Trabzonlu vekilden sert Bank Asya yorumu

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasını değerlendirdi. Bankacılık Kanununa göre imtiyazlı paya sahip hisselerin devrinin BDDK'nın onayına bağlı olduğunu hatırlatan Hamzaçebi, bunun hukuki bi

Trabzonlu vekilden sert Bank Asya yorumu

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasını değerlendirdi. Bankacılık Kanununa göre imtiyazlı paya sahip hisselerin devrinin BDDK'nın onayına bağlı olduğunu hatırlatan Hamzaçebi, bunun hukuki bir gerekçesi olmadığını, siyasi gerekçelerle yapıldığını ifade etti.

İstenilen belgelerin yüzde 60 oranında teslim edildiğini ve diğerlerinin de peyderpey teslim edilmeye devam ettiğini anlatan Hamzaçebi, bunların tamamının teslim edilme süreci beklenmeden bu imtiyazlı payların bütün haklarının TMSF'ye teslim edildiğini kaydetti. BDDK'nın görevini yapmadığını, kötüye kullandığını belirten Hamzaçebi, iki satırlık bir açıklamanın da yeterli olmadığını ifade etti. 

Bir bankanın ortaklık yapısından şüphe edilmesi halinde denetim elemanlarının gönderilip araştırılabileceğini dile getiren Hamzaçebi, yetmeyecek bir sürenin verilerek yönetime el konulduğunu vurguladı. "Bu işlem hukuksuzdur. BDDK yönetimi görevini kötüye kullanmıştır." diyen Hamzaçebi, bu belgelerin tamamen verildikten sonra yönetimin tekrar hissedarlara verilmesi gerektiğini söyledi. 

Hukuksuz bir süreç başlatıldığını dile getiren Hamzaçebi, "Hukuka uygun yürüyeceği kanaatinde değilim. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devletinde ben hukuk olduğuna inanıyorum. Yönetim hukuksuzluk yapabilir, bunlar yargıdan dönecektir. Bu hukuksuz işlem sahipsiz değildir. Karşısında hukuku ve hepimizi bulacaktır." diye konuştu. 

Yargının, hukukun dönüp dolaşıp bu hukuksuzlukların hesabını soracağını ifade eden Hamzaçebi, af kanunun çıkarıp kendi suçlarını affederlerse ancak öyle kurtulabileceklerini söyledi. BDDK'nın bürokratların da suç işlediğinin altını çizen Hamzaçebi, bürokrat titizliğiyle kanunlara uygun davranmalarını istedi. 

'HUKUKSUZ İŞLEME HERKESİN TEPKİ GÖSTERMELİ'

"Siyasetçiler birşeyler isteyebilirler. Hukuku zorlarsanız, bunun altında kalır bürokratlar. Sonra o bürokratları siyasetçiler de kurtaramazlar. Bu talimatı siyasetçilerden alarak yaptık demek, onları kurtarmayacaktır." diyen Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Belgeleri vermedi ben de yönetime el koydum diye bir gerekçe olmaz. Denetim elemanı var, gönderirsin, alırsın. Almıyorsan o zaman sen görevini yapmıyorsun." 

Türkiye'de herkesin varlığının tehlikede olduğunu belirten Hamzaçebi, hükümetin herkesin varlığına her zaman müdahale edebileceğine dikkat çekti. Bu işlemin sadece Bank Asya ile sınırlı olduğunun düşünülmemesini isteyen Hamzaçebi, bunun herkesi kapsayabilecek bir işlemin işareti olduğunu kaydetti. Hukuksuz işleme herkesin tepki göstermesi gerektiğinin altını çizen Hamzaçebi, hukuk olup olmadığına bakılması gerektiğini, burada da bir hukuk görmediğini söyledi. 

Doların yükselişinin tek nedeninin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması olduğunu dile getiren Hamzaçebi, faizin, doların yükselmesi, ekonomik dengelerin bozulmasının bizzat Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sebebiyle olduğunu kaydetti. Bu işin ters tepeceğini dile getiren Hamzaçebi, bankanın mali yapısında bir sorun bulunmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor