Trabzonlu sporcu Fatma Keleş altın madalya kazandı

Fatma Keleş, 9. Uluslararası Açık Taekwando Turnuvası’na şampiyon oldu.

Trabzonlu sporcu Fatma Keleş altın madalya kazandı

 Karadeniz Teknik Üniversitesi Spor Kulübü, yoluna emin adımlarla ilerliyor. 9. Uluslararası Açık Taekwando Turnuvasına katılan KTÜ Spor Kulübü, büyük bir başarı göstererek Fatma Keleş ile altın madalya kazandı.

Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Poomse kategorilerinde düzenlenen ve 49 ülkeden 1250 sporcunun katıldığı 9. Uluslararası Açık Taekwando Turnuvası’nda Türkiye, ilk altın madalyasını KTÜ Spor Kulübü sporcusu Fatma Keleş ile kazandı. 46 kiloda mücadele eden milli sporcu Fatma Keleş, finalde Güney Koreli rakibini 37-19 gibi farklı bir skorla yenerek kürsünün zirvesine ulaştı.

Kulüp Başkanı Prof. Dr. Fikret Çankaya, “Fatma’yı yürekten kutluyorum. Yeteneğini çok çalışmak ve disiplinle birleştirip başarıya ulaştı. Ayrıca yıl içerisinde yapılacak olan Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile İslam Oyunları gibi büyük organizasyonlarda yarışmak için önemli bir adım attı. Bu bir başlangıç, kulüp olarak yetenekli sporcularımızın her zaman yanında olacağız” dedi.

“Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlarına katılmak ve sporcularımızın alacakları madalyalarla uluslararası alanda üniversitemizin adını duyurmaktır” diyen Başkan Çankaya, şunları söyledi. “Şu anda dağcılık ve taekwando branşlarımız var, yelken branşının açılması için çabalıyoruz. Kulüp üyemiz olan Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başer ile yönetimden Doç. Dr. Sercan Erol, dağcılık branşımızın aktif olarak çalışmasına büyük katkı sunuyorlar.”

Başkan Çankaya, “Bize hep destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı olmak üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemil RAKICI ve Genel Sekreter Prof. Dr. Bünyamin Er her konuda bizim yanımızda. Bize hep güç katan Necati Armutçu, Mehmet Pehlivan, Olgun Ayvaz, Emre Sarı, Gurbet Yıldız Yiğiter, Ali Şener, Hüseyin Bektaş, İbrahim Bektaş, Mustafa Kartal gibi çok sayıda gönül dostumuzsa da teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan aynı turnuvada 74 kiloda yarışan KTÜ Spor Kulübünden Hakan Kavurat çeyrek finalde, 1 numaralı seri başı sporcuya normal süresi 7-7 eşitlikle biten mücadele sonunda altın puanla kaybederek altıncı oldu. Kendisi de milli sporcu olan antrenör Burakhan Aydemir, “Yeni yıldızlar yetiştirmek için yönetimimizin desteğiyle büyük çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor