Trabzonspor 49. kez G.birliği ile

Turkcell Süper Lig'in 11. haftası yarın akşam oynanacak olan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçıyla start alırken, iki takım arasında bugüne dek oynanan 48 karşılaşmada Bordo-mavililerin 27-9 üstünlüğü bulunuyor. Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'a son dakik

Trabzonspor 49. kez G.birliği ile
Turkcell Süper Lig'in 11. haftası yarın akşam oynanacak olan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçıyla start alırken, iki takım arasında bugüne dek oynanan 48 karşılaşmada Bordo-mavililerin 27-9 üstünlüğü bulunuyor.

Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'a son dakikada yediği golle 2-1 mağlup olan ve kupaya erken veda eden Trabzonspor'da gözler lige çevrildi. Ligde 23 puanla liderliğini sürdüren Bordo-mavililer, yarın deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olacak. İki takım bu maçla 49. kez karşı karşıya gelirken, geride kalan geride kalan maçlarda Trabzonspor'un üstünlüğü göze çarpıyor.

Ligde 1983-84 sezonunda Ankara oynanan ve 0-0 berabere biten karşılaşma ile başlayan rekabette şimdiye kadar oynanan 48 maçta
Bordo-mavili takım 27, Gençlerbirliği ise 9 galibiyet elde edebildi. Taraflar 12 maçta birbirlerine üstünlük kuramazken, Trabzonspor 94, Gençlerbirliği ise 45 gol kaydetti.

Her iki takım arasında oynanan maçlarda en farklı galibiyetleri Trabzonspor elde etti. Bordo-mavililer 1989-90 sezonunda Trabzon'da oynanan karşılaşmada rakibini 6-1 ve 1993-94 sezonunda da 6-0'lık skorlarla mağlup etti. İki takım arasında en gollü karşılaşma ise Trabzon'da oynanan ve Gençlerbirliği'nin 5-4 kazandığı karşılaşma oldu.

2007-2008 sezonunda iki takım arasında oynanan maçlarda ise Gençlerbirliği Ankara'da 2-1 kazanırken, Trabzon'da oynanan maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler