Trabzonlu boksörün hedefi Avrupa ve Dünya şampiyonası

Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Trabzonlu boksör Sedat Yıldız, hedefinin Avrupa ve Dünya şampiyonalarında aynı başarıyı tekrarlamak olduğunu söyledi. Giresun'da düzenlenen ve eski federasyon başkanlarından Taşkın Konuralp'in is

Trabzonlu boksörün hedefi Avrupa ve Dünya şampiyonası

Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Trabzonlu boksör Sedat Yıldız, hedefinin Avrupa ve Dünya şampiyonalarında aynı başarıyı tekrarlamak olduğunu söyledi.

Giresun'da düzenlenen ve eski federasyon başkanlarından Taşkın Konuralp'in isminin verildiği Genç Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası'na 60 ilden 431 sporcu katıldığı finallerde +91 kilo ağır sıklette mücadele eden Sedat Yıldız rakiplerini yenerek altın madalya kazandı. Daha öncede Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nda gümüş madalya kazanan Hekimoğlu Boks Kulübü sporcusu Yıldız, kulüp Başkanı Suat Hekimoğlu tarafından da ödüllendirildi.

Genç sporcularından Avrupa ve Dünya şampiyonalarında da derece beklediklerini vurgulayan Hekimoğlu, "Eğer Sedat bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çok çalışmaya devam ederse bu başarılara ulaşacak kapasiteye sahip bir boksörümüz. Kulüp olarak yaşı genç olan sporculara büyük önem veriyoruz ve onları her yönden destekliyoruz. Sedat gibi genç yıldızları kulübümüze, kentimize ve ülkemize kazandırma gayretindeyiz. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Elbette hazırladığımız projede Trabzon şehrine ve Türk boksuna verdiği katkılardan dolayı Nazım Dalkıran hocamızın da ayrı bir yeri söz konusu. Kendisini tebrik ediyorum. Sedat kardeşimiz ve O'nun gibi çok sayıda genci Türk sporuna kazandırdığı için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Altın madalyalı boksör Sedat Yıldız ise kendisini destekleyen ve yetiştiren herkese teşekkür ederek, "Daha yolun başındayım. Uzun yıllar bu spora hizmet ederek daha çok başarı ve madalya kazanmak istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor