Trabzonspor Ankara Randevusu

Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında kendi evinde seyircisiz oynayacağı maçta başkent ekibi Ankaragücünü ağırlayacak olan Trabzonspor, rakibiyle 59. kez karşı karşıya gelecek.1974-75 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 0-0 beraberlikle biten lig maçıyla

Trabzonspor Ankara Randevusu

Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında kendi evinde seyircisiz oynayacağı maçta başkent ekibi Ankaragücünü ağırlayacak olan Trabzonspor, rakibiyle 59. kez karşı karşıya gelecek.

1974-75 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 0-0 beraberlikle biten lig maçıyla ilk kez karşılaşan rakiplerin bugüne kadar yaptıkları 58 maçta Bordo-mavili takım ezici bir üstünlük kurdu. Trabzonspor elde ettiği 29 galibiyet karşısında Ankaragücü ise 15 galibiyet elde etti. 14 maçta rakipler birbirlerine üstünlük kuramadı. Bordo-mavili takım attığı 90 gole karşılık ise kalesinde 56 gol gördü.


İki takım arasında Trabzon'da oynanan 29 maçta Trabzonspor 20 galibiyet elde ederken, Ankaragücü ise 2 galibiyet elde edebildi. 7 maç ise Avni Aker'de beraberlikle bitti. Bordo-mavili takım attığı 56 gole karşılık kalesinde ise 15 gol gördü.

Trabzonspor ve Ankaragücü arasında oynanan karşılaşmalarda ise en farklı galibiyeti Trabzonspor, 1991-92, 1994-95 sezonlarında 4-0'lık skorlarla elde etti. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında Ankara'da oynanan ilk maç 2-2, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda iki takım arasında oynanan en son maçı ise Ankaragücü 1-0 kazanmıştı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ın yarınki Ankagücü karşılaşmasına 'Tolga Zengin, Serkan, Tolga Seyhan, Erdinç, Celaleddin, Hüseyin, Ayman, Gökdeniz, Ceyhun, Umut, İbrahim Yattara' muhtemel ilk 11'i ile çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler