Trabzon'da Sadri Şener rüzgarı

Turkcell Süper Lig'de geçen sezon kendine yer arayan Trabzonspor, Sadri Şener'in göreve gelmesiyle birlikte oluşan havada şampiyonluk sesleri yükselmeye başladı. Şener, kaos içinde aldığı Trabzonspor'u zirveye taşıyarak yeni bir dönem başlattı.   Karadeni

Trabzon'da Sadri Şener rüzgarı

Turkcell Süper Lig'de geçen sezon kendine yer arayan Trabzonspor, Sadri Şener'in göreve gelmesiyle birlikte oluşan havada şampiyonluk sesleri yükselmeye başladı. Şener, kaos içinde aldığı Trabzonspor'u zirveye taşıyarak yeni bir dönem başlattı.  

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, iyi bir başlangıç yaptığı 2008-2009 sezonuna deplasmanda oynadığı Fenerbahçe ve Ankaraspor maçlarıyla ligin ikinci yarısında devam etti. Sarı-lacivertli takım ile deplasmanda golsüz berabere kalmasına rağmen ortaya koyduğu futbol ile büyük beğeni kazanan bordo-mavili takım, Ankaraspor deplasmanında rakibini 2-0 mağlup etmesiyle zirveye yeniden ortak oldu. 

Trabzonspor, 15-16 Aralık 2007'de yapılması planlanan 56. Olağan Genel Kurul'a bir üyenin itirazı üzerine ileri bir tarihe ertelemesinin ardından kaos ortamına giren bordo-mavili kulüp, yaşanan süreçte prestij kaybı yaşadı. Bir çok tartışmaların yaşandığı dönemde bordo-mavili takım da aldığı saha sonuçları ile taraftarına kötü günler yaşattı. Ertelenen kongrenin 10 Şubat 2008 tarihinde gerçekleşmesinin ardından Sadri Şener, 15 yıl aradan sonra ikinci kez Trabzonspor Başkanı oldu. Sadri Şener'in yeniden başkanlığa seçilmesi, Trabzonspor'da yeni dönemin de başlangıcı oldu.  

2007-2008 sezonunda Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Bursaspor maçıyla göreve başlayan Sadri Şener, takımı 28 puanla 7. sırada devralmıştı. Ara transfer döneminin geçmiş olması nedeniyle transfer yapamayan Şener, devraldığı takım ile sezon sonuna kadar ligde mücadele ederek, 49 puan ile ligi 6. sırada tamamladı. 

Sadri Şener ve yönetimi kurulu, göreve gelir gelmez teknik direktör Ersun Yanal ile görüşerek yola devam kararı verdi ve gelecek sezonun planlamasını yaparken, başarının temeli olan istikrar adına önemli bir adım atılmış oldu.  

Bordo-mavili camia, kötü gidişe 'dur' demek için Şener ve ekibine büyük bir destek verdi. Uzun yıllardır Trabzonspor'u istediği yerde göremeyen taraftarlar takımlarından uzaklaşmaya başladığı sırada bordo-mavili yönetim, ekonomik anlamda büyük bir sorumluluğun altına girerek yıldız transferler gerçekleştirdi. 2007-2008 sezonun bitmesiyle birlikte bordo-mavili kulüp görüştüğü oyunculara imza attırmaya başlaması camiaya rahat bir nefes aldırdı.  

Trabzonspor yönetimi, sezon başından buyana 25 oyuncu transfer etse de bu oyuncuların 12'sini A Takım kadrosuna kattı. Bordo-mavililer, Colman, Cale, Ceyhun Gülselam, Gökhan Ünal, Song, Tony Sylva, Isaac, Egemen, Selçuk İnan, Giray Kaçar, Faty Payp ve Alanzinho gibi isimleri kadroya kattı. Sezon başında flaş isimlerin transferlerini gerçekleştiren Trabzonspor, 3 büyüklerin kadrosuna katmak istediği oyuncuları transfer etmesi taraftarına ayrı bir heyecan verdi.  

Transferlerin sezon başı kampına yetişmesi teknik direktör Ersun Yanal, ile birlikte taraftarı da mutlu etti. Birçok proje hayata geçiren Trabzonspor Yönetimi'nin kombine kart uygulaması büyük destek görürken, formalar satışında ise rekor kırıldı. Trabzonspor tribünlerini ateşlendiren ve fair play ruhu kazandıran Trabzonspor Yönetimi, kulübe kalıcı gelirler kazandırılması için de önemli adımlar attı.  

Trabzonspor, bu sezon Fortis Türkiye Kupası'na erken veda etse de Turkcell Süper Lig'de ortaya koyduğu performans ve zirve ortaklığını sürdürmesi camiasını mutlu etmeye yetti. Karadeniz temsilcisi, bu sezon ligde oynadığı 18 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Attığı 26 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü ve 38 puan toplayarak aynı puanlı Sivasspor'un ardından  zirvede yer aldı. Bordo-mavili takım, geçen sezon 18. haftada 22 puan toplamıştı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor