Trabzon'da şampiyona ilginç prim!

Trabzon 2. Amatör Lig'de başarılı bir sezonu geride bırakan Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor'da, yönetim kurulu futbolcularına Vakfıkebir ekmeği vererek ilginç bir şampiyonluk primi dağıttı.Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren ve tamamına yakını ilçe 

Trabzon'da şampiyona ilginç prim!

Trabzon 2. Amatör Lig'de başarılı bir sezonu geride bırakan Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor'da, yönetim kurulu futbolcularına Vakfıkebir ekmeği vererek ilginç bir şampiyonluk primi dağıttı.

Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren ve tamamına yakını ilçe gençlerinden oluşan Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor, sezonu şampiyon olarak tamamlama başarısı gösterdi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından desteklenen ve kulüp başkanlığını Hasan Bahadır'ın yaptığı kırmızı-beyazlı takımda futbolculara, şampiyonluk primi olarak bir miktar para ve Vakfıkebir ekmeği verildi.

İlçe Stadı'nda gerçekleştirilen dağıtımda Balta ve Bahadır, futbolculara büyüklüğüyle bilinen, ilçeyle özdeşleşip ünü ülke geneline yayılan Vakfıkebir ekmeği hediye etti.

Aldıkları primi esprili bir şekilde "Futboldan ilk ekmeğimizi kazandık" diyerek karşılayan sporcular, Belediye Başkanı Balta'dan seneye de şampiyon olmaları halinde ilçenin ünlü tereyağından da prim olarak verilmesi isteğinde bulundu. Bunun üzerine Balta ve Bahadır, seneye şampiyon olmaları halinde futbolculara tereyağı da vereceklerini belirtti.

BALTA: BİZİM PLAKETİMİZ EKMEK

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir'in, ekmeğin anavatanı olduğunu söyledi.

Ekmek dağıtarak futbolculara mesaj vermek istediklerini ifade eden Balta, "Onlara 'futboldan ekmek yemedik demeyin' dedik. Eğer çalışırlarsa, başarılı olurlarsa bu işten de ekmek yiyebileceklerini hatırlatmak istedik" dedi.

Belediyelerine, ilçelerine gelen misafirlerine plaket yerine ekmek takdim ettiklerini anlatan Balta, şöyle devam etti:

"Bizim plaketimiz ekmek. Ekmeğin tanıtımına da katkı sağlıyoruz. Bugün de çocuklarımıza başarılarının karşılığında ekmek verdik. Vakfıkebir ekmeği bizim çok önemli markalarımızdan biridir. Çocuklarda bu bilinci oluşturmak onlara mesaj vermek adına bu ekmeği takdim ettik. Ekmek yemek için çalışmak gerekir. Onlar da çalıştılar, şampiyon oldular. Daha çok çalıştıklarında bu işten daha çok ekmek yiyecekler, biz de onlara daha çok ekmek hediye edeceğiz."

Balta, futbolcuların isteği üzerine gelecek yıl şampiyon olmaları halinde onlara tereyağlı ekmek vereceklerini sözlerine ekledi.

BAHADIR: EKMEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN MESAJI VERDİK

Kulüp başkanı Hasan Bahadır ise geçen sezon liglerin başlamasına 1 hafta kala yönetime talip olduklarını, takımlarının iyi bir mücadelenin ardından Süper Amatör Lig'e çıkma başarısı gösterdiğini kaydetti.

Futbolcularına prim olarak bir miktar paranın yanında ekmek verdiklerini ifade eden Bahadır, "Ekmek işin sembol tarafıydı, ekonomik değer teşekkül ettiğinden değil. Ekmek denildiği zaman sadece Türkiye'de değil dünyada akla Vakfıkebir geliyor. Vakfıkebir insanı için de manevi önemi büyük" diye konuştu.

Futbolcularına "ekmeğinize sahip çıkın" mesajı verdiklerini vurgulayan Bahadır, şunları söyledi:

"Ekmek verince çok mutlu oldular. Beklemedikleri bir prim, hediyeydi. Sezon başından bu yana olağanüstü özveriyle hareket ettiler, ekonomik boyutunu düşünmediler. Ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Oluşturduğumuz takım sahada beklentilerimizi karşıladı, hepsinin gözlerinden öpüyorum."

Bahadır, bir üst lige çıktıklarında futbolcularına ekmeğin yanında yine ilçeye özgü tereyağı vereceklerini belirterek, "Onlar başarılı olsun, arkasından peynir, yöreye özgü gıdalar gelecektir. Onlar başarılı olsunlar, biz onların isteklerini elimizden geldiğince yerine getiririz" ifadesini kullandı.

KURU EKMEĞE DE OYNARIZ

Kırmızı-beyazlı takımın forvet oyuncusu Uğurcan Kurt ise futboldan daha önce az da olsa para kazandığını dile getirerek, "Görsel olarak ilk ekmeğimizi aldık, yedik sayılır. İlçemize hizmet etmeye çalıştık. Takımımızı bir yerlere getirmeye çalıştık. Hepimiz mutluyuz" dedi.

İlçeye hizmet etmek için oynadıklarını ve ekonomik olarak beklentilerinin olmadığını anlatan Kurt, "Biz kuru ekmeğe de oynarız, fark etmez demiştik. Sezon sonunda da ekmeğimizi aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Kurt, ekmeği eve götüreceğini kaydederek, "Aileme 'futboldan ilk ekmeğimi getirdim' diye espri yapacağım. Gerçi benim babam da fırıncı. Ekmek ilçe için önemli bir sembol. Bizim için önemli, ayrı bir yeri var" şeklinde konuştu.

EKMEK BİZİM BAŞ TACIMIZ

Takım kaptanı Zafer Dilek ise ekmeği baş tacı olarak gördüklerini belirterek "Vakfıkebir'in ekmeği, tereyağı meşhurdur. Bugün de sağ olsunlar ekmekle taçlandırdılar. Belediye başkanımıza, kulüp başkanımıza teşekkür ediyoruz. Vakfıkebir ekmeğimiz meşhur ama futbolda iyi bir sezon geçirerek şampiyon olduk. Ekmeğin dışında da sesimizi duyurduk" yorumunu yaptı.

Futbola yeni başladığında, genç oyuncular olarak fazla forma şansı bulamadıklarını anımsatan Dilek, şunları söyledi:

"Profesyonel oynadığımızda oyuna yedekten giriyorduk, bazen 11'de oynuyorduk, bazen oynayamıyorduk. Oynayamadığımız zaman ağabeylerimiz 'bir fırın ekmek yemeniz lazım' diyordu. Biz o bir fırın ekmeği yedik. Gençlerimiz de ekmek yemeğe başladılar, inşallah ileride bu işlerden ekmek yerler. Güzel bir hediye. İlçede arkadaşlarımla ekmeğimi paylaşacağım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler