"Trabzon'da Ferrari sürülmüyor!"

İstanbul hegemonyasına son verip Anadolu'ya ilk şampiyonluk kupasını getirerek adeta bir ihtilale imza atan Trabzonspor, bu başarısına karşın birçok önemli oyuncusunu elinde tutamadı, başka kulüplere vermek zorunda kaldı.Lige çıktığı yıllarda ekonomik ned

"Trabzon'da Ferrari sürülmüyor!"

İstanbul hegemonyasına son verip Anadolu'ya ilk şampiyonluk kupasını getirerek adeta bir ihtilale imza atan Trabzonspor, bu başarısına karşın birçok önemli oyuncusunu elinde tutamadı, başka kulüplere vermek zorunda kaldı.

Lige çıktığı yıllarda ekonomik nedenlerden dolayı Ali Kemal Denizci ve Serdar Bali gibi önemli oyuncularını satan, son dönemde ise Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi yıldız isimleri elinde tutmayı başaramayan Trabzonspor'da bu sorun Olcan Adın'ın da Galatasaray'a transfer olmasıyla çok daha farklı bir boyuta geldi.

Ancak elindeki kaliteli oyuncuları tutmakta zorluk çeken bordo-mavili takım, İstanbul'daki takımlarında daha önce bekleneni veremeyen Sergen Yalçın, Oktay Derelioğlu, Olcan Adın ve Burak Yılmaz gibi birçok oyuncuyu da kadrosunda yer verdikten sonra Türk futboluna kazandırmayı başardı.

SERDAR BALİ: "TRABZON'DA FERRARİ'LERİNİ SÜREMİYORLAR"

Trabzonspor'un efsane futbolcuları arasında yer alan Serdar Bali, Trabzon'da yıldızı parlayan futbolcuların başka takımlara gitmesinin takıma ciddi zararlar verdiğini söyledi. Bali, "Trabzon'da kent nüfusu 750 bin. İstanbul'un nüfusu 22 milyon. Maç bittiğinde futbolcu televizyonda İstanbul'daki futbolcuları eğlenirken izliyor. Trabzon'da haliyle bunu özlüyor. İstanbul'un yaşamı cazip geliyor. Trabzon'da Ferrari'lerini süremiyorlar. Trabzon'da 10 yıl top koşturan oyuncu, İstanbul'da iki yıl oynayabiliyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler