Trabzonlu abi kardeş dövüştü

Erzurum'da düzenlenen Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda yarışan Hüseyin Karslıoğlu, aynı ringe çıkan ağabeyini yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Kazım Karabekir Spor Salonu'nda devam eden şampiyonada Trabzon'dan katılan Fenerbahçe Boks K

Trabzonlu abi kardeş dövüştü

Erzurum'da düzenlenen Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda yarışan Hüseyin Karslıoğlu, aynı ringe çıkan ağabeyini yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

 
Kazım Karabekir Spor Salonu'nda devam eden şampiyonada Trabzon'dan katılan Fenerbahçe Boks Kulübü'nden Hüseyin ve Ural Karslıoğlu kardeşler, 64 kiloda ringe çıkarak, şampiyonluk için mücadele etti.
 
Ağabeyi Ural Karslıoğlu'nu mağlup eden Hüseyin Karslıoğlu, şampiyonada 64 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.
 
Karslıoğlu, antrenörüne teşekkür ederek, Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nda altın madalya için mücadele ettiklerini söyledi.
 
Şampiyon olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Karslıoğlu, ''Final maçında ağabeyimle birlikte ringe çıktık. Bu gurur verici bir duygu. Çünkü şampiyonada ikimiz de final müsabakasına çıkmaya hak kazandık. Aynı ringde şampiyonluk için yarıştık. Finalde de güzel gösteri yaparak, 2012 Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nı burada bitirdik'' dedi.
 
HEDEFİMİZ HER ZAMAN OLİMPİYATLAR'DI
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de şampiyonada sporcuların Türkiye'nin hiçbir spor dalında olmayan estetik, zarafet, güzellik ve centilmenlik örneği sergilediğini belirterek, ülkede ilk kez şampiyonun final müsabakasını ''akşam maçı'' olarak Erzurum'da yaptıklarını söyledi.
 
Söz konusu organizasyonu Türkiye'de ilk kez düzenlediklerini anlatan Gözgeç, ''Geç kalınmış bir hadise ama güzel bir organizasyon oldu. Umarım Türk boksu için bir başlangıç olur. Yetenekli sporcularımız var. Bizim her zaman hedefimiz olimpiyatlar oldu. İnşallah buradan çıkacak çocuklarımız olimpiyatlarda altın madalya kazanacak'' dedi.
 
Antrenör Cahit Süme ise şampiyonaya katılan sporculardan Hüseyin ve Ural Karslıoğlu kardeşlerin şampiyonluk için mücadele ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
''Onlar ilk kez Türkiye şampiyonasında finalde bir araya geldiler. Final müsabakamızda Hüseyin Karslıoğlu sporcumuz, biraz daha iyi olduğu için müsabakaya daha iyi hazırlandığı için o birinci oldu. Her iki sporcumuz da çok iyi. İlerleyen zamanlarda iki sporcumuz da milli takımın değişmez sporcuları olacak.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler