Trabzonspor 2. HES'e talip oldu

Trabzonspor Kulübünden yapılan açıklamada yeni bir HES projesi konusunda girişimlerin başlatıldığı vurgulandı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Kulübümüz bünyesindeki şirketlerden Bordo-Mavi Enerji ikinci HES projesiyle ilgili çalışmalarını başlatara

Trabzonspor 2. HES'e talip oldu

Trabzonspor Kulübünden yapılan açıklamada yeni bir HES projesi konusunda girişimlerin başlatıldığı vurgulandı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi;
“Kulübümüz bünyesindeki şirketlerden Bordo-Mavi Enerji ikinci HES projesiyle ilgili çalışmalarını başlatarak, Ballıca Regülatörü ve HES Projesi için DSİ Genel Müdürlüğü'ne askıya çıkarılmak üzere gerekli müracaatı gerçekleştirmiştir.


Söz konusu proje farklı enerji firmalarının değil, Elektrik İşleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen, bizim de yakından takip ettiğimiz ve müracaatta bulunduğumuz bir projedir. Kulübümüzün bu projeyle ilgili nihai hedefi de elbette diğer enerji firmalarıyla rekabete girmek değil, kalıcı gelirlerimizi arttırmaktır. Söz konusu projeyi tercih ederken izlediğimiz yolun farklı firmaların geliştirdiği bir projeden çok EİE'nin projesi olmasının arkasında yatan sebep de budur.

Ayrıca Ballıca HES Projesi daha önce alımı gerçekleştirilen Uzungöl HES Projesine son derece yakın ve aynı ırmak üzerinde yer alan bir projedir. Bu nedenle yapımı ve organizasyonu şirketimiz açısından son derece rahat olacaktır. Kulübümüz, istenen sonucun alınması halinde her iki projeyi bir paket halinde değerlendirebilme imkanını da elde edecektir.

Bordo-Mavi Enerji Şirketiyle talip olunan Ballıca Regülatörü ve HES Projesi Trabzon'un Of İlçesi Solaklı Çayı üzerinde 8 MW'lik kurulu gücü, 40.00 GWh toplam yıllık enerjisiyle 2008 yılı fiyatlarıyla 17 milyon Amerikan doları tahmini keşif tutarı bulunan bir projedir. Bir regülatör, 2460 metre tünel, 2 adet tribün ve santral binasından oluşacak olan projenin EPDK fiyatlarıyla yıllık getirisi EPDK fiyatlarıyla 4, piyasa fiyatlarıyla 5 milyon TL olarak planlanmaktadır.

Bu doğrultuda gerekli işlemleri yürüten yönetim kurulumuz, taraftarlımızdan, basınımızdan, sivil toplum örgütlerinden ve kısacası sporu ve Trabzonspor'u seven herkesten birinci HES projesine verilen büyük desteğin devamını bekliyor, gösterilecek duyarlılıktan dolayı şimdiden herkese teşekkürü bir borç biliyor. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor