Trabzon'da Sıkıntılar Bitmiyor

Olaylı Sivasspor maçının 1 - 0 tescil edilmesi için tüm kulüslerini devreye sokan bordo - mavili yönetim, PFDK' nın verdiği 5 maçlık cezanın ardından ikinci bir darbe yaşamak istemiyor. Trabzonspor' da, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy' un yaptığı,

Trabzon'da Sıkıntılar Bitmiyor

Olaylı Sivasspor maçının 1 - 0 tescil edilmesi için tüm kulüslerini devreye sokan bordo - mavili yönetim, PFDK' nın verdiği 5 maçlık cezanın ardından ikinci bir darbe yaşamak istemiyor.

 Trabzonspor' da, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy' un yaptığı, "Hakemi aramadım" açıklaması tepkiyle karşılandı. Bu açıklamalarından sonra Trabzonspor ile Futbol Federasyonu arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Verilecek kararın Trabzonspor' un çıkarlarını korumadığı takdirde Federasyon' dan desteğini çekeceğini açık bir şekilde söyleyen yönetime, muhalifler de destek verdi. Trabzonspor' un başarısı için birlik olunması gerektiğini savunan bazı eski yöneticiler, çıkacak karardan sonra, Haluk Ulusoy - Trabzonspor ilişkilerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Muhalif kanat, Başkan Albayrak' ın izlediği yalnış politikaların arkasında olmadıklarını ancak şu anda Trabzonspor' un yanında olmaları gerektiğini savunuyor. Olaylı maçta üç puanın Sivasspor' a verilmesi durumunda ise, bugüne kadar Haluk Ulusoy' un arkasında duran ve tavrını net bir şekilde ortaya koyan Trabzonspor' un da Federasyon' daki desteğini geri çekmesi bekleniyor.

TRANSFER YAPILMAYACAK MI?
Üç puanın Trabzonspor' un hanesine yazılması için tüm imkanlarını seferber eden Trabzonspor' da yönetim, transferde ise somut bir adım atamıyor. Transfer sezonun bitimine 12 gün kala, hala bir isim üzerinde karara varamayan bordo - mavili ekipte yönetimin, Otelul Galati maçından sonra ortaya attığı, "Takviye yapacağız" açıklamalarının gündemi değiştirmek için yapıldığı iddia edildi. Bordo - mavili ekipte bazı yöneticiler ve Teknik Direktör Ziya Doğan bu saatten sonra yapılacak transferlerin takıma katkı sağlamayacağı konusunda hem fikir oldukları öğrenildi. Bunun üzerine transferi yavaştan olan Trabzonspor' da transfer komitesi Zenit' te futbol yaşantısını sürdüren Fatih Tekke' yi geri almak için ise yoğun çaba harcıyor. Aralık ayındaki Mali Genel Kurula, az bir borçla girme hesapları yapan yönetim Fatih Tekke' yi geri getirmek için ek bütçeleri zorluyor. Son olarak Rus kulübüne, Fatih Tekke' yi bir yıllığına kiralamak için 1. 750 bin dolar öneren Trabzonspor yönetimi yine olumsuz yanıt alınca hayal kırıklığına uğradı. Gelişen bu olaylar karşısında yönetimin transfer yapmasını bekleyen taraftarlar ise tepkilerini net bir şekilde ortaya koymaya hazırlanıyor. Bu arada mevcut yönetimin Sivasspor maçında, taraftarlara 5 bin bedava bilet dağıttığı iddiaları ise ne taraftarlar ne de mevcut yönetim tarafından şu ana kadar yalanlanmadı.

BİR YILDIZ DAHA KAYDI!
Trabzonspor' da Polonyalı yıldız futbolcu Miroslaw Szymkowiak' tan sonra Kongo asıllı Hollandalı futbolcu Kiki Musampa' da futbolu bırakma noktasına geldi. Bordo - mavili ekibin geçtiğimiz sezon başı Atletico Madrid' den büyük umutlarla getirdiği ancak "Yetersiz" görülerek Teknik Direktör Ziya Doğan tarafından oynatılmayan Musampa, ikinci kez Trabzon' dan kaçtı. Ziya Doğan' ın sezon başı kampına dahi çağırmadığı futbolcu, kadro dışı bırakıldıktan sonra PAF takımla idmanlara çıkması emredilmişti. İlk olarak PAF takımla idmanlara çıkmadığı gerekçesi ile 250 bin Ytl gibi rekor bir cezaya çarptırılan Musampa, bu cezanın ardından tüm idmanlara çıkmıştı. Yönetiminde satmak için kulüp aradığı Musampa, ikinci kez PAF takımla çıkması gereken idmanları yapmayarak Trabzon' dan izinsiz ayrıldı. Doğan' ın kendisini bir türlü anlamadığını savunan Musampa daha önce yaptığı açıklamada, "Benim oyun stilim durarak oynamak. Ama bunu Ziya hoca benimsemiyor" diyerek Teknik Direktör Ziya Doğan ile aralarındaki oyun mantalitesi farklılığını ortaya koymuştu. Musampa' nın ikinci kez Trabzon' dan izinsiz ayrıldığını noter ile tespit eden Trabzonspor yönetimi, bu kez daha yüksek bir cezai uygulamaya gitmeye hazırlanıyor. Futbol oynayamadığı gerekçesi ile Trabzon' dan ayrıldığı öğrenilen Musampa' nın nerede olduğu ise bilinmiyor.

ADAYLARDAN GİZLİ LİSTE ÇALIŞMASI
Trabzonspor' un 17 Aralık' ta yapacağı Mali Genel Kurul' da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimi öncesi bir çok ismin liste çalışması yaptığı öğrenildi. Kongreye daha uzun bir zaman olmasına rağmen Başkan Nuri Albayrak ve yönetimine artan tepkiler karşında harekete geçen muhalifler, çalışmalarını gizlice yürütüyor. Yaşanan olaylar karşısında Başkan Nuri Albayrak ve yönetiminin yanında olmaları gerektiğini savunan muhaliflerden, şu ana kadar adaylığını net bir şekilde açıklayan tek isim eski başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu. Hacıosmanoğlu' nun listesinin büyük bir bölümünü tamamladığı ve Aralık ayındaki kongreyi beklediği öğrenildi. Trabzonspor' da Başkanlık için ismi geçen adaylar arasında ise Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, TFF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta, eski futbolculardan Serdar Bali ve eski yöneticilerden Metin Akbaşoğlu ön plana çıkıyor. İsmi geçen adaylar şu ana kadar başkanlık için tavırlarını net bir şekilde ortaya koymadı. Mevcut yönetimin ise Aralık ayındaki kongrede aday olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Ajansspor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler