Trabzonspor 10. kez Ankara ile

Ankaraspor'un 2004-2005 sezonunda Süper Lig'e yükselmesinin ardından bugüne kadar iki takım arasında yapılan 9 maçta Trabzonspor 4, Başkent ekibi ise 3 galibiyet elde etti. 2 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu

Trabzonspor 10. kez Ankara ile

Ankaraspor'un 2004-2005 sezonunda Süper Lig'e yükselmesinin ardından bugüne kadar iki takım arasında yapılan 9 maçta Trabzonspor 4, Başkent ekibi ise 3 galibiyet elde etti. 2 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 15 gol atarken kalesinde 10 gol gördü.

İki takım arasında Ankara'da oynanan 4 karşılaşmada Ankaraspor 2, Trabzonspor 1 galibiyet alırken, 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Başkent'te oynanan maçlarda ev sahibi ekip 4 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü. Bordo-mavili takım, Ankaraspor'u son iki sezondur Ankara'da oynadığı maçlarda yenemedi. İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı galibiyeti Trabzonspor, 2006-2007 sezonunda evinde 3-0'lık sonuçla elde etti.

Bu sezon sergilediği performansla ligde Sivasspor'un ardından 2. sırada yer alan Trabzonspor, deplasmanda en fazla puan toplayan takım olma unvanını elinde bulunduruyor. Dış sahada oynadığı 9 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Bordo-mavili takım, bu maçlarda 13 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü ve 17 puan toplayarak dış sahada en çok puan toplayan takım oldu.

Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi, Ankara takımlarıyla hem iç sahada hem de dış sahada oynadığı maçlarda 4'de 4 yaptı. Sırasıyla Ankaraspor'u iç sahada 2-0 yenen Bordo-mavili takım, deplasmanda Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Hüseyin Avni Aker'de Hacattepespor'u 1-0 yenen Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etmesini başardı. Ankara takımlarından 12 puan koparmasını bilen Trabzonspor, 31 Ocak Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Ankaraspor karşısında 3 puan alarak zirvede yoluna devam etmek istiyor.

Bu arada Trabzonspor'un yeni transferi Brezilyalı oyuncu Alanzinho ise, yeni takımıyla ilk deplasmanına çıkacak.

Alanzinho ile özel bir görüşme yapan Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, oyuncunun antrenmanlardaki temposundan memnun kaldı. Brezilyalı oyuncuya Trabzonspor'un beklentileri hakkında bilgi veren, neler yapmak istediklerini ve Trabzonspor'un hedeflerini oyuncuyla paylaşan Yanal, oyuncudan takım oyununa katkının yanında bireysel yeteneklerini de sahada sergilemesini istedi. Alanzinho'dan hazırım mesajını alan Yanal, Ankaraspor deplasmanında oyunun gidişatına göre Alanzinho'ya forma vermesi bekleniyor.

Takıma direk katkıda bulunması için transfer edilen Brezilyalı oyuncu, Bordo-mavili takıma karşı katı defans uygulayan rakipler karşısında teknik direktör Ersun Yanal'ın en büyük silahı olacak.

Öte yanan Trabzonspor, Ankaraspor karşısına Tony Sylva, Serkan, Egemen, Song, Cale, Hüseyin, Selçuk, Colman, Yattara, Umut ve Gökhan Ünal ilk 11'iyle çıkması bekleniyor. Fenerbahçe karşısında sahaya sürdüğü kadroda bir değişiklik yapmayı düşünmeyen Ersun Yanal'ın takımın yeni transferi Alanzinho'yu 18 kişilik kadroya alması beklenirken, oyunun gidişatına göre bu oyuncuya şans vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor