Trabzon'da da yardım eli uzanıyor

Genellikle yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı Ramazan ayında illerde belediye, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yanı sıra bir çok kurum, kuruluş ve kişi de muhtaçlara yardım elini uzatıyor. Trabzon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SY

Trabzon'da da yardım eli uzanıyor

Genellikle yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı Ramazan ayında illerde belediye, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yanı sıra bir çok kurum, kuruluş ve kişi de muhtaçlara yardım elini uzatıyor.

Trabzon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ramazan ayında yardıma ihtiyacı olan ailelere genel merkezden gönderilen 148 bin 400 lira dağıtılacak. Yaklaşık 2 bin 331 kişiye verilecek bu yardımın yanı sıra vakfın mevcut kaynağından da aktarma yapılacak.

Trabzon Belediyesi her Ramazan ayında olduğu gibi yine bu yıl da şehrin üç noktasında iftar çadırı kuracak. Çadırlar Atatürk Alanı'nda bulunan eski belediye binasının arka bölümünde, Fatih Devlet Hastanesi'nin yanında bulunan Yavuz Selim Camisi'nin avlusunda ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi mevkisinde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde oluşturulacak. Bu çadırlarda her akşam yaklaşık bin 500 ihtiyaç sahibine iftar yemeği verilecek.

Belediye Başkanlığında ayrıca, merkez ilçede daha önceden tespit edilmiş yardıma muhtaç 3 bin aileye bir ay boyunca yetecek temel kuru gıda maddelerinin içinde bulunduğu yardım paketleri dağıtılacak. Ayrıca hayırsever iş adamlarının temin edeceği yardım kolileri de belediye aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Trabzon Kızılay Kan Merkezi Müdürü Fuat Adıgüzel, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da yardıma muhtaç insanların yanında olmaya gayret edeceklerini söyledi.

Adıgüzel, kurban bağışlarından elde edilen 1 ton civarında olan, 1'er kiloluk konserve kuşbaşı etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirtti.

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ise her ay 5 ilde 4 bin kişiye kumanya yardımında bulunduklarını ifade ederek, bu yardımın Ramazan ayında da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kuru gıdalardan oluşan yardım kumanyalarının ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim edildiğini vurgulayan Yıldırımhan, kumanya paketlerinde şeker, sıvı yağ, pirinç, bulgur gibi gıda malzemelerinin yer aldığını söyledi.

-Bayburt-

Bayburt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Ramazan ayında, müracaatı bulunan bin kişi içerisinden belirlenecek ihtiyaç sahiplerine maddi yardım dağıtılacak. Bayburt Belediyesince kurulacak iftar çadırında her akşam yaklaşık 300 kişiye yemek verilecek. Belediye tarafından ayrıca, bin aileye Ramazan yardımı yapacak. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasınca da ihtiyaç sahiplerine 500 paket kuru gıda yardımında bulunulacak.

-Rize-

Rize'de Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Ramazan ayında vatandaşlara maddi yardım dağıtılacak.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından belirlenecek yardım miktarına göre, vakıfta daha önceden müracaatı bulunan yaklaşık 3 bin kişi içerisinden belirleneceklere para yardımı yapılacak. Rize Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda günlük 400 kişiye anlaşmayı düşündüğü bir lokantada iftar yemeği verecek. Rize Ticaret Borsası ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası, 250 paket kuru gıda yardımında bulunacak. Rize Ziraat Odası ise muhtarlar aracılığı ile belirlediği ailelere gıda yardımında bulunacak.

-Gümüşhane-

Gümüşhane Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Baddal Bayar, Ramazan ayında yardıma muhtaç durumda olan vatandaşların tespit edildiğini söyledi.

Bayar, kent merkezinde bulunan 12 mahalle muhtarı ile birlikte muhtaç durumda olan vatandaşların tespit edildiğini belirterek, "Yaklaşık bin muhtaç vatandaşımıza belediyemizin imkanları ölçüsünde gıda yardımında bulunacağız" dedi.

Gümüşhane İl Müftülüğünce de Ramazan hazırlıklarının tamamlandığı, muhtaç durumdaki vatandaşlara zaman zaman iftar yemeği verileceği bildirildi.

-Artvin-

Artvin Kızılay Şubesi Başkanı Seracettin Yazan, Ramazanda muhtaç 700 aileye, içinde kavurma et, kıyma ile sıvı yağ, pirinç, makarna, çay, şeker, mercimekten oluşan kuru gıda paketi yardımı yapacaklarını bildirildi.

Artvin Valiliği Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ihtiyaç sahiplerine 34 bin 100 lira para yardımında bulunulacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor