Trabzon'da engelli sporcudan büyük başarı

Avrupa 3.'sü oldu ve rekorunu egale etti.

Trabzon'da engelli sporcudan büyük başarı

Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Atletizm Milli sporcusu Hakan Cira İtalya’da düzenlenen 2016 İPC (Görme engelliler) Avrupa Atletizm Şampiyonasında 400 metrede 51.03’lük derecesiyle Avrupa 3.’sü olarak bronz madalya kazandı. Başarılı sporcu bu yarışmada ayrıca kendisine ait 400 metre Türkiye rekorunu da egale etti.

Başkan Abdurrahman Aydın yaptığı açıklamada “kulüp sporcularımızın bu başarıları İlimizdeki görme engelli spor branşlarının gelişmesine olumlu katkı sağlamaktadır. Spor yapmak isteyen az gören veya hiç göremeyen gençlerimize de örnek olarak onların da bu spor faaliyetlerine katılımları sağlamaktadır. Spor faaliyetlerine katılmak isteyen az gören veya hiç göremeyen gençlerimiz Kulüp yönetimine başvurarak istedikleri branşta spora başlayabilirler” şeklinde konuştu.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor