Trabzon'da maraton uyanıklığı

Hafta sonunda düzenlenecek 29. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'na katılmak isteyen Etiyopyalı 6 kişinin başvurusu, istenilen belgeleri verememeleri ve Türkiye'ye iltica edebilecekleri düşüncesiyle kabul edilmedi. Maraton genel direktörü Yaşar Ulusoy, A

Trabzon'da maraton uyanıklığı

Hafta sonunda düzenlenecek 29. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'na katılmak isteyen Etiyopyalı 6 kişinin başvurusu, istenilen belgeleri verememeleri ve Türkiye'ye iltica edebilecekleri düşüncesiyle kabul edilmedi.

 

Maraton genel direktörü Yaşar Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl maratona Gürcistan'dan 8, Moldova'dan 2 ve Bulgaristan'dan 1 sporcu olmak üzere 11 sporcunun katıldığını söyledi.

Bu yıl ise şu ana dek Gürcistan'dan 7, Moldova'dan 4, Rusya, Bulgaristan, Ukrayna, Avusturya, Kanada, ABD ve Azerbaycan'dan 1'er olmak üzere 18 yarışmacının başvuru yaptığını kaydeden Ulusoy, 6 Etiyopyalı'nın müracaatının ise istenilen belgelerin ulaşmaması ve bu kişilerin Türkiye'ye iltica edebilecekleri düşünülerek kabul edilmediğini kaydetti.

-DOĞUM TARİHİ 2006 OLARAK YAZILMIŞ-

Ulusoy, yarışmaya katılacak yabancı sporcuların masraflarının kendilerine ait olduğunu ve herhangi bir davet ile gelmediklerini belirterek, şunları söyledi:

''Etiyopya'dan 6 kişinin toplu halde başvuruları internetten bize ulaştı. Ancak bir kişinin doğum tarihi, '2006' olarak yazılıydı. Bu durum bizde şüphe uyandırdı. Biz de bu konuda araştırma yaptık. Toplu halde yapılan bu başvurudaki isimleri tanımıyorduk. Mailden sonra harekete geçtik. Onlardan daha önce yarıştıkları maratonlar hakkında bilgi istedik. Bize Avrasya Maratonu'nda yarıştıklarını söylediler. Biz de Avrasya Maratonu yetkilileri ile görüştük. Orada yarışmadıklarını tespit ettik. Uluslararası Yol Yarışmaları Birliğinden kayıtlı olup olmadıklarını bildirmelerini istedik. Ona da bir cevap gelmedi. Bu kişilerin isimlerini hiçbir uluslararası organizasyonda bulamadık.''

Ulusoy, bazı Etiyopyalı sporcuların, yarışma için gittikleri ülkelere kaçak olarak yerleştiklerini öğrendiklerini ifade ederek, ''Bunun daha önce örnekleri olmuş. Eğer, bu sporcuları kabul etseydik, belki de 6 yabancı kaçak göçmen ülkeye girmiş olacaktı. Bu kişilerin amacı sadece koşmak da olabilir. Ancak bize herhangi bir belge ulaştırmadılar'' diye konuştu.

Daha önceki yarışmalarda Afrikalı sporcuların katıldığını ve herhangi bir ön yargılarının bulunmadığını kaydeden Ulusoy, ''Hiçbirine karşı olumsuz yaklaşımımız olmadı. Hepsi Trabzon'un ve Türkiye'nin tanıtımına katkı yaptı. Bizim amacımız sadece atletizm sporuna katkı yapmak. Farklı amaçlara göz yumamazdık'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor