerbahçe-Bursaspor
Fenerbahçe'de sorun, daha çok Teknik direktörle Brezilyalılar arasında gibi görünüyor. Çünkü, geçen sezon hemşehrileri Zico'nun gönderilmesi anlaşılan takımdaki Brezilyalı futbolcuları olumsuz etkilemiş. Sanki Aragones'i göndermek için oynuyorlar. Aleks, Lugano, Carlos, Edu sahada yoklar. Kocaelispor'u biraz hakemin, biraz da Semih-Guiza ikilisinin gayreti ile yenebildiler. Eğer Brezilyalılar gerçekten hocalarını göndermek istiyorlarsa bu maçı da kazanmak için oynamazlar. Ama taraftar baskısı ve yine Semih-Guiza ikilisi Bursaspor'a yeter bile. Eğer Brezilyalı futbolcuların taktiği tutarsa o zaman sonuç farklı olur. Tabi bu arada Aragons'in maç saatine kadar istifası veya maçtan hemen sonra istifa edeceğini söylemesi, sonuca önemli katkı sağlar.(Tahmin:1 )

Eskişehirspor-Galatasaray
Geçen haftaki yorumumda Eskişehirspor'un Bursa'dan puan ya da puanlarla döneceğini söylerken, onun gücüne değil, Bursaspor'un düşeceği güçsüzlüğe güvenmiştik. Ama bu kez karşısında takım oyununda, bireysel yetenekte ve en önemlisi de moral motivasyonda çok güçlü bir Galatasaray varki işi zor(Tahmin:2)

Ankaragücü-Kayserispor
Ankaragücü'nde Teknik direktör ayrılığı yaşandı.Bu ne derece takımı etkiler bilinmez. Ama Kayseri için Ankara'nın da deplasman olacağını pek sanmıyorum. Ankaragücü bu maça yeni bir teknik adamla çıkarsa belki bir beraberlik kurtarır (Tahmin: % 70:2 % 30:0)

Ankaraspor-Kocaelispor
Ankaraspor iki haftadır üst üste Sivas ve Kayseri galibiyetleriyle kazanıyor. Dört büyük takımın dışındaki takımların en önemli özelliği, üst üste önemli maçlar kazandıktan sonra düşüşe geçmeleridir.Bu hafta Ankaraspor'dan böyle bir düşüş bekliyorum. Kocaelispor son üç maçtır son saniyelerde kaybediyor. Bu kez en az bir puan alır(Tahmin:%65:0, %35:2)

Konyaspor-İstanbul Büyükşehir
Konyaspor Giray Bulak rüzgarı ile hem iyi oynuyor, hemde sonuç almaya başladı. İstanbul Büyükşehir takımının deplasmanlarda beraberlikten öte çok büyük bir başarısı yok.(Tahmin:%70:1 %30:0)

Denizlispor-Gençlerbirliği
Maç daha çok beraberlik kokuyor. Beraberliği bozarsa kendi evinde daha iyi sonuçlar alabilen Denizlispor bozar. (Tahmin:%60: 0 %40:1)

Antalyaspor-Hacettepe
Antalyaspor en iyi oynayan takımlardan biri. Her maçta gol atıyor ama attığından fazlasını da yiyor. Bu maçta attığından fazla yemez ve ilk galibiyetini alır(Tahmin:1)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor