Trabzon'a 2 bin antrenör lazım

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, "Trabzon'daki aktif amatör takım sayısı 500'ü bulur ama bu şehre en az 2 bin antrenör gerekiyor" dedi.Balaban, yönetim kurulu üyeleri Dursun Çimşit, İsmail Çelik ve Temel S

Trabzon'a 2 bin antrenör lazım

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, "Trabzon'daki aktif amatör takım sayısı 500'ü bulur ama bu şehre en az 2 bin antrenör gerekiyor" dedi.

Balaban, yönetim kurulu üyeleri Dursun Çimşit, İsmail Çelik ve Temel Sağlam ile AA Trabzon Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, bölge müdürü olarak bir süre önce görevine başlayan Murat Paksoy'a "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

TÜFAD'ın Türkiye genelinde 50 ilde şubesi bulunduğunu ifade eden Balaban, ülke genelinde 17 bin 500, Trabzon'da ise yaklaşık 800 futbol antrenörü bulunduğunu söyledi.

Kulüp sayısına bakıldığında antrenör sayısının yetersiz olduğunu belirten Balaban, "Bazen basına teknik adam sayılarının fazla olduğu yönünde haberler yansıyor ancak kulüp sayısına bakıldığında ve her takımda 6-7 farklı yaş grubunda takım olduğunda aslında teknik adam sıkıntısı olduğu görülüyor" diye konuştu.

Kentte aktif olarak yaklaşık 300 kulüp bulunduğunu kaydeden Balaban, şöyle  devam etti:

"800 futbol antrenörüne 2 yılda bir düzenli olarak seminer veriyoruz. Bu seminere katılmayan antrenörler bir daha görev yapamıyorlar.  En son yaptığımız seminerde bu sayı 350 kişiydi. Trabzon'daki teknik adam sayısı 500'ü bulur ama takım sayısına baktığınızda bu şehirce en az 2 bin antrenör gerekiyor."

-"Öze dönüş terkediliyor"

Trabzonspor'da mevcut kadroda 8 yabancı futbolcu bulunduğunu, buna karşın Trabzonlu futbolcuların kadro dışı kaldığını savunan Balaban, şunları kaydetti:

"Özümüzden dediğimiz ve geçen sene sürekli forma giyen Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru kadro dışı.  Trabzonspor'un şampiyonluk yaşadığı dönemlere baktığımızda kadronun neredeyse tamamının Trabzonlu olduğunu görüyoruz. Maalesef bu öze dönüş terk ediliyor. Geçen sene yaşanan bir başarı vardı. Mustafa Reşit Akçay ile Hami Mandıralı bu şehrin yetiştirdiği önemli değerler. Mustafa Reşit Akçay döneminde Avrupa'da grupta birincilik yaşandı ama bugün Trabzonspor'un Avrupa'da aldığı sonuçlar kadar konuşulmadı. Hami Mandıralı ise Malouda, Zokora ve Bamba gibi oyuncuları oynatmayıp Trabzon kökenli 6 futbolcuyu kadroya aldı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor