Trabzon'a haksızlık yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Trabzonspor eski asbaşkanı İskender Önal Trabzon'un 2016 Avrupa şampiyonasının yapılacağı 8 asil kent arasına alınmamasına çok üzüldüğünü belirtti. Önal, haber61.nete yaptığı açıklamada Trabzon'un bunu hak etmediğini be

Trabzon'a haksızlık yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Trabzonspor eski asbaşkanı İskender Önal Trabzon'un 2016 Avrupa şampiyonasının yapılacağı 8 asil kent arasına alınmamasına çok üzüldüğünü belirtti.

 

Önal, haber61.nete yaptığı açıklamada Trabzon'un bunu hak etmediğini belirterek “Türkiye futbol Federasyonu 2016 Avrupa şampiyonasına aday oldu.UEFA organizasyonu Türkiye'ye verirse maalesef Trabzon'da maç oynanmayacak. Trabzon'un TFF tarafından UEFA'ya verilen listede maçların oynanacağı 8 asil kent arasında değil de Şanlıurfa ve Adana ile birlikte yedek iller arasında tutulmasına çok üzüldüm. Gerekçelerini de tam olarak bilmiyorum. Eksikler varsa 2016 için zamanda vardı. Bunlar giderilirdi” dedi.

 

TRABZON'DAKİ TESİSLER NASIL YAPILDI

Eski Asbaşkan İskender Önal, haber61.nete yaptığı açıklamada futbolda İstanbul'un merkez olduğunu kabul ettiklerini belirterek, ” Futbol oradan yönetiliyor ama Türkiye'de futbolunda beşiği Trabzon'dur. Futbolcu tarlasıdır. Trabzon için Türkiye'nin Brezilyası deyimi de boşuna kullanılmamıştır. Bakın  TFF eski başkanı UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik döneminde Riva tesisleri yapıldı. Bende TFF'de yöneticiydim.Türkiye'de TFF 'ye ait bir tesis daha yapılacaktı. Antalya Ankara,İzmir Bursa ve Eskişehir, tesisleri istiyordu.Ben Şenez beye  “Trabzon futbolun beşiğidir, bir tesis yapılacaksa mutlaka oraya yapılmalı. Çünkü futbolcu Trabzon'da yetişiyor. Orası Türkiye'nin futbolcu tarlası” dedim. TFF'de çalıştığım yönetici arkadaşlarımda bana destek verdi. Haluk Ulusoy tesisi Trabzon'a  yapıldı. Bu kararı nasıl aldılar bilemiyorum Trabzon'un 8 il içerisine alınmaması hepimizi çok üzdü” diye konuştu.

 

2016 İTİCİ GÜÇ OLABİLİRDİ

 Önal, haber61.nete yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Trabzon'un hangi gerekçelerle 8 il dışında bırakılarak,yedek 3 il içerisine alındığını tam olarak bilmediğini belirterek” Eğer sorun tesisse, şampiyonanın yapılmasına 7 yıl daha var. Ulaşım ve trafikse, bunlar 7 yılda kolaylıkla  çözülürdü. Eğer konaklama diyorlarsa Hilton Oteli Trabzon'da 6 aydır yer arıyor. Trabzon'da Novotel var.Zorlu Grand Otel var. Yabancı turizm yatırımcıları Trabzon'da konaklama tesisi yapmak için çalışıyor. O süreye kadar bunlar rahatlıkla giderilirdi. İlla otellerin 5 yıldızlı mı olması gerekiyor.Trabzon'da bir sürü 4 yıldızlı kaliteli konaklama yerleri de var.Benim dönemimde Ümit Milli, Genç milli takımlar  Avrupa şampiyonalarına katıldı. Biz Avrupa'da  5 yıldızlı otellerde mi konakladık?. Hayır. Zaman zaman spor tesislerin de kaldık. Bunlar giderilebilecek sorunlar.Hatta 2016 şampiyonası bu sorunların giderilmesi için itici bir güçte olabilirdi. Bu açıdan Trabzon büyük şans kaybetti.Trabzon'a büyük haksızlık yapıldığına inanıyorum.Futbolla bu kadar iç içe bir kent dünyada nerde var”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler