Trabzon’da Akedemik Spor Araştırmaları Kongresi yapıldı

Trabzon’da Akedemik Spor Araştırmaları Kongresi düzenlendi.

Trabzon’da Akedemik Spor Araştırmaları Kongresi yapıldı

Haber61 – Haber Servisi - 7-9 Ekim 2020 tarihleri arasında Akedemik Spor Araştırmaları Kongresi’nin 4.’sü Trabzon’da düzenlendi. 

3 Gün süren kongrede 6 sempozyum, 23 davetli konuşmacı ve 102 akademik bildiri yayınlandı. 

Kongrenin kapanış programına KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Spor Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Şahin, Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Sebin, Sualtı Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Oryantrink Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Ahmet Metin Genç ve bir çok üniversitenin Spor Bilimleri Fakülteleri dekanları ve ülke genelindeki spor bilimciler katıldılar.  

Trabzon’da Akedemik Spor Araştırmaları Kongresi

Kongreyi düzenleyen Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Akın Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Sayın Belediye Başkanım, spor Genel Müdür Yardımcım, Saygıdeğer Rektörlerim,  Dernek Başkanlarım, Kongremize katılım sağlayan değerli Akademisyen Meslektaşlarım; 7 Ekim 2020 Sabah Saat 10:00 da açılışını yapıp 4. Sünü düzenlemiş olduğumuz Akademik Spor Araştırmaları Kongremizin kapanış programında hepinizi saygı ile selamlıyorum. Kongremizde Spor ve Sağlık - Spor Yönetimi - Sporda Çocuk Koruma, Hareket ve Antrenman Bilimi - Spor Psikolojisi ve Federasyonlar ışığında Türk Sporu Başlıklı 6 farklı sempozyumda 23 davetli konuşmacımız ve 102 sözel bildiri sunulmuştur. Bu bağlamda kongremize katkı yapan değerli bilim insanlarına teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Trabzon’da Akedemik Spor Araştırmaları Kongresi

Kongremizin Gerçekleşmesi sürecinde Bizleri yalnız bırakmayan Yanımızda olan Kişi ve Kurumlarımız oldu, izninizle sırası ile kendilerine teşekkür etmek isterim.  Öncelikle Kongremizin düzenlenmesinde desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz, Bilime, Sanata, Spora ve Eğitime her daim pozitif bakan Ortahisar Belediye Başkanımız Sn. Av. Ahmet Metin Genç Başkanıma teşekkürlerimi bir borç bilirim. Kendisi de benimle aynı alanda Akademisyen olan, spor genel müdür yardımcım sn. Doç. Dr. Süleyman Şahin hocama, Yoğun programlarına rağmen açılışımıza bizzat canlı yayınla katılım sağlayan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Bülent Çakmak Hocama, K.T.Ü. Rektörü Sn. Hamdullah Çuvalcı Hocama ve Çalıştığım kurum olan Trabzon Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Hocama Teşekkür ederim.

Kongremizin açılış programı için bizzat Trabzon’a gelen, Spor Bilimleri Dernek Başkanı saygıdeğer hocam Sn. Prof. Dr. Mehmet Günay Hocama ve Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı Sn. Prof. Dr. Fikret Soyer Hocama kongre sürecini yerinden takip ettikleri ve verdikleri destek için teşekkür ederim. Kongremize gerek sempozyumlarla gerekse Akademik çalışmaları ile katkı sağlayan bütün akademisyenlere, Federasyon Başkanlarıma ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Trabzon’da Akedemik Spor Araştırmaları Kongresi

Tabii ki bir kongre tek başına gerçekleştirilmiyor; Bu bağlamda ASAD’nin Başkanı ve Yönetim kurulundaki değerli arkadaşlarıma ve özellikle Kongrenin görünmeyen kahramanlarına, Başkanlığını mesai arkadaşım Doç. Dr. Mustafa Baş Hocamızın yaptığı Sırası İle Ünsal Altınışık, Zafer Gayretli, Seda Nur Turhal, Ebru Güzel Kuyucu, Serkan Kabak ve Özgür Özdemir’in yer aldığı kongre sekreteryasına kısaca ekibime vermiş oldukları bu emek için şükranlarımı sunarım.

Son teşekkürü de bu süreçte fazlası ile ihmal ettiğim,  üzerimde emeği bulunan kıymetli aileme ( Çelik Ailesine) yapmak istiyorum. 07/10/2021 tarihinde 5. Akademik spor araştırmaları kongresinde Trabzon’da yüz yüze bir kongrede buluşmak dileği ile sizlere Ülkemizin Spor, Eğitim,  bilim ve Sanat şehri Trabzon’dan saygılarımı sunuyorum.”

Trabzon’da Akedemik Spor Araştırmaları Kongresi

Trabzon’da Akedemik Spor Araştırmaları Kongresi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler