Trabzonlu sporcunun büyük azmi!

Trabzonlu Dünya Şampiyonu sporcu Nagihan Kalyoncu’nun yaşadığı olumsuzluklara ve geçirdiği bir kaza sonrası spor yapmasının sakıncalı olduğu kendisine söylenmesine rağmen vazgeçmemesi herkese örnek olacak türden.Kick Boks Genç Milli Takımı ile 06 Eylül 20

Trabzonlu sporcunun büyük azmi!

Trabzonlu Dünya Şampiyonu sporcu Nagihan Kalyoncu’nun yaşadığı olumsuzluklara ve geçirdiği bir kaza sonrası spor yapmasının sakıncalı olduğu kendisine söylenmesine rağmen vazgeçmemesi herkese örnek olacak türden.

Kick Boks Genç Milli Takımı ile 06 Eylül 2014 tarihinde İtalya’nın Rimmi şehrinde yapılan Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Sürmene Uzak Doğu Spor Kulübü sporcusu Trabzon Sürmeneli Nagihan Kalyoncu’nun 60 kiloda Dünya Şampiyonu olmasının ardından bugün Sürmene’de yapılan bir törenle kendisine ödül ve plaket verildi.

1-046.jpgYapılan törene Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Dünya Şampiyonu sporcu Nagihan Kalyoncu, Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef, Esnaf Odası Başkanı Selahattin İsmailoğlu, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Azizoğlu, Akbank Sürmene Müdürü Mustafa Güven, Nagihan Kalyoncu’nun babası Yılmaz Kalyoncu, annesi Habibe Kalyoncu ve antrenörü Sürmene Uzakdoğu Spor Kulübü hocası Yağmin Hayıroğlu katıldı.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Dünya Şampiyonu sporcuya bir tam altın hediye ederken, Nagihan’ın bu başarısı Sürmene, Trabzon ve Türkiye adına gurur verici olduğunu ve başarılarının devamını dilediğini belirtti.

4-003.jpgTEK ODALI EVDEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA

Sürmene Soğuksu mahallesinde tek odalı bir evde ailesi ile birlikte yaşayan şampiyon sporcu Nagihan Kalyoncu’nun 2’si evli 3 kız kardeşi daha bulunuyor. Babası Yılmaz Kalyoncu mevsimlik işçi olarak çalışan, annesi Habibe Kalyoncu ise ev hanımı olan Nagihan, Sürmene Kız Meslek Lisesinde okuduğu yıllarda spora başladı. 3 yıldır Kick-bosk ve Muay-Thai sporu yapan şampiyon sporcu 2 defa Türkiye şampiyonu, 3 defa bölge şampiyonu bir defa Avrupa 3.’sü, 2 defa ise Dünya şampiyonu oldu.

 

"KAZA KARDEŞLERİ AYIRDI" 2. SAYFADA

 

 3-007.jpgKAZA KARDEŞLERİ AYIRDI

Kız kardeşi de kendisi gibi sporcu olan Nagihan, bir yıl önce Antalya’da düzenlenen Türkiye şampiyonasından dönerken, kız kardeşi ve antrenörü Yağmin Hayıroğlu ile birlikte trafik kazası geçirdi. Kaza sonucunda kız kardeşinin omuzu kırıldı, kendisinin ise bacağı kırıldı. Tedavilerinin yapılmasının ardından kız kardeşi sporu bıraktı. Yapılan kontrollerde spor yapmasının sakıncalı olduğu söylenmesine rağmen inatla ve hırsla spora devam eden Nagihan, 2. defa 60 kiloda Kick-Boks Gençler Dünya şampiyonluğunu kazandı. Nagihan Kalyoncu gelecek sene büyüklerde dünya şampiyonasında yarışmalara katılacak. Bunun yanı sıra Nagihan bu yıl üniversiteye başlayacak.

1-047.jpgHABERİ ALINCA SEVİNÇTEN AĞLADIM

Dünya Şampiyonu olan Nagihan Kalyoncu’nun annesi Habibe kalyoncu haber61.net’e yaptığı açıklamada kızının dünya şampiyonu olduğunu ilk öğrendiği anda mutluluktan ağladığını belirterek, “bu çok büyük bir mutluluk. Orada Türk Bayrağını da dalgalandırdı. Diğer kızım kazadan sonra spor yapmak istemedi. Ama Nagihan’ın çok inatçı bir yapısı vardır, sporu bırakmak istemedi. Hırsla ve inatla devam etti ve bize büyük mutluluklar yaşattı” dedi.

Haber61.net / Emrah Paça

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor