Trabzonlu güreşçiden büyük başarı!

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonasında, Türkiye’yi grekoromen stilde 80 kiloda temsil eden Trabzonlu güreşçi Selçuk Çebi, bronz madalyanın sahibi oldu.Başkent Taşkent’teki Gymnastics Palace Spor Salonu’nda devam e

Trabzonlu güreşçiden büyük başarı!

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonasında, Türkiye’yi grekoromen stilde 80 kiloda temsil eden Trabzonlu güreşçi Selçuk Çebi, bronz madalyanın sahibi oldu.

Başkent Taşkent’teki Gymnastics Palace Spor Salonu’nda devam eden ve Bakan Çağatay Kılıç’ın da izlediği şampiyonada, Selçuk Çebi, üçüncülük-beşincilik maçında Hırvat güreşçi Bozo Starcevic ile karşılaştı. Büyük mücadelenin yaşandığı karşılaşmada milli sporcu, rakibini 1-0 yenerek dünya üçüncülüğünü elde etti.

Çebi, sabah seansında Bulgaristan’dan Daniel Alexandrow’u 3-1 yenerek çeyrek finale, İranlı Jomeh Habibollah’ı da yine 3-1’lik skorla yenerek yarı finale çıkmıştı. Selçuk Çebi, yarı finalde ise Rus Evgeny Saleev’e 4-0 kaybetmiş ve bronz madalya maçına çıkmaya hak kazanmıştı.

BAKAN’DAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, önemli bir başarıya imza atan milli sporcu Selçuk Çebi için tebrik mesajı yayımladı. Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:

"Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Milli güreşçimiz Selçuk Çebi’nin bronz madalya kazanması bizleri sevindirdi. Çebi ve bu başarıda emeği geçen herkesi içtenlikle tebrik ediyorum. Kazandığımız bu başarılar diğer sporcularımıza çok güzel örnekler teşkil ediyor. İnanıyorum ki bu başarılar artarak devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor