Trabzon'daki dev olimpiyat tehlikede!

 Dünya Okul Sporları Federasyonu’nun (Gymnaciade) 2016 yılının Temmuz ayında Trabzon’da düzenlemeyi planladığı Olimpiyatların iptali gündeme geldi.Dünyada tüm federasyonların özerk olması yönünde adımlar atılırken Türkiye’de aksi girişimlerde bulunulması

Trabzon'daki dev olimpiyat tehlikede!

 Dünya Okul Sporları Federasyonu’nun (Gymnaciade) 2016 yılının Temmuz ayında Trabzon’da düzenlemeyi planladığı Olimpiyatların iptali gündeme geldi.

Dünyada tüm federasyonların özerk olması yönünde adımlar atılırken Türkiye’de aksi girişimlerde bulunulması bir yıl sonra Trabzon’da yapılacak olimpiyatların iptal edilmesini gündeme getirdi

Dünyada 3. büyük organizasyon olan ve 86 ülkeden yaklaşık 5000 kişinin Trabzon’da ağırlanacağı 10 gün sürecek Olimpiyatlar Spor Bakanlığının işgüzarlığı nedeniyle tehlikeye girdi.

Okul Sporları Federasyonu başkanı Ayhan Pala ve yöneticilerinin Brezilya’da geçtiğimiz yıl yapılan oyunlar sırasında yaptığı girişimlerle Trabzon’a alınan oyunlar Spor Bakanlığı’nın Okul Sporları Federasyonu’nun özerkliğini kaldırarak , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü içerinde bir Daire Başkanlığı'na bağlama isteği nedeniyle başka bir ülkeye verilebilir.Bu durumda Türkiye’nin  Dünya Okul Sporları  Federasyonuna soktuğu 9 branşta ki  komite üyelikleri de düşecek.  ISF Başkanı Lorant Petrinka  ve yönetimi Federasyonların özerkliği konusunda taviz vermiyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor