Trabzonlu şampiyondan bir zafer daha!

Kenan Sofuoğlu yine ilk sırada

Trabzonlu şampiyondan bir zafer daha!

Türkiye'nin gururu olan Trabzonlu Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu İtalya'daki yarışta da birinciliği kimseye kaptırmadı.  Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu Dünya Supersport Şampiyonası Misano yarışında zafere ulaştı. Sofuoğlu bu sonuçla, genel klasmanda 146 puanla ilk sırayı aldı.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonun sekizinci yarışını birinci sırada tamamladı. Kawasaki Pucetti takımı sürücüsü Kenan Sofuoğlu, baştan sona üstün götürdüğü yarışta rakiplerine şans tanımadı ve damalı bayrağı birinci sırada gördü. Bu sonuçla 25 puanın sahibi olan Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda 146 puanla liderliğini sürdürdü. 0.545 saniye farkla bitirdiği yarış Sofuoğlu’nun kariyerindeki kazandığı 36. yarış oldu. Sofuoğlu’nun ardından Federico Caricasulo ikinci olurken, Patrik Jacobsen ise üçüncülüğü elde etti.

Genel klasmanda 146 puanla ilk sırada bulunan Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu’nu takım arkadaşı Randy Krummenacher 106 puanla takip ederken, üçüncü sırada 92 puanla Patrik Jacobsen yer alıyor.

Dünya Supersport Şampiyonası’nda sekiz yarış geride kalırken, Kenan Sofuoğlu bu sezon dört kez kürsünün en üstünde yer aldı. Avustralya’daki ilk yarışta şanssız şekilde lastiği patladığı için yarış dışı kalan Sofuoğlu, Tayland’da ise ikinci sırayı elde etti. İspanya’da zafere ulaşan Kenan Sofuoğlu, Hollanda’da ise üçüncülüğün sahibi oldu. İtalya’da damalı bayrağı ilk sırada gören Kenan Sofuoğlu, Malezya’da ise altıncı sırada yer almıştı. Kenan Sofuoğlu bir önceki yarış olan İngiltere de birinciliği elde etmişti.

Dünya Supersport Şampiyonası’nın dokuzuncu yarışı 18 Eylül 2016 tarihinde Almanya’da gerçekleşecek.


Kenan Sofuoğlu kimdir?

Aslen Trabzonlu olan Kenan Sofuoğlu  25 Ağustos 1984'te Sakarya'nın Akyazı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Motosiklet yarışçısıdır 2012 SüperSport Dünya klasmanında 183 puanla şampiyon oldu.

Kenan Sofuoğlu; motor tamircisi bir babanın (İrfan Sofuoğlu) en küçük oğludur. 25 Ağustos 1984 tarihinde Adapazarı'nda doğmuştur. 2002 yılında Almanya'ya yerleşen yarışçı, aynı yıl Yamaha-Cup'ı kazanmıştır. En büyük destekçisi olan ağabeyi Bahattin Sofuoğlu'nu 2002 yılında bir otomobil kazasında vefatı sonrasında ağabeyinin arkadaşı Aytunç Taş'tan destek görmüştür. 2003 sezonunda Supersport-IDM'de 2. olduktan sonra 2004'te Fim Superstock 1000 Cup'a geçmiştir. 2004 sezonunu şampiyona üçüncüsü olarak tamamladıktan sonra 2005 Superstock-1000 şampiyonluğunu hedef seçmiştir. İlk iki yarışı kazanmasına rağmen yaptığı bir kaza sonucu bileğini kırması sebebiyle Misano'daki yarışa katılamamış, sezonu 2. olarak tamamlamıştır.

2006 senesinde Supersport-WM'ye başlarken sponsorluk sorunları yüzünden Yamaha Almanya takımından ayrılmak zorunda kalmıştır. Ancak son anda İsviçre'de yaşayan, ismi gizli tutulan bir(Selçuk Allaç) Türk işadamının sponsorluk sağlamasıyla Ten Kate'nin Honda takımına katılmıştır[1]. Supersport WM'de 2006 sezonunu üçüncü olarak tamamlamıştır.

2007 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyon olmuştur.

2010 Yılı Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 13. ayağı olan ve Fransa'da Paris'in kuzeyinde bulunan Magny Cors Pisti'nde koşulan yarışta Kenan Sofuoğlu 2. sırada yer almasına rağmen Dünya Şampiyonu olmayı başarmıştır. Kenan Sofuoğlu, yarışın ardından boynunda Türk bayrağı ile zafer turu atmasının ardından Osmanlı kavuğu giymiştir..

2011 yılında Spor Toto'nun teklif ettiği 800,000 TL lik isim hakkı bedelini, dini inancı gereği reddetmiş ve hayır kurumlarına verilmesinden memnuniyet duyacağını belirtmiştir.[

2012 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda sezonun bitimine 1 yarış kala şampiyon olmuştur.

2015'te Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda , en yakın rakibine (Patrick Jacobsen) 33 puan farkla , Fransa'da çıktığı yarışta podyuma çıkarak dünya şampiyonluğunu garantiledi. Bu da 4. şampiyonluğu oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler