Trabzon'da olimpik koşu!

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) organizasyonuyla Türkiye'nin 9 farklı ilinde düzenlenen Olimpik Gün Koşusu'nun Trabzon ayağı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ın katılımıyla yapıldı. Karadeniz Sahil Yolu'nun Faroz Mahallesi mevkis

Trabzon'da olimpik koşu!

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) organizasyonuyla Türkiye'nin 9 farklı ilinde düzenlenen Olimpik Gün Koşusu'nun Trabzon ayağı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ın katılımıyla yapıldı.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Faroz Mahallesi mevkisinde, sabah saatlerinde başlayan koşunun Trabzon ayağına Devlet Bakanı Özak'ın yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Müdürü Şerif Öztürk, Trabzon'da 23-30 Temmuz arasında düzenlenecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) Genel Koordinatörü Nihat Doker'in yanı sıra aralarında öğrenci ve sporcuların da yer aldığı yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Başlangıç noktasını takiben İtfaiye Kavşağı-Eski Sahil Yolu-Ayasofya Kavşağı güzergahından devam edip, başladığı noktada tamamlanan koşu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Özak, olimpik günün dünyada 205 ülkede kutlandığını ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin olimpiyatın kuruluşunu, barış kardeşlik, dostluk ve sporu anlattığını söyledi. Özak, kendilerinin de bunu Trabzon'da doyasıya yaşadıklarını ve kentte 5 bin kişinin katılımıyla bir rekor kırıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun bir süre önce Atina'ya gidip olimpiyat meşalesini alarak Trabzon'a getirdiğini anlatan Özak, "Türkiye'de artık bir olimpiyat şehri var o da Trabzon. Burada EYOF'u yapacağız. 4 bin sporcu, toplam 10 bine yakın ziyaretçiyi bir hafta burada ağırlayacağız. Çok mükemmel günler olacak. Bunun yanı sıra şehrin sanat, kültür değerlerini sergileyeceğiz, dostluk kardeşliği pekiştireceğiz. Bu, tanıtıma çok önemli katkı sağlayacak. Olimpiyatlara gireli yüz yıl oldu, büyük bir olimpiyat yapamadık ama inşallah bunu Trabzon'da bunu başaracağız" dedi.

-"SPORCU SAYISI ARTSIN Kİ HASTANEYE DAHA AZ GİDELİM"-

Özak, bu tür uluslararası organizasyonlarda Türkiye'nin başarısını gösterdiğini, Yunanistan'ın yapamadığı Akdeniz Oyunları'nı Türkiye'nin yapacağını ifade ederek, "Bütün bunlar spor sevgisini, dostluğu ve kardeşliği pekiştirecek. Ayrıca halkımız arasındaki sporcu ve spor yapan insan sayısı yüzde 50'lere ulaşmalı ki hastaneye daha az gidelim"şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da spor, barış ve hoşgörü kenti Trabzon'da yapılacak olan EYOF'a tüm vatandaşları davet ederek, "Güzel günlerde burada buluşmak üzere, insanlık ve kardeşlik anlayışını hep beraber yaşayalım diyorum" ifadesini kullandı.

-EYOF MASKOTU HAMSİ DE KOŞTU-

Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Ankara, Eskişehir, Bursa, Manisa ve İstanbul'da da yapılan koşunun Trabzon ayağına EYOF'un maskotu olan hamsi kıyafetleri giyen 2 kişinin de katılması dikkati çekti.

Katılımcılara "Olimpik Gün" göğüs çıkartması ve formasının yanı sıra katılım diploması dağıtılan koşu sonrası Bakan Özak, katılımcılar ve EYOF maskotları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor